Роблю йогурт. Якщо є якісь врукти, перебиваю блендером і далі як пастилу. Смачнісімо
Таке смачне і не звичне, не відірватися
Уже хочу! Терміново роблю йогурт!
Оце така пастила у нас вийшла. З 5-ти листів -257 грам! На смак - кисленька, приємна. Чоловік каже - кисло, кажу - вмочай у мед. І не їдять же таке кілограмами . Сьогодні сушиться алича+груша.
Олю, а рецептиком не поділитесь?
Мар"янко, сама ще вчусь. Яж тут вище писала. Аличу можна на блендер (без кісточок), а груші сьогодні такі були, що можна просто потовкти або через сито перетерти. Так Оксана робить - перетирає.
Оля, а как же эту массу не протвини выкладывать - там же дырочки. У меня сушилка есть, поэтому спрашиваю
Маріна, до дирчатих дек є спеціальні сіліконові вкладки, на них і викладається пюре. Десь до 300 грам на одне, у мене получилось 3 силіконові ложки. Потім розрівнюю лопаточкою і чуть-чуть струснути - все гарно розрівнюється. У цій сушарці повітря ходить не так, як у прості. А йде і по центру і збоку. Погугліть - там гарно все написано
Поздравляю с подарочком,я сушу в ней все кроме рыбы,с рыбой запретила подходить и на километр,а соседи только в ней рыбки сушать
Тараньку сушать?
Зібрали перчик - роботи на три дні! Спасибі дівчатам з Дніпра, що навчили ноги перцю тримати в воді , а голову на сонці. Розсада своя, замульчований сіном від кіз, поливали при потребі. Урожаеєм задоволені!
Краса! Перці і у мене вдалися цього року… А от з помідорами лажа - усі чорніють… Тільки в салат… Цілого і на стіл не викладеш(
Ми сьогодні вибрали 9 відер помідорів, обдзвонила всіх родичів з пропозицією забрать. Ніби умовила племінницю. Ще і перчику її і сестрі тідкинемо. Закрила лєчо, ну ще 5 штук на кетчуп, жовті перці десь по 280 грам, червоні чуть легші, колобочки по 150. Насіння назбирала. Колись читала в Огородніку, що перці вагою в кілограм, не уявляю, які це вони. А ще ж і на грядці є багато
Мушу записуватися на курси помідоровирощування! У мене купа сортів а біда однакова. Тож, це вочевидь моя помилка… Наступного року виправлюсь) а покі дівчата-перекупки з сільського базару трохи зароблять і на мені) можливо)
Можливо насіння чи земля вже заражена. Я ношу грядку з помідорами по всьому городу, щоб не садити на одному місці. Але два роки один сорт гниє від"квіточки", не від хвостика. На слідуючий рік не садитиму, хоч і смачний. В цьму році купила Ріо Гранде і Ріо Фуєго - прекрасна сливка, тугенька, хоч у банку, хоч на сушку - всюди годиться. Ще є Президент, років 10 сажу, великі круглі червоні тугі помідори. Колись з внуком ходила в магазин в Черкасах, було йому менше 5 років, поки я там видивлялась, він прочитав -президент і каже -купуй. Так і сажу кожен рік, хоч він один у нас любить дрібні закриті цілими помідори, а всі інші - кусочками, ті, що здоровенні.
У мене маленький городик. Мо й справді минулорічне щось передалося і все зіпсувало. Зроблю помідорну паузу на рік…,
А ще погода - то 40 , то 15, лишня волога. Я помідори поливаю один раз, коли висажую розсаду , по 1 л. в лунку і все. І підгортаю високо, як картоплю. Високі сорти не люблю, просто немаю часу іх підв"язувати. Сажу рідко, але в цьому році такі вітри були, що склали все з півночі на південь. Геть і картопля так лежала.
У нас не бує зайвої вологи( пісок… Трохи дощу і все зныкає… І знов спека( минулого року не було отієї чорноти. Але зараз помідори недалеко від того місця де були минулоріч… Тож, певно Ви праві - треба міняти місце. А місця мало - 2 сотки городу, а усе інше канюшина і тимофіївка. Тож, варто рік, певно пропустити
Та зараз і насіння куповане таке, що невідомо що візьмеш. Який рік вже хочу Ляну відновити. В цьому році з неї дрібна сливка виросла. Другий рік саджу жовті черрі, з магазинних німецьких помідорів, гібрид якийсь мабуть. Шикарні. Дуже солодкі і лежать непогано, щільні, але не тверді. А от своє насіння сіяла, то з сортів старих таке повиростало,
чого ніколи не було, видно минулий рік з його температурами привів до перехресного запилення, хоч помідор самозапильний.
Цей рік погода теж не дуже, ночі холодні, то лило, тоді спалило.
Я в этом году сажала 20 кустиков покупной рассады- места больше нет и на том же месте где в прошлом. Де Барао черный и еще что не помню. Помидорки много, но плохо спеют. Весной из падалицы повылазили черрики, не выдрала, оставила. Еще раз убедилась, что черри самые выносливые. Без полива и ухода, поразваливались как попало, но гроздьями висят и спеют.
Да,все что поймают,даже мойву