І ми, і ми жуків передати можемо! Вам скільки? І що саме головне - БЕЗВОЗМЕЗДНО!
Андрію, смішно, але смак ожини покращує сироватка. Виливаю відрами під кущі доливаю водою, а у Рубен обривать треба ті ягідки, що самі одпадають. Солодкі. Взагалі найдобріша ожина, як на мій смак -Тріпл траун, тобто потрійна корона. Кущі сильні дуже, багато плоду, дуже великі ягоди а смак- дуууже солодка і ароматна. Ягідки на гронці великі і кожна лопається в роті окремо -це ЩОСЬ!. І тугенька. Брала в Флоріумі.
У моїх сусідів багато ожини,але мені подобається ранній сорт(назву не знають)вся майже як спічний коробок,а солодка!
Верхня кругленька ніби мій Рубен, Рубен ремонтантна липнева. Нижня довгенька схожа на “тріпл траун” Ця більш до осені родить. На торішніх могутніх стеблах. А у сусідів вона ремонтантна? Але ж тих сортів розвелося, як донов Педров в Бразілії) І всі чорненькі).
Зібрали ми сьогодні гарбузи - все листя посохло, геть і хвостики сухі, лежать на полі, наче хто розсипав. Виросли невеликі, але взяли кількістю.
До обіда пекло, з 16-ї години лило, все якісь переміни у погоді.
Готуємось до копання картоплі. Люди копають, хто хвалиться, хто плаче.
А ще сьогодні бачила вужа. Іду рано стежкою на город , той що на полі, у сусіда гарбузи на стежку, на сонечко повилазили і на одному лежить моток мотузки. Чомусь кинулось в очі - на зеленому рябе. Секунда і мотузка розкручується, сповзає, тільки жовті вушка і помітила. Він поповз своєю дорогою, під кущ бузини, а я пішла на свій город - у мене план. Треба зібрати гарбузи.
Казала колись одна жінка - роботи скільки, що аби хотілося робить. Так і у нас.
Викопали ранню картоплю - поганенька, садили менше 2-х відер, накопали 7 Весною купували три сорти картоплі на розплід по 2 кг кожної. Накопали Венета -15 кг., ( рання, біла, кругла), Тірас - 11 кг, (рання, розова, довгенька), Гранада -12 кг., пізня, біла, довгенька. Наварила на вечерю Гранади - дуже смачна ! Заволочила викопану грядку і посіяла Тифон, а тут і дощик посіяв -хай росте зелень всім на смаколик. От редьку не посіяла - дощ нагнав з города. Завтра буде новий день і нова робота, і редьку посію, виросте, буде весняний салат восени.
Наша сімейка як попробувала з Гранади деруни, то тільки з цієї картоплі їх і замовляють бабі ( мені ) вже третій рік
Спасибі, Таня, за підказку. І ми спробуємо.
Ням-ням!!! Обожнюю в’ялені помідорчики
Оу … то в томатах треба насінячко вибирати для в’ялення ?
Да, Лада, треба. Розрізала на 2 чи 4 часточки і воно гарно випало. Трошки , десь 1, 5 години сушила в духовці на самий малий вогонь і незакрита дверця, а потім досушуваои в сушарці. Смачні. Дочка сказала - заливати олійкою не треба, дуже жирно, покласти в морозилку, так смачніше. А мені аби їли. Завтра поставлю ще. Помідорів валом.
Сьогодні св"ято. А на св"ято треба дарувати подарунки. От ми так і зробили - подарували самі собі подарунки, мені і чоловікові. На другого Спаса покажу.
Оля, з гарною покупкою! Нехай служить довго на користь вашій родині!
Оля, поздравляю с покупкой!
А как Вы пастилу делаете? Или здесь где-то есть рецепт?
Ухти, це гарна штука .Сушить все. Крім фруктів ,
ягод, овочів, м’яска ,травок - ще і доньчині чешки для танців( бо вранці раптово згадала ,що в обід потрібні на концерт білесенькі)
На таку покупку сподвигла Оксана Целінська, На форумі Ксюша, “Мое птичье царство”. До самої сушарки є інструкція і рецепти, а ще відео дивились в Ютубі. Ще ми замовили блендер, наш старенький, боїмось, що не потягне. Сьогодні ми просто перемололи м"якоть аличі, вона така вже переспівша, що і шкуринка не відчувається, і зробили яблучне пюре - яблука очистила від шкурки і серцевини. Змішали “на глаз”, без цукру. Завтра попробуємо - сохне.
Спробуйте йогурт висушити
Танічка - навчи! Сьогодні ще тільки отримали, ще все читаю, заглядаю і пальцем пробую. А чоловік з дочкою сміються - як це мама не попробує, не розкриє.