OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

У мене вийшло розпрощатися з цією неприємністю з допомогою липучок ДЛЯ МОЛІ. Повилазила навіть звідти де я і не думала, що вона є.

4 лайка

Дочекалися! На всякий колір і смак. А якщо ще і

та з часничком - можна жить у селі!

34 лайка

Нямочка) собираю чемодан, пока есть салко, буду жить у Вас)не начинайте без меня дигустациюююю)

6 лайков

Да, обожаю такой пищевой рай. Еще черного хлебушка…ммм

3 лайка

Олю, коптите просто після розсолу, чи проварюте перед копченням?

Спочатку сало засолюємо сухою сіллю із спеціями. Через два дні, коли вже виділиться ропа (рожева рідина) перекладаємо сало в кастрюлю ( вся рідина, що виділилась, залишається в мисці) і заливаємо холодним розсолом (вода, сіль, перець, лаврушка, коріандр і хто ще що любить). Накриваємо кришкою чи тарілкою і зверху груз ( я ставлю 3-літрову баку з водою). Стоїть днів 5 в холоді . (літом ставлю в погреб, зав"язую тканиною - ніхто не залізе і сало дихає). Потім пропарюємо сало - в кастрюлю наливаємо трохи води, ставимо решітку - вода нижче решітки і на решітку сало, хвилин 20-30 в залежності від товщини і твердості сала. Викладаємо на стіл, вихолоне, обтираємо паперовим рушничком лишню вологу і жир, що витопився і можна коптити. Довго писати - робити швидше.
Ще допишу. Якщо ви маринували м"ясо і воно вийшло солоне, то можна вимочити в холодній воді з розрахунку 5 хвилин за кожен день засолки. Але треба пробувати, щоб не вимочити лишнє.

12 лайков

Наталя, можеш і козочок своїх прихопити, погостюєте разом. :blush:

2 лайка

Рецептик стянула себе, скоро испытание коптилки, знаю с чего начать))

2 лайка

Наталя, я там рецептик доповнила, почитай.

2 лайка

Ой Оля ,надивилась на смакоту!! В нас давно теж була коптільня, батьки робили і сало і м’ясо всім родичам і друзям , тільки ще для чогось зашивали в х/б тканину ,мабуть щоб красиве було. А маринували зразу у розсолі ,ми ще потім його так могли їсти, небагато звісно.Смакота.

3 лайка

Ми теж м"ясо замотуємо у марлю, в 2 шари, менше сажі осідає коли довго коптиться. А це нова коптільня, всього чуть більше 2 годин коптили

4 лайка

А можна трошки конкретніше про НОВУ коптілку?

У Івана Ярещенко ( В гостях у IvanSKO) на ФБ або на ютубканалі є відео. Та і тут на сторінці у нього є

2 лайка

У нас сьогодні вже пізня осінь. Прийшлося діставати кофтинку - в футболочці холодно. Дощ був разів 4, один раз - ну просто тропічна злива , вітер, блискавки і грім. Але це все квіточки - в сусідньому селі був град, жалілася знайома, що і баштан побило.

7 лайков

Оля, ти знаєш, от недавно зі старшими за себе жінками згадували, якою була раніше погода в жнива в липні місяці,які грози були … Ще з дитинства, пам’ятаю горобину ніч із громом і блискавкою, як “грякало”, що ми ховалися під ліжко або вкривалися одіялом з головою,щоб не чуть того страхіття. А цього року в нас я не чула справжнього грому і не бачила блискавки. Десь там чулося відлуння… Сьогодні дощ після 6-ої год. покрапав тільки. А в Жені через гору казала,що ливень був.От така погодау всіх різна, хоч і живемо близько.

9 лайков

У нас уже так налило, що у сусідки поміж рядочками картоплі вода стоїть, а у нас рядки в іншому напрямку - стікає. Завтра треба вибрать помідори і закрить, а то ще гнити почнуть. А жуків - все ворушиться, і дощу не бояться. рвала гичку курям, так треба обережненько, бо буряки витягуються із землі, як з масла. Треба глянути, що там на другому городі, а разом і на новий асфальт на дорозі, може вже занесло його в берег.

5 лайков

За асфальт - не сміши.:heart_eyes: Я тільки можу уявить твою грядку. А в нас все вуха опустило.І що саме головне- жуків не бачила.:wink:

3 лайка

Можу передати жуків автобусом, хоть відро, а то ще забудете, які вони є :joy:

11 лайков

Мы тоже можем добавить) Разных, и желтеньких, и красных, и полосатеньких) Так сказать, чтоб инбриндинга не было, разные линии)

14 лайков

Ох, які ж ви розумні.:rofl:- жуків бігом передаєте. А дощ зажали, жалко стало:wink:

6 лайков