У мене вийшло розпрощатися з цією неприємністю з допомогою липучок ДЛЯ МОЛІ. Повилазила навіть звідти де я і не думала, що вона є.
Нямочка) собираю чемодан, пока есть салко, буду жить у Вас)не начинайте без меня дигустациюююю)
Да, обожаю такой пищевой рай. Еще черного хлебушка…ммм
Олю, коптите просто після розсолу, чи проварюте перед копченням?
Спочатку сало засолюємо сухою сіллю із спеціями. Через два дні, коли вже виділиться ропа (рожева рідина) перекладаємо сало в кастрюлю ( вся рідина, що виділилась, залишається в мисці) і заливаємо холодним розсолом (вода, сіль, перець, лаврушка, коріандр і хто ще що любить). Накриваємо кришкою чи тарілкою і зверху груз ( я ставлю 3-літрову баку з водою). Стоїть днів 5 в холоді . (літом ставлю в погреб, зав"язую тканиною - ніхто не залізе і сало дихає). Потім пропарюємо сало - в кастрюлю наливаємо трохи води, ставимо решітку - вода нижче решітки і на решітку сало, хвилин 20-30 в залежності від товщини і твердості сала. Викладаємо на стіл, вихолоне, обтираємо паперовим рушничком лишню вологу і жир, що витопився і можна коптити. Довго писати - робити швидше.
Ще допишу. Якщо ви маринували м"ясо і воно вийшло солоне, то можна вимочити в холодній воді з розрахунку 5 хвилин за кожен день засолки. Але треба пробувати, щоб не вимочити лишнє.
Наталя, можеш і козочок своїх прихопити, погостюєте разом.
Рецептик стянула себе, скоро испытание коптилки, знаю с чего начать))
Наталя, я там рецептик доповнила, почитай.
Ой Оля ,надивилась на смакоту!! В нас давно теж була коптільня, батьки робили і сало і м’ясо всім родичам і друзям , тільки ще для чогось зашивали в х/б тканину ,мабуть щоб красиве було. А маринували зразу у розсолі ,ми ще потім його так могли їсти, небагато звісно.Смакота.
Ми теж м"ясо замотуємо у марлю, в 2 шари, менше сажі осідає коли довго коптиться. А це нова коптільня, всього чуть більше 2 годин коптили
А можна трошки конкретніше про НОВУ коптілку?
У Івана Ярещенко ( В гостях у IvanSKO) на ФБ або на ютубканалі є відео. Та і тут на сторінці у нього є
У нас сьогодні вже пізня осінь. Прийшлося діставати кофтинку - в футболочці холодно. Дощ був разів 4, один раз - ну просто тропічна злива , вітер, блискавки і грім. Але це все квіточки - в сусідньому селі був град, жалілася знайома, що і баштан побило.
Оля, ти знаєш, от недавно зі старшими за себе жінками згадували, якою була раніше погода в жнива в липні місяці,які грози були … Ще з дитинства, пам’ятаю горобину ніч із громом і блискавкою, як “грякало”, що ми ховалися під ліжко або вкривалися одіялом з головою,щоб не чуть того страхіття. А цього року в нас я не чула справжнього грому і не бачила блискавки. Десь там чулося відлуння… Сьогодні дощ після 6-ої год. покрапав тільки. А в Жені через гору казала,що ливень був.От така погодау всіх різна, хоч і живемо близько.
У нас уже так налило, що у сусідки поміж рядочками картоплі вода стоїть, а у нас рядки в іншому напрямку - стікає. Завтра треба вибрать помідори і закрить, а то ще гнити почнуть. А жуків - все ворушиться, і дощу не бояться. рвала гичку курям, так треба обережненько, бо буряки витягуються із землі, як з масла. Треба глянути, що там на другому городі, а разом і на новий асфальт на дорозі, може вже занесло його в берег.
За асфальт - не сміши. Я тільки можу уявить твою грядку. А в нас все вуха опустило.І що саме головне- жуків не бачила.
Можу передати жуків автобусом, хоть відро, а то ще забудете, які вони є
Мы тоже можем добавить) Разных, и желтеньких, и красных, и полосатеньких) Так сказать, чтоб инбриндинга не было, разные линии)
Ох, які ж ви розумні.- жуків бігом передаєте. А дощ зажали, жалко стало:wink: