OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

І знову чекаємо мороз. Два рядки ранньої картоплі, по 27 метрів довжиною, підгорнула другий раз, знову вилізла до сонця. І жуки вже по чотири сидять. Ячмінь добре примерз, пожовтів, але живий, буде дощ - оживе. Розсаду у вівторок винесла знову у теплицю, сьогодні перці-баклажани занесла у хату. Добре, що посіяла пізніше, росте у стаканах по 0,35 -0,5л, хоч ящики можу підняти. Редьку їмо вже тиждень, і перший огірок вже спробували.
Козлик зайняв місце в морозильці, а дівчатка скоро поїдуть у нові домівки. Як було троє, цілий день під мамкою, і мені ввечері літру залишали. А як лишилися дві баришні, то стали сильно бабусю жаліти. Тільки кицям і лишають. Та то нічого, мені ранкового молока вистачає, хай ростуть. Уже і зеленою травою перебирають, пирій не смакує. Давай щось добреньке. А де його взять, як така посуха, що нічого не росте. Сьогодні біля ставків знайшла молоденьку поросль ожини, вже сантиметрів по 25-30. О, це смачно!
Дівчата, хто яке дерево дає козам? У Лади бачила, що дають явір (кленок). І я трошки ріжу молодих гіллячок, а ще вербу, вишню, тополю, аличу , бузину. Ясени вимерзли, коли ще наростять нове листя, липа і дуб ще тільки оживають. Є багато груші-дички, але ж там такі гострі колючки, що я боюся давати.

6 лайков

Такі дерева і мої полюбляють але зараз в основному вишня погнала то цапик жде віничка ну а дівчата самі собі шукають що їм смакує., скоро приїде нуб маленький буду гратись з соскою а там братиму в похід з козами але зараз мала кізка теж любить гілочки то ношу що думаю піде на душу.
А от цю ніч хоть все понакривала але морозу не було +4 тепла але всі одіяла з хати по городу що могла те накривала.

6 лайков

Щось я навик втратила за зиму. Сьогодні варила халлумі, зерно гарне, заготовки нетовсті. Спливати ніяк не хотіли. 50 хвилин почекала і витягла. Вихолонуть - спробую, а то просила дочкина подружка, вона фанат такого сиру, а тут раптом не вдалося.

5 лайков

Колись таки буде літо. Сьогодні майже без дощу, так, трошки покрапав в обід, а в центрі села лило добре. На вечір повиходили всі на городи, полють, сіють-садять. І я помідори садила, ранні вже цвітуть, жалко дивитися на них. Тісно їм у горщечках. І свій давно загублений і випадково знайдений Президент посадила. Розсадна цибулька і всілякі капусти радіють дощам. Рання картопля вже цвіт викикула, Пікассо гарно сходить, Гранада, вона ж бананка, пробивається крізь нагорнуту землю. Гарбузи сходять погано, їм підспівує морква і кукурудза. Люцерна росте, а господарі ламають голову - як косити? Де сушити? Сьогодні дворове сіно винесла на горище, хоч і трошки, але потрошки і назбираємо на зиму. В берегах ломанулися трави, є що козі принести. Такі справи.

2 лайка

Оце у вас наче інша країна) Я тільки сьогодні картоплю посадила. Та і не росте нічого. У нас ні в кого не посходила картопля ще. Овес у сусідів 2-3 см виріс і все. Ночами 2-3 градуси тепла, вдень 8-10, в хаті підтоплюю, бо холодіна страшна.

А у нас дождит. До вторника дожди обещают, а дальше у меня прогноза нет. Завтра сено должны привезти, как-то придется под дождем разгружать. Но я сейчас небольшими партиями заказываю, не успеет испортиться.