Дякую Оля зі ідею , бо я м’яла в шарики то дуже важко і руки болять.
Якщо получиться десь потроху назбирать зроблю як ти .
А я раньше через мясорубку прогоняла листья. Потом по той же схеме. Но, странное дело, мясорубка очень плохо тянет листья. Даже моя полупрофессиональный (ну, может она и барахлявая, потому что сломалась из-за маленькой косточки).
Коли лист іде через м’ясорубку то це погано ,коли лист цілий в ньому всі вкусності остаються в середині листа .
Тому чай крупнолистий набагато дорожчий від порошкового.
Я читала давно,тому ферментую цілим.
Але ж у кожного свої вподобання як добавить собі роботи.
Я тоже хотела через мясорубку… но погана техника, все заклинела…
Середина літа. Починаємо збирати врожай з городу. Часник - такий собі, але вистачить. Дрібний посушимо, на консервування, кращий - посадимо восени на новий врожай. Цибуля гарна, багато, сплела у віночки і підвісила, хай сохне. Сіянка (чорнушка) вродила. Прогнозують дощ, то теж пішла на стелаж у хлівчик. Цибуля з розсади ще росте, поливаємо. Огірки на городі поганенькі, в теплиці спасаємо від павутинного кліща. Давно вже їмо і свіжі і заквашені. І помідорки вже є. Не масово, а так, до сніданку. Перець в технічній стиглості, хоч і поливаємо часто і рясно, але сухуватий. Баклажани ростуть, навіть прості біленькі набирають вагу. Цікаві. Капусту оцінимо пізніше.
Сьогодні викопала ранню картоплю, гарненька, рясненька.
Нам би дощу. Червень і вже пів липня сухота. Навіть води у криниці поменшало, спасає скважина.
Козюня теж страждає від жари, хоч і має добрий раціон, але потроху скидає молочко. 5-й місяць лактації, чуть менше 6-ти літрів.