OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Дякую Оля зі ідею , бо я м’яла в шарики то дуже важко і руки болять.
Якщо получиться десь потроху назбирать зроблю як ти .

2 лайка

А я раньше через мясорубку прогоняла листья. Потом по той же схеме. Но, странное дело, мясорубка очень плохо тянет листья. Даже моя полупрофессиональный (ну, может она и барахлявая, потому что сломалась из-за маленькой косточки).

2 лайка

Коли лист іде через м’ясорубку то це погано ,коли лист цілий в ньому всі вкусності остаються в середині листа .
Тому чай крупнолистий набагато дорожчий від порошкового.
Я читала давно,тому ферментую цілим.
Але ж у кожного свої вподобання як добавить собі роботи.:face_with_hand_over_mouth::+1:

4 лайка

Я тоже хотела через мясорубку… но погана техника, все заклинела…

Середина літа. Починаємо збирати врожай з городу. Часник - такий собі, але вистачить. Дрібний посушимо, на консервування, кращий - посадимо восени на новий врожай. Цибуля гарна, багато, сплела у віночки і підвісила, хай сохне. Сіянка (чорнушка) вродила. Прогнозують дощ, то теж пішла на стелаж у хлівчик. Цибуля з розсади ще росте, поливаємо. Огірки на городі поганенькі, в теплиці спасаємо від павутинного кліща. Давно вже їмо і свіжі і заквашені. І помідорки вже є. Не масово, а так, до сніданку. Перець в технічній стиглості, хоч і поливаємо часто і рясно, але сухуватий. Баклажани ростуть, навіть прості біленькі набирають вагу. Цікаві. Капусту оцінимо пізніше.
Сьогодні викопала ранню картоплю, гарненька, рясненька.
Нам би дощу. Червень і вже пів липня сухота. Навіть води у криниці поменшало, спасає скважина.
Козюня теж страждає від жари, хоч і має добрий раціон, але потроху скидає молочко. 5-й місяць лактації, чуть менше 6-ти літрів.

9 лайков

Добре вам. Хоч за когось порадію. У нас тиждень тому пройшов град, розміром з перепеляче яйце і трохи більше. Поклало всю городину і садок. Я після дощу як вийшла на город, як побачила це все. Думала помру. Так погано стало. Ранні помідорки вже почали колір набирати. Огірочки вже хоть трохи встигла закрити. Воно таке все було гарне. Майже все замульчувала. Обідно до сліз. Купила антистрес доя рослин. Пройшла майже весь город. Ще трохи поборемось за врожай. Огірочки нові вже зійшли, капуста. Побачу, що з цього вийде.

4 лайка

Сьогодні страшенно гриміло, дощ був раптовий, але мало. В одному з сусідніх сел наробило біди, а в іншому була злива з градом. Не побило, то позносило, бо село на горбах, є куди збігати. А намочила землю така раптова злива зовсім мало. Але і тОму радіємо.

2 лайка

Ой капець з тими зливами і градом. Наскільки в минулому році була посуха, настільки в цьому році мокро. На один сонячний день десять днів дощу, та не просто дощу, а зливи з градом. Погода просто жах якийсь, що не померзло, то змило, або пошматувало вітром з дощем і градом. Жлдного разу в цьому році не надівала шльопанці. Все більше чоботи, бо навіть в галошах не комфортно, ляпає грязюка.

4 лайка

Яка велика та різноманітна наша Країна.
Навіть по погоді видно - у всіх все по-різному.
У нас дощів виміру, град ( слава Богу) минає, а от тепла зовсім мало.
Червень геть холодний. Всі родичі гарбузові “кляком” сидять.
На пару днів жару увімкнули і відразу холоднечею замінили ( вже три дні дощ, як восени січе).
Сидить мій баштан та не думає кавуни в’язати.
Правда картопля гарна стоїть, як не згниє то буде. А, ще капуста та буряк раді такому осінньому дощику.
Але не розслабляємося та віримо у краще. Бо без Віри хоч у петлю лізь.

6 лайков

Вчора ввечері у нас був дощ, тихий , теплий, але мало. Сьогодні між морквою, де росла цибуля-сіянка, посіяла гірчицю, а там де викопала ранню картоплю- тифон. Земля чуть вологенька, сапка чиста. Надіялась на дощ. Тікала до хати . бо така хмара сунула, а дощ тільки покапав.
Сьогодні зрізала перші баклажани, поїхали дітям, а собі завтра нажарю.

1 лайк

Олічка ти ніколи не практикувала сіять моркву після цибулі?
У мене така проблемка у цьому році що тричі пересівала а вона і не зійшла.
Задумала посіять різних сортів а є сумнів чи хоть до зими зформується з неї щось, жалко буде часу і полоття біля неї.
місце тільки після вибрання цибулі є, сіяла де лежав навоз ,земля хороша а тільки укроп виріс і рядом баклажани піднімаються а морква десь пропала.

2 лайка

Сійте, я практикувала, але є 2 нюанси. Під кінець вересня у нас за звичай морозець буває, а потім ще довго тепло. Живу на півночі Харківської області.

1. Треба слідкувати щоб сама морквина була закрита землею. А ботва морозу не боїться.
  2. Можна прикрити на час похолодання чимось типу агроволокна( я просто старою простінню накривала, а потім зняла).
    мені подобається такий посів. Всю осінь є молода морковка. рву більшу, а решту залишаю в зиму. Стоїть до весни. Весною стараюсь використати, бо зацвіте.
3 лайка

Катя, сійте, тільки треба дивитися, щоб не пізнього сорту. Виросте. Морква боїться сильно унавоженого грунту, може бути і червива, і несмачна. І бурячки столові можна зараз посіять. Тільки все хоче води. От у нас зараз вже дві години гримить і блискає, хата світиться наче від світломузики, без перерви, а дощ був 5 хвилин більший і хвилин 10 ще моросив. І все. Сухо і жарко. Ми ввечері грядки поливали, і ще у мене зараз є підопічне господарство, теж треба все полить і зібрать, живність нагодувать, так що кручусь. За день сто раз спітніла, передяглася і знов мокра. Але то не біда. Всім здоров"я!

4 лайка

А у нас ще й літа не було, якась суцільна осінь с цілодобовим дощем.

4 лайка

Зараз і клімат міняється і задимленість від війни і все воно проти природи , дасть Бог вистоїмо і все до нас повернеться.
Дякую дівчата за відповіді і поради.

5 лайков

От уже і осінь.Сухе і жарке літо вдень ще показує свій гонор, але ночі вже холодні. Сьогодні +8 в 6.20 ранку. Вже прибираїмо городи, засуха своє діло зробила, дощі обходять нас стороною. Хоч і жалітися гріх, трохи поливали, добре що є скважина, то так і виросло. Картопля геть нормальна, і жуків було якось мало. Огірки, трошки на городі і трошки в теплиці , наїлися і квашених, і свіжих, і закрили на зиму. Помідорів мало, в минулому році були до морозів, а зараз уже підбираїмо залишки. Баклажани гарні і врожайні, всім вистачає. Перець умнічка, рясний, солодкий, хоч і не такий великий. Капуста мегатон без рекордів, але є для всіх, а агресор і білосніжка ще активно ростуть. Мульча і полив для капусти благодать. Цибуля гарна, і солодка, що садила розсадою, вродила нівроку. В салат і до сала - клас!Морква і столові бурячки хороші. Кормові буряки поганенькі, жарко їм, але які вже є. А от гарбузів цього року у нас нема, приношу щодня від сусідки, у неї плантація, а їсти нікому. То мені три половинки на день для курей і кози вистачає. Цьогорічна люцерна - сльози. Тоненьке, сухеньке, але живе. Ото тільки в червні скосили на тій грядці ячмінь, сіялося разом як покривна культура. Є сіно і люцерна минулорічна, є трохи цьогорічної - перезимуємо.

Весною вимерзли всі фруктові дерева, то ми без яблук-груш. Ожина вирішила виправити ситуацію , дуже вродила. Всім родичам роздаю, ще разів два буду збирати. Коза радіє, її “відпрацьовані” гілочки даю.

Всім доброго здоров”я , тихої ночі і мирного дня!

9 лайков

Оля, а ты курочка как даёшь? Трёшь на тёрке или целиком кладёшь, а они выдзёбывают?

Люда, курям тремо корнєрізкою, ще і два рази, бо трохи крупно тре. (була настроєна на їжу для поросят). Трошки посипаю меленим зерном. Але їдять погано, ще не звикли. А козі ріжу на кусочки, вона б і відро з”їла, але ж багато не даю. І так впливає на молоко. От сьогодні робила косичку і погано тягнеться. До гарбузів була ідеальна. Добре, що наробила раніше, був внук то набрав на гарячі бутерброди.

7 лайков