OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Коли на вулиці ще зима і сніг, а коза в декреті, то тоді від немачогоробить переглядаю теми про сири. Як я скучила за молоком! Ні, не за сиром, тут все ОК, є на складі різний. Бельперчики віддала хлопцям, хоч і ніби для себе лишала, є головка ±2 кг гауди, копчений - він уже як пармезан, треба терти, одна качотта, трошки косички замороженої і бринза. Хочу моцарелки, а молока підходящого коров"ячого нема. Одні корови ще в запуску, а одна ялова, молоко смачне, але ж жирнюще. Буду чекати свого.
Дівчата, хто де купує фермент в цьому році?

6 лайков

А у мене дивина. Минулої п"ятниці, 24.02. сіяла я перці і свою цибулю-сіянку білу. Сорт цибулі невідомий, так я вона виросла у 21 році з пакетика під назвою Кенді. Там був такий мікс цибулі, що і не придумать. Біла, золотиста кругла і довга, червона, порей і біла. Біла солодка, виросла невелика, бо ж сіяла я густенько, як сіянку, з планами посадити в 22 році на велику цибулю.
Порей був хоч і худий, але високий, їли всі. А решта цибулі була різна за розміром, в основному невелика. Білу я поклала окремо і ми її їли, так як розуміла, що сорт солодкої цибулі довго не лежить. Коли садила часник , то побачила, що майже вся біла цибуля проросла і щоб її зберегти я посадила її на грядку. Всю весну 22 року їли ми смачну білу цибулю, а дві цибулини дали стрілку і я їх залишила. Підв"язала, оберігала, зібрала насіння. І от прийшов час сіять. Замочила просто теплою водою, а потім виливала на неї перекис водню в якому вже лежало насіння перцю. В перекисі насіння було хвилин 15-20, поки я розклала перець у коробку з землею. На цибулі була гарна пінна шапочка. Розклала паличкою мокре насіння цибулі у лоток, замотала пакетом для сміття і відправила разом з перцями на газовий котел. Ввечері понеділка, 27.02 вже було видно рядочки петельок цибулі. Дивина!
Перець теж активно проклюнувся, але ще над землею невидно.

9 лайков

У мене теж, у цьому році, все гарно та швидкого сходить.
Перець посіяла сухим обробленим насінням, зійшов за 6-7днів. Да такий цибатий, гарний, дружній.
Є надія, що у цьому сезоні будемо з позитивним урожаєм “екзотичних смаколиків”
Я вже переглядаю теми та відео про щеплення кавунів, щоб нагадати собі торішню практику. Закріплюю пройдений матеріал. А в думках вже кавуни їм, - такі смачні та соковиті.

8 лайков

Сніжанко, так тобі ж не сподобалося кавуни прививати. Казала, що смакові якості не ті.
Чи я щось неправильно зрозуміла?

Мені геть не сподобалися дині.
Їх буду вирощувати тільки на власному корені.
Кавуни були непогані і було багато, але смак був гірший ніж у власнокореневих. Але, на власному корені росли у теплиці, бо під відкритим небом ці рослини у мене не ростуть. А ті, що смачніші, з своїм корінням, ніжилися у теплиці. Отже їм було тепліше і сухіше. А літо 22року було не для кавунів, вони дуже набралися води, від постійних дощів. Ось і хочу продублювати. Посаджу привиті, Ів теплиці, і на городі. А потім порівняю.
Дуже я хочу, щоб ця смачна ягідка прижилася на моїй землі. Ось і шукаю варіанти, щоб отримати відмінний результат.
Я знаю, що дехто з наших форумчани вирощують привиту бахчу у себе на городах, але ділитися досвідом не хочуть, або стидаються. От і приходиться вчитися на власних помилках. Але нічого, і це освоїмо.
Не святі горшки ліплять.

7 лайков

Ну так у нас же і з півдня люди є, що нам з ними рівнятися.
Але от що скажу, колись моя бабуся вирощувала дині без усякої розсади, так, як звичайні гарбузи, і росли вони здоровезні, мама казала насилу могла підняти в дитинстві. Так що, напевно, треба шукати підходящі сорти.
Хоча, раніше погода влітку була якось “рівніше”, без великіх перепадів температур. Вітрів таких сильних також не пам’ятаю. Хоча, це може і від місцевості залежить.

3 лайка

А у нас на городі дині ну ніякі. Колись було так: садить моя бабулька-сусідка дині , своє насіння, дає мені і я сажу через 5-10 метрів від її посадок. У неї лежать як двохлітрові банки, солодкі, а мене дульки. Ну а до кавунів ми якось прохолодно відносимось, як і до компотів. Так що це не мої культури.

3 лайка

Мабуть сусідка прищіпувала диню, вона швидше зав"язалась і всигла вирости. Цвіте диня на борових стеблах другого - третього порядку, тобто щіпаємо головне стебло за 7-8 листком, вискакують бічні. Коли з"явиться зав"язь, то залишаємо 3-4 і прибираємо лишні бокові стебла.
Стараюсь заморозити шматочки невизрівших динь - взимку в рагу це щось незрівняне( ніжні, соковиті).

9 лайков

Все можливо, але у родичів у сусідньому селі теж родять дині і кавуни, мішками привозять з поля додому. А на полі точно їх ніхто не прищіпує, там хоч би бур"ян встигли повиривати.
У нас росте перець, а у сестри в сусідньому селі - ні, і в її теперішньої сусідки, і вона і її чоловік агрономи, теж не родить перець. Я вже і свою розсаду давала - ні. А от колись у мами родив перець завжди, багато і гарний. Батьківська хата через дорогу від сестриної.
Мабуть все залежить від грунту.

3 лайка

Минулого року мала такий досвід. Десь в перших числах травня посіяла кавуни у відкритий грунт. Це дуже зарання для нашої місцевості, але якось так у мене вийшло. Вони довго не сходили - було холодно. Вже набагато пізніше майже в кінці тогож місяця посіяла ще кавуни на тому ж огорожі ( просто лишилась вільна ділянка) насіння було теж. Так ось.з першої ділянки на якій було 6 кубашок кавунів я привезла 3 тачки кавунів, а на другій виросло кілька дульок і все.

8 лайков

Вчора ввечері окотилась Мілка - три шашличка, як я і просила. Слухняна коза.
А ми хворіємо, корона. А на вулиці весна, роботи - море. Будемо здорові - поробимо. Пока так.

13 лайков

Видужуйте, були б ви, а роботи завжди знайдеться.

2 лайка

Одужуйте ,головне здоров’я.

1 лайк

Така тепла погода, що дітвора з другого дня життя гуляє на вулиці. Скачуть, бігають. Киця в шоці - де взялися такі сусіди? Боїться, заглядає звисока.
Люди щось клопочуться на городах, земля така злежана, важка, сапкою не протягнеш. Будемо чекати, коли можна буде виробить мотоблоком. В цьому році здоров"я не дозволяє спішить. Та і холод ще передають по прогнозу. Картоплю на прогрівання дістала, уже прогрес.

13 лайков

Уже і пів літечка пройшло. За роботою днів не видно. Більше двох місяців не було дощу, все спасали поливом. Мої приморожені помідори вижили, дали пагінці з пазушок обмерзлих листочків, гарно цвітуть і вже молочної стиглості. Зав"язі багато на помідорах. Огірочків закрили, будемо готувати для хлопців. Сіна-люцерни-суданки заготовили, на зиму з запасом буде. А ще ж тільки вчора викосили люцерну третій раз, а суданка третій покос підростає. І гіллячок заготовили-насушили. Картопля зраділа дощам, бо скільки не поливай, а воно не те, надіїмось на врожай. Та що залишилася в землі з минулого року - гарна, рясна. Вона між гарбузами, то я її і не висапувала. Така весна була, що не було надії на врожай. Вже їмо свій перчик, самим раннім виявився Ода, фіолетовий, цікавий. Хоч і недуже товстий, але запашний , смачний і рясний. Вже всіх пригостила новинкою. Жовта ратунда дивує - стоїть така собі зелена низенька шапочка, а під листям повно зав"язі.
Буде мир і здоров"я - перезимуємо.

17 лайков

Добре, що вечірня гроза не наробила лиха. На городі все стоїть умите, гарне. Наламала качанів, уже наварили і наїлись. Смачно!
Так хочеться по гриби, кажуть, що є, але мало. Можливо після цього дощу будуть, та і спека спаде на декілька днів.
Вибрала цибулю з грядки, але вчора невстигла посіяти тифон. Якщо на вечір можна буде вийти на город, то посію. Буде на осінь курям і козюлі смаколик.

10 лайков

Оля в нас також був дощовий шквал проливний, як подивиться на город то наче пустеля заміть землі на городі вимитий пісок.

3 лайка

Доброго здоров"я всім! Щодня читаю форум, а якось писати не виходить. Хвалитися - не хвалиться, плакатись - не вчили.
Завершуємо городні роботи. Все вродило, всім вистаить. Сіна наготували на дві зими. Косимо люцерну 5-й раз, суданку теж 5-й. Сіна навозили, кукурудзи насушили, ще яблук привезти треба. Буряки ще не копаємо, чекаємо дощу.
Сьогодні зрізала дві капустини Мегатон, 9 і 9,5 кг. Дивлюся і думаю - з якої сторони підійти? З 20 зернят виросло 18 капустин по 5-7-9 кг. Вже всім роздала, солили-жарили. А зимова теж гарна, садила простеньку, по 3 гривні за пачечку. Перцю багато підпеклося, але урожай багатий. Помідори вже кури їдять. Ще проблема буде з виноградом, він у нас росте для холодку. А нав"язалося в цьому році - море, солодкий, гарний. Для нього гарна погода - сухо і спекотно.
Повернулися наші діти з далеких країн, вчаться жити тривогами. Хлопці служать. Правнучка пішла в перший клас, а до весни чекаємо ще двоє внучат і правнучатко.( від племінників і сестриної внучки) . Життя іде. Якби тільки мир.

23 лайка

В Вас мабуть дощі проходили в серпні? Бо в нас все як камінь. Люцерка ледве два укоси дала. Зате гарбузи і кавуни вродили

1 лайк

А в нас гарбузи дівні) Гарбузиння по пояс, а гарбузів дуже мало і маленькі. Напевно, не пов’язалися в жарінь. Та й пересівала, дуже довго не сходили, майже три місяці не було дощу. Хоча до 8 квітня лило цілодобово кілька тижнів.