Дощів у нас не було. Все сухе, що можна було - поливали, виручає скважина. Але картоплю копали, то земля не сильно грудками, можливо, що угноєна. Поки картоплиння стояло, то і бур"янів не було, а потім взявся мишій. Це стихійне лихо. Виривала молодим і без рукавиць, бо за 5 хвилин рукавиці стають як м"яч і то вже вся робота.
Гарбузи вродили поганенько, а у людей є гарні , а є що нічого немає. Сестра передискувала у серпні 15 соток, нічого , крім бур"яну, не було.
Пізніх помідорів і перців нема, стояла сильна жара, але тих, що зав"язалися раніше, всім вистачить.
Моркву і столові бурячки викопали ще до першого вересня - сухо і миші. Такі нори, що 2-3 відер сечі входить без сліду.
На початку липня сіяли солодку кукурудзу, поливали. Виросла гарна і смачна. Хоч рідко на якій стеблині було два качани, але діти посмакуали свіжою. Ту, що була в липні, клала в морозилку, теж смачно, але не так, як свіжа.
У нас низина, то може трохи ближче підземні води. Може так і спасає рослинки.
Сьогодні привезли груш і яблук з старих колгоспних садків. Груші вже заквасила для козюлі. На відро груш 1 стакан солі розвести у воді і залить. Зимою буде смачно. Ще на черзі яблука антоновка, випадково знайшла гарне дерево з плодами. Привеземо - наквасимо!
Здорово, а у нас вже нема старих садів, продали землю, все викорчували та розпахали. Раніше і яблука там збирали, і по грибочки ходили.Там гарно росли маслята та підберезовики.
Где ж вы раньше были с таким рецептом.
Много груши было, по соседям раздала ((
А яблоки как мочить, соли так же класть, вода холодная или горячая ?
яблока вода кімнатну я робила на відро стакан солі і сахару, кажись так , хай Оля поравить якщо ні.
Якщо солити яблука для кіз, то 1 стакан солі на відро яблук, розводити водою кімнатної температури. Або трошки гарячої води, розвести сіль і долити холодною. Закрити плотно кришкою. Я ще зверху на кришку кладу беликий буряк, щоб добре тримало. Ставлю в прохолодне місце. Зараз занесла в погріб, у нас ще 25-30 вдень, хоч ночі і холодні 6-8 градусів.
Які ж розумні кози! Мілка відкриває всякі засови. Хоч би голодна була, то було б зрозуміло. А так просто з вредності. І так чесно дивиться в очі - та я ж тільки трошки погуляла, ну цибулю спробувала, хорошо від глистів. ( Так, хороша підказка, пора глистогонить). Ну ще листя їла на ожині і тільки один кінчик гіллячки згризла, вона була довга і тоненька, не жаднічай. Ну курей запустила на вигул, то вони показали де ти ( тобто я) погано почистила. А виноград, що біля хліва, кислий, а той що коло хати - солодкий. Його так багато, що всім вистачить. А з Річіком ми домовились і він не гавкав на мене.
Добре, що все обійшлося, але сьогодні знову все відкриває. Після обідньої дойки залишила у хліві. Будемо щось придумувать із засовками.
Малесенька, то їй просто сумно самій, от і пішла погуляти.
Спасибо большое.
Сейчас зимние яблоки у соседей пойду собирать. Обязательно ведёрко сделаю на пробу.
Ми вірьовкою продублірували. Главкоза всі засови як не відкриє, то виб,є.
До вечора придумали - прикрутили два металевих кільця і з"єднли їх карабінчиком, що закручується. Мучилась годину, вся сердита пішла у хлів обдумувати наступні дії. Завтра день покаже результат.
Я на паре калиток цепью на карабине фиксирую.