Восени, пасучи Августу , мої руки були завжди зайняті , як і голова , а що робити далі ?
Зараз трохи все ввійшло в колію , руки зайняти нічим , а от думки … Думки часто відповідають погоді .
Гуляємо , час тягнеться повільно , а думки , як ті бджоли ,гудуть…
І я знайшла вихід з ситуації .
Аудіокниги.
Не зажди є змога тримати книжку в руках і читати , але часто є змога слухати .
Нещодавно відкрила для себе письменника Василя Захарченка ,тож пропоную почати тему з його творів .
Ооо скільки я аудиокнижок ковтнув гуляючи з козами свого часу
І зимою і літом. Бувало таке, кози вже наїлися стоять і дивляться на мене Мол, давай пішли додому, а я ні ще п’ять хвилин
Запрошую до прослуховування
“Дім під ясенами” Василя Захарченка
Післявоєнне село 47 року , весною ,на Полтавщині .
Хлопець вертається з цивільного полону (німецького, де працював дояром на бауера ) та армії додому .
Детально описується побут селян , їхні думки , надії ,сподівання .
Цей випадок — виключення , бо 47 це остання совіцька голодовка, і автор , на це натякає у вислові одного з героїв .
Є тут і трохи вкраплень впливу совіцької окупаційної культури , що було те було .
Читає твір Галина Довгозвяга, слухаючи її неначе все своїми очима бачиш .
Сьогодні , до Вашої уваги пропоную оповідання Григора Тютюнника "У Кравчини обідають " та новелу .
В оповіданні на прикладі однієї родини описується традиційний український устрій , винищений совітами , але збережений у спогадах та викладений в оповіданні.
Це те ,що забрали в українців москалі , замінивши на те ,що маємо сьогодні .
Григір Тютюнник є одним з моїх улюблених .
В дорослому віці заново його відкрила твором "Три зозулі з поклоном " .
Цє ода любові і в передмові автор їй присвячує свій твір .
На мою думку новела заслуговує найкращих акторів , режисерів і сценаристів.
Та на жаль ще не зняли …
1919 рік , Харківщина, міжвладдя, війна йде .
В повітовім містечку керують москалі.
Декілька днів з життя однієї родини .
Автор оповідання “Гроза” Борис Антоненко-Давидович
З “Етапу” Василя Захарченка почалося моє знайомство з начитувачкою книг Галиною Довгозвягою.
Всі твори в її озвученні слухаючи - бачиш .
Про твір .
Було читала і більш страшні розповіді про совіцькі концтабори, про методи “виховання” людей совітами .
Цей твір —лайт-версія, та попри це , він чітко показує, як ламали українців як народ , як виховували савєцкава чілавєка з какой разніцей на каком язице і взагалі "какая разніца "…
Вражає цинізм і дієвість методів .
Попри це показується життя тих часів , настрої і характери людей , життя яким воно було .
Читає заслужений артист України Петро Бойко.
Аудіокнига складається з трьох частин .
Вивчаючи дітьми в школі таку літературу , українці б мали чітке уявлення “хто ми є” . Але чи було це потрібно українським можновладцям?
ХолоднийЯр - це унікальна сторінка української визвольної боротьби, що демонструє неймовірну силу духу та стійкість українців.
Після захоплення України більшовицькими військами на Дніпрі існувала майже невідома широкому загалу «республіка», яка під національним прапором вела активну збройну боротьбу до 1922 року.
Знайомство з цим письменником сталося ще в молодших класах школи.
Нашому класу повезло з вчителькою подовженого дня , кожного дня вона читала нам вголос книжки українською мовою . І саме вона книжкою "На коні і під конем " відкрила нам Анатолія Дімарова.
Завдяки Галині Олександрівні більша частина учнів нашого класу полюбила читати і залюбки бігала в бібліотеку .
Завдяки їй ми знали і любили українських авторів .
Маю додати, Анатолій Дімаров займав особливе місце серед улюблених письменників . Його твори я вишукувала по бібліотеках і магазинах .
Зачитувалася його словом захоплювалася . І вже дорослою , перечитуючи і книги , і інтерв’ю , відкривала для себе заново , вже з поясненнями ті моменти , на які дитиною звертала увагу .