Тістоміс

Доброго дня , дорогі форумчани. Кізочок немає в мене вже майже 2 роки, але форум не залишаю, бо це - сім’я і дорогі для мене люди. До Вашою думки завжди прислухаюсь. Читаю часто, а от пишу… то не часто. І от знову прийшла до вас за порадою. Мрію про тістоміс, так як з тістом дружу і люблю пекти. Діти вирішили придбати, але дали завдання визначитись, якої фірми. Тож прошу напишіть з власного досвіду ,яким ви користуєтеся, на що звернути увагу. Які його переваги і недоліки. З нетерпінням чекаю ваших повідомлень

9 лайков

Так я вас розумію, це річ потрібна в хазяйстві якщо ну дуже часто робите випічки, торти , в мене знайома по сусідстві також полюбляє випічку і все інше бо внуки дуже люблять бабусини витвори.

3 лайка

Дивлячись для якого тіста хочете використовувати.
Якщо якісь відносно м’які види…то ті поширені відносно недорогі до п’яти тисяч потягнуть роботу. Якщо треба довго розвивати клейковину то такі вже “слабачки” не впораються …або на довго їх не вистачить.
Тісто на ромову бабу досить липке…його не велика порція іде в заміс… але дорожезний (17000грн) Kenwood з тим тістом ледь справляється… на сінабони взагалі мовчу… Досить добре працює Kitchen Aid… але там така ціна…що можна їсти свіжу випічку з ресторану …і дешевше буде :sweat_smile:
Самий більш ходовий і працювати може довго і ціна не “космос” в порівнянні з тими вище, то китайські тістоміси типу промислові… для HoReCa… назва наче GoodFood rізних модифікацій та потужностей…
Років два тому коштували близько 10000 грн.
Це я написала про ті, які знаю з власного досвіду… якщо це просто для домашнього використання на одну дві хлібини в тиждень,то звісно дорого… і немає сенсу.
В більшості випадків всі ті, що до п’яти тисяч, то “іграшкові” “одноразові” тістоміси… яку б потужність там не писали… або гніздо для гаку відпаде… або гак з сілуміна трісне… або мотор навантаження не витримає (це я про побутове використання пишу).
Самий найкращий тістоміс -руки.

8 лайков

Хочу для дріжджового тіста. У знайомих словацький " Роялті" , задоволені. Але в них чаша на 5л, а я хочу на 7,5л чашу. Це десь 4,5 тис грн. Відгуки ніби не погані.

1 лайк

Роялті не знаю який в роботі…
Але якщо чаша більша…то і навантаження більше на гак і “голову” тістоміса… там кріплення іноді не витримує … з якої сталі насадки для нього?

3 лайка

Підпишусь під кожним словом. Купила тістоміс спеціально для хліба, бо печу другий рік вручну: зламалась хлібопічка. Користувалась тістомісом 2 рази - не тяне хлібне тісто, домішувала вручну. Стоїть на поличці. Думаю він більше для кондитерки.
Я думала тістомісом полегшу собі роботу на руки, бо печу постійно. Але мені простіше вручну через опару, а щоб полегшити нагрузку на руки, просто вибиваю тісто перед расстойкою.

5 лайков

Який у вас тістоміс і якої потужності?

1 лайк

У мене китайський Monte на 5 л.

1 лайк