Я написала коментар, такий як є, що представники альпійської породи кіз є більш морозостійкими чим англо-нубійської, на приклад. Цей коментар видалили з форуму, бо начебто він образив чиїсь почуття.
В коментарі було написано, що в Нас на случку приїзжали і розповідали, що «розпродали нубійців, і Слава Богу, бо з ними важко».
Я вважаю, що Ми всі маємо право на свою власну думку, свій досвід та розглядати теми різнобічно.
Приводьте свої аргументовані відповіді з відкритим обговоренням на форумі, це буде чесно. А просто скаржитись, тому, що ця інформація може впливати на ваші продажі у майбутньому – це моветон.
Мені нубійці подобаються, але Я віддаю перевагу Альпійській породі, тому, що для Мене важливо, щоб вони гуляли багато взимку на свіжому повітрі, і навіть їхні вушка були теплі.
Також вважаю, що коли люди обирають ту, чи іншу породи кіз, то мають бути ознайомлені як з сильними сторонами, так і зі слабкими, оскільки це дуже впливає на стосунки господаря з тваринами.
Хтось зробить теплий сарай, обігріватиме взимку приміщення. На прикладі собак: є породи, яким треба у день 2 години активних прогулянок, в іншому випадку будить згризанні меблі.
В захист англо-нубійської породи теж приведу приклад тримання двох порід: як альпійської так і англо-нубійської в поважній фермі «Лукачівка ЕКО», ", яка побудована за найновішими технологіями з використанням обладнання компанії DeLaval, яка ось уже понад 125 років успішно розвивається разом зі своїми клієнтами та продає рішення для будь-якого виду молочних господарств. Вони обрали поголів’я кіз альпійської та англо-нубійської порід. Ви можете проглянути ролики в ютубі з оглядом ферми, рівнем тримання тварин. В них навіть спеціальні щітки встановлені, які крутяться та кози можуть чухатись, або робити собі масаж.
До речі якісних козликів як англо-нубійської так і альпійської порід, можна придбати саме там, де все поголів’я племінного стада було завезено саме з закордону, з документами з ліцензійних компаній по продажу тварин.
Яка з порід #англо-нубійська чи #альпійська морозостійка?
Тому пишіть Ваші думки з цього приводу!