Да,Сергия именно оттуда
. Я наверно, как когда то малышка Люсси проходя туда через платяной шкаф,вчера сумела пройти через экран телефона.И ориентир входа в портал есть,раньше это был фонарный столб,а теперь маленькое деревце с кроной в форме сердца.Наверно там традиция чтоб гостей встречали добрые фавны.
Наша Светочка запечатлела на фото вход в Нарнию. ![]()
У меня валеночки есть,возьмите меня девочки с собой в ту зимнюю сказку ,где на солнышке будет блистать снежок россыпью алмазов, чем больше компания тем веселей😊
Ароматний, ванільний, легкий молочний курудзяний пудінг з карамелізованими яблучками та цинамоном ![]()
Постійна наша зимова класика
А рецепт можна запитати?
Пудінг готується дуже просто по принципу турецького мухалебі
Займе десь хвилин 10-15 вашого часу…
Молока 600 млл.
Кукурудзяного крохмалю 40 гр.
Цукор…100гр. якщо не вживаєте легко замінити медом -50 гр.
(Я часто додаю замість цукру або стиглий банан або порошок рожкового дерева, бажано не смаженого,він солодший).
Ванільний цукор…або пакетик або чверть частини стручка ванілі.
дрібка солі.
Молоко відлити пів склянки окремо, із того, що залишилось нагріти, додати підсоложувач чи цукор нагріти,(щоб розтанув цукор), довести до кипіння. Додати дрібку солі.
В склянку з холодним молоком додати кукурудзяний крохмаль, ретельно перемішати і одразу поступово вилити в гаряче молоко, розмішати щоб не утворилися комочки. Додати ваніль. Проварити хвилин 4-5. Розкласти порціонно. Додати фрукти за бажанням. Пасують добре банани, хурма, цукати, родзинки або карамелізовані яблука з цинамоном. Смачного ![]()
Згадалося декілька ще варіантів додатків смачних до нього. Розпишу окремо, тут не всі побачать, а готується направду швидко…саме те! Для гостей,що заскочили зненацька ![]()
В нас зовсім засипало снігом сьогодні. Тепер все почало танути. А на завтра написано у синоптику -13 вночі… Добре,що запасла гілок хвойних, то дівчата смакують ними у козо-хатці… пахнееееее
хвоя перед святами… згадуються мої зимові дитячі прогулянки в ліс з вівцями… снігу тоді намело добряче, я з рядном ходила до молодих сосон та зрізала нижні гілки для овечок… вони “паслися” у мене в тому рядні
наче і не бачили поруч пишних сосон. Коли приходили додому…то рукавички від снігу лишалися тієї зігнутої форми, як ручка тримала ряднину
… Я розкладала по яслам їм гілки і співала колядки… А вони хрумали і наче пухнасті хмаринки пашіли теплом… на них танули сніжинки…вкривали маленькими цятками прозорих намистин води… запах вовни, сосни, сіна, морозу… Дитинства ![]()
![]()
![]()
Світланко ,а кукурудзяний крохмаль замінити картопляним можна?чи смак зовсім інший буде?
От бачите, я так і подумала,що можуть виникнути питання стосовно рецепту…
тому окремо його написала в темі
.
Якщо зовсім немає де купити кукурудзяний, то можете спробувати з картопляним, але смак і консистенція…точніше фактура будуть дещо інші. Я давно вже не використовую картопляний, з багатьох причин, тому навіть якщо і хотіла би зробити зараз його на пробу, щоб написати відмінності, то не зможу
не маю в наявності
Так вроде наоборот, картофельный всегда считался лучшего качества.
Пудинг… так это же молочный кисель! ![]()
ПоШти
…
Он когда более густой, то застывает в форме как желе… правда с холодным я не подружилась… вкусно только летом… а вот гарячий… а с карамелизироваными бананами …![]()
Вот на Кировоградщине такой и делают - как желе
Народное праздничное блюдо.
Согласна с Олей. Это блюдо обычно у нас в Любашевском р-не готовится на большие праздники Пасха, Рождество. Еще по типу этого с помощью крахмала варят на фруктах кисель густой и разливают на тарелки.
Кто богаче тот готовит птичье молоко, но то чуть другое.
Ух,ты!
А у нас кисель иначе подают…более жидким готовят…
А этот пудинг по принципу турецкого мухаллеби…
Кстати … сестра раньше увлекалась пудингом из пакета dr,Ŏetker, он по составу,соотношению практически такой как этот рецепт.
Бабушка на Черкашине готовила молочный кисель, более жидкий, на картофельном крахмале.
Ага! І називається “студяне молоко”.
Инна, Любашовка рядом с Кривым Озером ?
Да. В Крыве Озеро раньше часто ездили на базар.