Марусины козы, ЛПХ

0.5 ч. л желатина развести с 1 с. л горячей (70-80 гр) води и размешивать до прозрачности.

В маленькой мисочке размешать 2 ст. л води и 100 гр сахара. Поставить на огонь, постоянно помешивая, довести до кипения чтоби сахара растворился.
Добавить к сахару запарений желатин, тщательно перемешать.

Немного охладить при частом помешивании.

Взбить все миколи в крепкую пену. Т сразу нанести на кудись (бистро застивает).

7 лайков

Вітаю всіх зі світлим Христовим Воскресінням! Бажаю міцного здоров"я, удачі, здійснення найзаповітніших мрій та мирного неба. Христос Воскрес! Христос Воскрес! Христос Воскрес!

14 лайков

Воистину воскрес!

4 лайка

Звертаюсь до Вас за порадою так як окрім Вас мене ніхто не розуміє, і нічого розумного не порадить.

У мене коза первоокотка проблемна (влагалище випадало перед окотом, потім прищі на вимені), зараз під нею козлик, майже звикла до доїння. Я не знаю що з нею робити, продати, а потім людина буде мене поглинати якщо всі проблеми перед окотом повториться, а можливо будуть гірші наслідки. Різати ще гірше.

Є ще маленька кізка, 1 місяць. Залишати її і знову рік чекати поки виросте і буде коза.
Я хочу купити козу 1-3 окот, щоб було молоко для сироваріння, але боюсь навіть озвучити це, тому що мої домашні мене з’їдять з цими козами.

Тому або ризикнути і тримати першоокотку або ростити маленьку???

1 лайк

А якщо оставить цю козу і маленьку кізоньку? На запитання родичів відповісти - оставляю двух, бо хочеться щоб молоко було і зараз, але ця коза проблемна і їй на заміну росте ця кізоньку. Родичі звикають до двух кіз, а потім якщо зі старшою будуть неполадки спокійно заміняєте її на нову, бо родичі за рік і так звикнуть до двух кіз, та й і до сирів привикнуть смачних. Порадуйте їх сиром халумі Как сделать сыр Халлуми в домашних условиях. Все этапы. - YouTube
Його піджарте на грилі або пательні з оливковою оливою. Сир простий у виконанні і божественно смачний. Думаю після цього вам дозволять і трьох кіз тримати :blush:

І вибачаюсь за те, що я така брутальна, але коза в якої декілька дивне здоров’я і при цьому вона не дає хоча 4 літрів мінімум молока в мене йде на котлети. Бо нездорові козу не продасть, а сенсу з нею морочитись нема. Подивіться на неї ще рік, якщо повториться…але й і малу залиште :stuck_out_tongue_winking_eye:

18 лайков

Юлія, дякую за пораду, для мене дуже важливо почути пораду досвідченої людини. Я ще не знаю скільки молока, буду відсаджувати козеня, тоді побачу. Мені здається там і 2 літри не буде.

Моя Качота свекрусі дуже сподобалась, камамбер ще визріває. Ще спробую за Вашим рецептом зварити сир.

2 лайка

Це вим’я первоокотки.

10 лайков

А це маленька. Маму купляли як зааненську і папа був напівзааненцем - білий, а що вийшло.:roll_eyes:

7 лайков

То не мій рецепт. Сама по ньому вперше сьогодні варила. Там в у цьому сирі є одна особливість. Сильно гарячий млинчик не закладати, інакше розломається. Тільки тепленький. Я сьогодні поломала половину, мабуть більшу…поки дійшло.

3 лайка

Я мала на увазі що Вами даний рецепт.

Хоча додивилась відео…до кінця, таки вона гине гарячі. Але в мене гарячі всі ломались. А ті, що більш застинлі - ні. Так що, мабуть треба орієнтуватися на місці :thinking:

1 лайк

Обов’язково спробую і врахую всі Ваші поради.

Потрібно ж відстоювати кіз. А то в більшості думка, що коза це щось таке вонючее і огидне.

1 лайк

Ірочка, гарна в тебе коза. І не хорони ти її зарані. Ми колись взяли корову із плем ферми, але не дуже вгодована і вона нам первісткою привела великого бичка. Все ніби пройшло добре , а ж тут корова лягла і видула матку. Прийшов вет вправив, сказав, щоб постаили її так , щоб задня частина тулуба була вища за передню. то викопали яму для передніх ніг.Корова була високоудойна 28 л за 1 отелом. І коли підходив 2 отел.то в мене і душі не було. але все пройшло благополучно. Так що дай її шанс.

10 лайков

Ніно, Дякую Вам за пораду, можливо Ви праві, всім потрібно дати шанс. І я її з такими криками купляла.

Іра, ти не “расстраиавйся” . В кожній сім’ї виникають якісь непорозуміння. В мене в сім’ї діти зразу сприйняли ідею купити козу в штики. Я їх розумію, що вони мене жаліють, бо здоров’я не багато. А вони ніяк не збагнуть, що я її спеціально купила, щоб не залежуватись на дивані , перед телевізором. Вона , навпаки, додає мені сил, особливо душевних . Іра, не поспішай з висновками, воно якось буде: або шах помре, або ішак здохне.

15 лайков

Так, як завжди говорила моя мама: “в житті як на довгій ниві”.

Я вже писала, коли я вирішила купити козу мене підтримав лише свекор (мої батьки вже більше 2 років як померли), А брат кричав що я з нього знущаюсь, тільки не коза (а молоко вже став пити). Свекруха говорила, що я взагалі ненормальна.

4 лайка

Или как на моем выпускном классный руководитель говорила "діти життя прожити не поле перейти " . Тогда такие слова не воспринимаешь всерьез .

2 лайка

Ірочка, свекор -це велике сила, якщо він “толковий”. Я зараз згадую свого свекра з теплотою в душі. Мене дуже любив, може, того, що у них дівчат не було і я була першою невісткою. Але і я ставилася до них , як до рідних.

1 лайк

Ніно, в мене свекор дуже хороший, і у всьому підтримує, допомагає. Я заразила його козами (правильніше козлами), в мене цей рік 3 козлики: одного забрали знайомі, будуть тримати, і два забирає свекор на шашлички (сказав буде тримати до осені), а там може й сподобається (його мама колись тримала кіз). Але камінь зрушив.

5 лайков

Ну і добре. Значить в тебе є однодумець і ти не одна.

1 лайк