0.5 ч. л желатина развести с 1 с. л горячей (70-80 гр) води и размешивать до прозрачности.
В маленькой мисочке размешать 2 ст. л води и 100 гр сахара. Поставить на огонь, постоянно помешивая, довести до кипения чтоби сахара растворился.
Добавить к сахару запарений желатин, тщательно перемешать.
Немного охладить при частом помешивании.
Взбить все миколи в крепкую пену. Т сразу нанести на кудись (бистро застивает).
Вітаю всіх зі світлим Христовим Воскресінням! Бажаю міцного здоров"я, удачі, здійснення найзаповітніших мрій та мирного неба. Христос Воскрес! Христос Воскрес! Христос Воскрес!
Звертаюсь до Вас за порадою так як окрім Вас мене ніхто не розуміє, і нічого розумного не порадить.
У мене коза первоокотка проблемна (влагалище випадало перед окотом, потім прищі на вимені), зараз під нею козлик, майже звикла до доїння. Я не знаю що з нею робити, продати, а потім людина буде мене поглинати якщо всі проблеми перед окотом повториться, а можливо будуть гірші наслідки. Різати ще гірше.
Є ще маленька кізка, 1 місяць. Залишати її і знову рік чекати поки виросте і буде коза.
Я хочу купити козу 1-3 окот, щоб було молоко для сироваріння, але боюсь навіть озвучити це, тому що мої домашні мене з’їдять з цими козами.
Тому або ризикнути і тримати першоокотку або ростити маленьку???
А якщо оставить цю козу і маленьку кізоньку? На запитання родичів відповісти - оставляю двух, бо хочеться щоб молоко було і зараз, але ця коза проблемна і їй на заміну росте ця кізоньку. Родичі звикають до двух кіз, а потім якщо зі старшою будуть неполадки спокійно заміняєте її на нову, бо родичі за рік і так звикнуть до двух кіз, та й і до сирів привикнуть смачних. Порадуйте їх сиром халумі Как сделать сыр Халлуми в домашних условиях. Все этапы. - YouTube
Його піджарте на грилі або пательні з оливковою оливою. Сир простий у виконанні і божественно смачний. Думаю після цього вам дозволять і трьох кіз тримати
І вибачаюсь за те, що я така брутальна, але коза в якої декілька дивне здоров’я і при цьому вона не дає хоча 4 літрів мінімум молока в мене йде на котлети. Бо нездорові козу не продасть, а сенсу з нею морочитись нема. Подивіться на неї ще рік, якщо повториться…але й і малу залиште
Юлія, дякую за пораду, для мене дуже важливо почути пораду досвідченої людини. Я ще не знаю скільки молока, буду відсаджувати козеня, тоді побачу. Мені здається там і 2 літри не буде.
Моя Качота свекрусі дуже сподобалась, камамбер ще визріває. Ще спробую за Вашим рецептом зварити сир.
То не мій рецепт. Сама по ньому вперше сьогодні варила. Там в у цьому сирі є одна особливість. Сильно гарячий млинчик не закладати, інакше розломається. Тільки тепленький. Я сьогодні поломала половину, мабуть більшу…поки дійшло.
Хоча додивилась відео…до кінця, таки вона гине гарячі. Але в мене гарячі всі ломались. А ті, що більш застинлі - ні. Так що, мабуть треба орієнтуватися на місці
Ірочка, гарна в тебе коза. І не хорони ти її зарані. Ми колись взяли корову із плем ферми, але не дуже вгодована і вона нам первісткою привела великого бичка. Все ніби пройшло добре , а ж тут корова лягла і видула матку. Прийшов вет вправив, сказав, щоб постаили її так , щоб задня частина тулуба була вища за передню. то викопали яму для передніх ніг.Корова була високоудойна 28 л за 1 отелом. І коли підходив 2 отел.то в мене і душі не було. але все пройшло благополучно. Так що дай її шанс.
Іра, ти не “расстраиавйся” . В кожній сім’ї виникають якісь непорозуміння. В мене в сім’ї діти зразу сприйняли ідею купити козу в штики. Я їх розумію, що вони мене жаліють, бо здоров’я не багато. А вони ніяк не збагнуть, що я її спеціально купила, щоб не залежуватись на дивані , перед телевізором. Вона , навпаки, додає мені сил, особливо душевних . Іра, не поспішай з висновками, воно якось буде: або шах помре, або ішак здохне.
Так, як завжди говорила моя мама: “в житті як на довгій ниві”.
Я вже писала, коли я вирішила купити козу мене підтримав лише свекор (мої батьки вже більше 2 років як померли), А брат кричав що я з нього знущаюсь, тільки не коза (а молоко вже став пити). Свекруха говорила, що я взагалі ненормальна.
Ірочка, свекор -це велике сила, якщо він “толковий”. Я зараз згадую свого свекра з теплотою в душі. Мене дуже любив, може, того, що у них дівчат не було і я була першою невісткою. Але і я ставилася до них , як до рідних.
Ніно, в мене свекор дуже хороший, і у всьому підтримує, допомагає. Я заразила його козами (правильніше козлами), в мене цей рік 3 козлики: одного забрали знайомі, будуть тримати, і два забирає свекор на шашлички (сказав буде тримати до осені), а там може й сподобається (його мама колись тримала кіз). Але камінь зрушив.