Марусины козы, ЛПХ

Скажіть мені, будь-ласка, якщо коза відбиаає вим’я це означає що вона все таки покрилась?
Це Мілка, яку я привезла від Тані “Созідора”, у неї була охота, ми сходили на побачення, але через 7 днів вона знову кричала і вертіла хвостиком- ми знову пішли, Мілка кавалера не підпустила.
Послухати чи є козенята не підпускає, тільки я до живота, вона втікає, або хоче мене буцнути.
Тепер для мене загадка, кітна чи ні?

2 лайка

Кітна, чекай малят :hugs:.

2 лайка

Нарешті добралась до своєї сторінки, то були проблеми на роботі, потім курси, але це не головне.
Сьогодні на 153 день моя Мілка від @Brovarchanka окотилась двома козенятами (козлик і козочка). Чекала я її на 25.02, заглядала, заглядала, а там пусто, подумала що вже нікого і не буде (послухати козенят вона не давала, взагалі до неї не можна було доторкнутись).
В обід підклала їм сіна, Мілка стояла на воротах, ніяких ознак окоту не було, а ввечері заходжу а ТАМ 2 козенят, майже сухі. Я до неї зайшла, думаю - зараз буде мене лобом, як завжди, виганяти, аж ні, так до мене жалісно почала говорити, ніби розповідала як їй боляче, і дивись я тобі аж двох народила.
Я вже від неї не відходила поки місце відійшло. Пробувала подоїти, а соски такі манюсенькі, навіть не знаю що робити?

17 лайков

Ира поздравляю с лёгким окотом и с малышней. Всем крепкого здоровья. ⚘⚘⚘

1 лайк

Дякую, але розслаблятись не можна, ще на 29.02 і 01.03 окоти, хвилююсь.

1 лайк

Доить всё равно надо. Я свою с пипетками доила щипком двумя пальцами, пока не вытянулись немного. Сейчас прошло 2 месяца, уже вполне сносно
Поздравляю с окотом!

6 лайков

Ира, как будет время можешь сфоткать вымячко. У Фортуны тоже поначалу сосочки были маленькими, потом оттянулись, но доила тремя пальцами, не кулаком.

1 лайк

О, знакомые вымячки)

Татьяна, обязательно сфоткаю.
Я питалась подоить двумя пальцами (о кулачке и речи пока бить не может), вимячко хорошенькое, но соски мянюсенькие и тоненькие, молозиво густое, она спокойно стояла, сразу несколько струек здоила и все, сосок пустой🤔

Людмила, спасибо. Я и буду доить, мне же нужно чтоби она привикала к дойке.

1 лайк

Сьогодні вранці пішла доїти Мілку, я тільки взяла за сосок, вона як пригне, на цьому закінчилось наше доїння (хоча вчора вона спокійно стояла, коли я пробувала її доїти).

1 лайк

Поздравляю с детками. Ира, а ты деток под козочкой оставила? У меня тлже скоро окоты первокоток, а доечки, как пипеточки.

1 лайк

Татьяна, спасибо! Деток оставила с мамой, чтоби витянули немного соски и сейчас нету времени играться с бутилочками (когда била в декрете - игралась).
Катя ветерин писала что до 3 недель дети должни бить с мамой, а потом на ночь их отсаживать, утром маму подоить и деток снова пустить на весь день. Я так делалаю 2 года и мне нравиться.

А додаиваешь сколько раз за козлятами?

Стараюсь 3 раза в день проверять есть ли молоко, а первоокоток приучать к дойке.

Козлик рогатий з чубчиком (ріжки вже 1-1.5 см) з сережками трохи більший, а кізка, більш всього безрога, мініатюрніша, вона ж дівчинка😊.
На сьогодні чекаю окот баби Пасі (мами Мілки).

4 лайка

Бабуся Пася не могла зрозуміти що там плаче таке маленьке і постійно заглядала.

А там внученята з’явились.

22 лайка

Годину тому народила моя Снєжка, важко народжувала, я допомагала (минулі 2 окоти вона мене проганяла і не хотіла щоб я була біля неї), я зранку за нею спостерігаю і вона так тулиться і руки лиже, я зрозуміла що хоче щоб я була з нею.
Народили ми першого козлика, крупненького, а за ним дівчинку з чорною крапкою на носику. Водички теплої і солодкої дала, місце ще чекаю. Снєжка козенят полиже і обертається назад, то відійде від них, то знову лиже. Живіт твердоватий, там може ще хтось бути? Щось я хвилююсь, зважаючи на те, що трапилось з Ромашкою в минулому році.

10 лайков

Ірочка, обніми козу під пузом, послухай, раптом там ще є козенятко. Та і так трошки притули руку до пуза, відчуєш, є там щось тверде. Якщо є сумніви - дзвони до Олі, пока не ніч.

3 лайка

Да, Ира, я когда у меня сомнения, прощупываю под живот, а если не понятно, то лезу и проверяю… это самое надежное и Оля так думаю скажет… но лучше да, набери пока не поздно…

1 лайк