Маленькое козье хозяйство "Ромео&Джульета"

… і ще я посадила 25 кущів винограду :wine_glass::blush:, на черзі лохина стоїть у горщиках, чекає траншеї, а на вересень замовила багато дерев… і чорну смородину і малину. Тепер треба в чоловіка віджати пару соток землі. А то він позасівав все під пшеницю і овес…

17 лайков

Зрозуміло) Юлю накрило городництво та садівництво)

9 лайков

А я за городом не встигаю. Тільки творог. Хоча городиною задоволена як слон. І бур’яни під контролем (без хімії), хоча 2/3 був цілик.

6 лайков

Юля, під пекінку не потрібно віджимати землю. Зараз викопається часник і цибуля і звільнетсья добрий клаптмк землі. Туда і висадите.

2 лайка

А я встигну? Цибулю посадила на початку травня… то це десь в кінці або середині серпня оріентовно збирати… а в мене пізньостиглий сорт пекінки, який гарно , по завкам у насінні, зберігається. 67 днів від моменту сходів. Сорт Білко Ф1

А ви її вже посіяли в стаканчики?

1 лайк

Із квіточками також, правда не завжди вчасно, але намагаюсь встигати…

Поставила собі лаванду в спальні , бо поганий сон, ще й ноги вночі будять, то хоч із нею вдається краще спати. Ну начеренкувала… лаванди багато не буває!

В жару поміж купаннями із дитиною ( треба ж дитині хоч якась радість і літо, він і так трохи весною поляканий був, почав заікатись, зараз наче трохи заспокоївся) бігала по садочку полола квітки, та копала під нові квітники, і удобрювала козікаками… ну а вечором на плантації, а вранці сир…

зара трохи похолодало, то квітки відміняються, та там майже все зроблено в жару, я зновк як Наполеон бігаю по городі :rofl::rofl::rofl:.

… тому і не замітила, як майже пів-літа минуло, як 1 неділя…

12 лайков

От я тормоз! В мене касети стоять пусті! ( весна закінчилась, і розсадні приладля викинуті із пам’яті) . Точно, посію в касети через недільку -другу.

2 лайка

Сійте зараз. Вже час.

3 лайка

Юля, ми спочатку безуспішно садили лохину в торф з місцевого болота і хвою. Не росла, хиріла. Тоді зробили траншеї з купованим торфом, хвоєю, корою. Дала метрові прирости, в цьому році, це другий рік такої посадки, вже висить відчутний врожай. Ще пробували садити в великі горшки, траншею та ями. Найкраще росте в ямах, 40 л горшків мало. Коли поміряли кислотність місцевого торфу: вона - нейтральна -7, а треба - 4.

6 лайков

24 лайка

Суперські! Я вже сьогодні розжилась на ПШ метр для землі. :slightly_smiling_face: виявилось, що в сусідки-подружки такий валявся без надобності. Повезло …

3 лайка

Їх pH метри треба повіряти, може брехати. Якщо в Вас торфяники сфагнові, тоді місцевий торф підходять.

2 лайка

Я планую садити в перегій соснового лісу. Благо, що коло хати таких 3 ліса є. Вже набрала і перегною і опаду окремо.

2 лайка

Тоді обов’язково міряйте pH, бо може бути зависоким, тоді не росте, а мучиться

4 лайка

Юля, посадіть жимолость їстівну. Ніякі шкідники не шкодять, землю не потрібно підкислювати, а за смаком схожа на лохину.

6 лайков

Дуже цікаво. Я такого і не їла і не бачила… Дякую.

1 лайк

Жимолость чутлива до сильної посухи, дозріває раніше за лохину і все ж вони різні. Мені лохина цікавіша на смак.

3 лайка

А я від жимолості “балдію” - найкраща ягода. Вона, і всалат з зелені , і в пероги та вареники, а джем сирий " голова кругом "у всіх хто коштував. Да - кисла, але уже в травні є ягоди, коли ще їми ніде і не пахне. Мороза не боїться, урожай є кожен рік, догляд мінімальний. Да і відсутність опадів не дуже турбує. За двадцять років вирощування, тільки у серпні, при дуже сильній посухі, частково скидає листя. Але це не шкодить урожаю наступного року.
Посадіть у себе біля хати жимолость їстівну - не пожалкуєте.

11 лайков

Ну спокусниця, я двічі садила, не приживається. Правда, і саджанці купляла, то такі собі приїздили( Дуже і давно хочу жимолость. А може наші кислі важкі суглинки не підходять. Хоча, просто в землю садила і лохину, і чорницю, також не росте. Правда, торфу не додавала.

2 лайка