2 грядки " просто морква" і “морква у цибулі” рання Лагуна Ф1. Прочтала про гарне сусідство моркви і цибулі і про їхні мухи.
Пока все на старті позитивно. Моркву не потрібно шукатиив бур’янах. Через пару місяців напишу що із цього вийшло. В ютубі розказують, що капець, як класно…
Юля, з почином! Город, то не страшно. То смачно. А картопля, ота синя, кажуть, що дуже смачна, хоч і страшненька на вигляд.
Температурні гойдалки нервують всіх, і людей, і рослини. Я посіяла капусту Пак Чой у теплиці і на городі. На городі НУЛЬ, а і теплиці зійшла і сиділа довго, холодно. Я чекала, що підросте, а вона почала гонити стрілку. Ми її швиденько з"їли, але ж обідно.
Грядки у вас класні, є де розгулятися. А я ніби і залишаю багато, а потім і ще місце шукаю. Пізніше тикаю все що є, там де щось не зійшло.
Юля, з приводу пекінської капусти, купляю тільки голландське насіння, бо те, що дешевше, іде в цвіт. Не любить пересадку, тому сію відразу як буде рости і накриваю бутилкою, в якій дно обрізаю і без кришечки.
Так, в мене також воно є, замовляла через інтернет.
… але ж розсади пекінки звичайної наробила, да й і по срокам все ок… надіялась, що буде все ок… прочитала, що можна притінити її гарно, може збереже від стрілкування.
В любому випадку це досвід і я його набуваю
Вже послухала на ютубі про голанське насіння всесезоного типу. Це стосується не тільки капусти пекінської, ще шпинату ( дешевий в мене весь час ішов в стрілки) , я ще й редиски всесезонної купила насіння. Дуже цікаво буде подивитися, як редиска буде літом рости…
Голандську всезезону пекінку буду на днях садити прямо в грунт під бутилки. Я не здамся! Сказала, шо буде пекінка, значить буде!
Молодець Юлічка! Я хоч і люблю садити працювати в землі, стільки всього не садила. А в цьому році що не садю, не сходе. Рік не для мене.
Після пасхи я помидори висадила в землю, знайома дала. Було 5 -6 градусів в ніч. Верхушки попідмерзали і у кабачків теж. Але вже все відходе. А після дощика 2 дня назад що пройшов, все ожило на очах.
Бажаю хорошо врожаю!
Юля, посій пекінку 10-15 червня. Буде пекінка на осінь. Добре зберігається до січня точно. Далі не пробувала, з’їдали. Вирощую з 2016 року. Краще посіц в стаканчики, вона не любить пересадку.
Девченки, шпинат шикарно сеять под зиму. Я в прошлом году весной насеяла, ни хрена не взошло, а в этом году перед вспашкой нарвала верейку шпината! Будет у меня Дерби со шпинатом)
Я її стараюсь накривати агроволокном. Але один, два рази приходиться обробляти. В тому році, як картоплю викопали на пекінку напали колоради, по 20-30 штук, на кожному кущику.
На салат айсберг вже дивитися неможу, а раніше за ним аж трусилася…
Наморозила зелені і шпинату на зиму рекордну кількість, але шпинату і кінзи буду ще на осінь ростити також на заготовки.
Зараз іде вже третя хвиля збору урожаю: горошок, кольрабі, огірки, базилік та всяке інше… на підході плантація брокколі, вже починає викидувати головки… ну і кабачки! Їх море!
В цілому я починаю отримувати задоволення від своєї праці, навіть не дивлячись на те, що із 3-4 години ранку просинаюсь від болю в ногах.
… треба якось буде погуглити, як вирішити це питання.
Морква в лотках цілком себе виправдала, але остаточно скажу, коли буду викопувати.
Зараз скажу недоліки і виграші:
Недоліки: бистро сохне в лотках, регулярно поливала, а потім поклала рясно капельний полив.
Виграш: кроти - він пройшов під лотком, лотки в цілому із морквою залишились цілі . А ось одна грядка без лотків від крота мінуснуло після посіву і перших сходів більше половини.
Ну і бурьян. На старті моркви полоти її одне задоволення.
… в мене із кротамти якась біда… я розумію, що вони дуже корисні, їдять шкідників багато. Отже зробила висновок - сіяти і садити густіше, на себе і на шкоду завдану кротом…
Короче ту грядку, що без лотків проривати не потрібно.
Ще про моркву: посіяла якусь сортову нашу і голандські гібриди Лагуна і Канада. Скажу чесно : " голандські гібриди це шедевр! Одна в одну і велика. Прощає викривлення агротехніки і лузерство новачків. А от наша, ну… такоє… і двурога, і триконечна, в цілому ще якась коротка. Годанська конусна, товста , довга, класичної ідеальної форми. Це я про Лагуну, вона рання, а сіяла я її майже на 2 місяці пізніше від нашенської… так вона гарнюня і в 3 рази більша. "
До неї ще обов’язково посій Сіркану. Найсмачніша морква, що я колись їла. Вона пізня, також нантського типу, як і Лагуна. Два моїх найулюбленіші сорти. Абако ще солоденька.
Дякую, запишу обов’язково… в цьому році вже не вийде, засіяла все що можна, і навіть кусок цілини загребла… ще є пару соток цілини, але там точно моркві не вижити, там ще років 5 треба буде працювати капусті, кабачкам та іншій важкій артилерії… а на виробленій 8емлі вже кожен клаптик працює, декотрі вже по 3-му колу пішли.
… чоловік іже уатегорично відмовляється мені її фрезувати… але нічого… ось підв’яже помідори, покопає мені траншеї під лохину, привезе глиці і соснового перегною, і піде фрезирувати… мені ж іще плантарь пекінки треба!
Але зауважу: ми тепер в супермаркет ходимо тільки за хлібом, пивом в жару ( чоловік без пива бунтує іноді) і іноді олію, іноді, бо її треба в салат якісну і капельку, а смажу я на топленому козиному маслі… та і йогуртом часто запоавляю салати…
Мені сподрбалось, величезне різномаїття на столі всяких овочів і зелені , які навіть в гарні часи я жаднічала собі купувати в таких кількостях… ніколи б не подумала, що це ще й настільки фінансово вигодно…
Раніше в овочевих відділах я оставляла чималенькі суми коштів, але не мала того, що в нас є зара на столі. Жаль, що до цього мене довела скрута в нашій країні… це як ускорюючий пендель , щоб я схаменулась, і зрозуміла що 10 років не козами єдиними