Я дня четыри назад посеяла. Капуста уже начала вылазить, помидорок ещё не видела. Я лет десять уже помидоры сею в парник в последние выходные марта. И цыбулю высаживаю. В парнике они будут закаленные и не будут вытягиваться.
Отлично. Тогда я их сразу на свои места и высажу, обозначив онные. А междурядия можно временную культуру аккуратно подсеять? Например укроп, кинза, кресс-салат… то, что в течении короткого времени вырвется, или это принесет вред будущим помидорам?
І я насіяла помідорів у теплицю. В минулому році казала - посажу ну 100 штук. Тепер насіяла 11 сортів, 9 рядочків, на гектар поля вистачить. Щоб всім вистачило.
В междурядьях можно подсеять салат, только реденько, чтобы не заглушить помидоры. Еще учитывть, что и бурьян в парничке тоже быстро растёт.
Такий метод спрацьовує, якщо нема грунтових шкідників, або обов’язково проливати хімією на зразок актари, енжіо чи антихруща. Перші два то одна діюча речовина, що в антихрузі не пам’ятаю
Помидоры болеют при температуре ниже 10 градусов ,я бы не высаживала на пмж под низкие дуги лучше в стаканчики и днем под дуги ,а на ночь в дом.
Всім привіт!
Хочу одній нашій спільній подрузі колліжанці віддати своє сіно, бо їй воно зараз дуже потрібне, лісі багато мін, тому вони не мають змоги випасати кіз не наражаючи себе на небезпеку.
В мене, нажаль, тільки 20 тюків приблизно…
Наший електромобіль, який до неї не доїде навіть вперед гружений, але є двухосний причіп.
Хто що може посовітувати, чи посприяти, доставці цих 20 тюків може свого сіна ще докласти, бо мого замало…
Я знаходжусь в м. Радоммшль, треба довезти під Бородянку.
Подробиці в особисті пп.
Юля, а якщо спитати у волонтерів, у вас же там не велика відстань, може хтось і допоможе. У них хороша логістика, а раптом…
Может вынести отдельным объявлением?
Я сегодня писала уже ей на вайбер, есть поставщик сена, готовый помочь сеном, но у него нет сейчас соляры на доставку (экономит на посевную), если самовывоз, то даст сена. Но это екатеринопольский район… В мирное время то он ездил с доставкой куда угодно и в ту сторону то же… Если б что-то придумать ![]()
Попросила машину у знакомой… будем завтра ехать по Жит.трассе до с.В-ля там , где Люда живет… буду надеяться, что к ним пускают машины… прицепчик уже нагрузили.
Если ехать не через Ирпень, то пустят.
А в Ирпене на 4-ро суток ввели комендантский час.
Все, дело сделанно!
Люда и Женя целы здоровы и даже юморят. Дом и участок за исключением некоторых окон целы…
Но скажу одно, там полный капец… село в 3 км одна сплошная руина.
Видеть это своими глазами очень страшно.
Ремонтные бригады работают, работы там очень ного, столбы снесены, провода сорванны, даже высоковольтные на земле валяются… так что электричество там может появиться не скоро.
Юля, спасибо вам огромное, что помогаете!
А у вас козочек не осталось совсем?
Инна, не нужно никаких благодарностей, пожалуйста! Считаю, что если сделал что-то полезное хоть раз в месяц, значит не зря в мире коптишь…
Козочек у меня хватает, но у нас, СЛАВА БОГУ! , никаких мин нигде нет.
Нас только немножко попугало, потрясло, позвенело, пошумело, и т.д. то , что я увидела у Люды, это ад… а они еще могут улыбаться и шутить… боюсь, я бы несмогла и зубы розжать… вот где крепкие нервы у людей!
А сено нам уже не горит, даст Бог, новое выростет, а нет, лес рядом… наши и зимой по сугробам умеют неплохо бегать как сайгаки … та и вообще, не унываем!
Все буде Україна!
Я горжусь, что знакома с Вами!
Всім привіт!
Я ще не вмерла на городі, але здається, що я там живу, а коли не живу, то роблю сир. Життя почало асоціюватися із пахотою… Надіюсь, як роззсажу всю розсаду, то стане набагато легше… я ж іще шапки позакидала…
Кругом бігом ми із чоловіком використовуємо 1.5 Га землі.
2 сінокоси,
2 поля із злаками
1 полечко із кабачками гарбузами
1 із картоплею чоловіка
1 грядочка на пару соток із моєю картоплею із розплідника першої репродукції ( Солоха , Коломбо, Гранада)
Мої грядки:
Брокколі 2 грядки
Брюсельська 2 грядки
Ще кольрабі, рання, пізня, цвітна, пекінська
Щавель, петрушка, кріп, руккола, цибуля багаторічна, кресс-салат, гірчиця, кінза, редис.
Салат айсберг, шпінат, базилік, морква рання/пізня, цибуля порей, цибуля салатна крупна біла ( сама розсаду робила)
Кукуруза бондюель і попкорн,
Квасоля стрючкова зелена і жовта
Огірки, помідори , перці , цибуля звичайна ( я брала чкісь сортові голандські) - багато
Буряки 2 грядки
… наче все, вже сама не пам’ятаю…
Поки все тримаю під контролем від заростання бур’янів.
Із самих головних бонусів:
-
Кожен ранок і вечерю я тягну по гарному друшляку зелені.
-
Самий головний бонус! Я можу їсти що хочу, скільки хочу, і жирне і солодке і не поправляюсь…
Ось фрагменти моїх трудів
В кадр вішли не ціляком…
Там на протилежній стороні майже стільки ж капуст різних насадженно ![]()
А ось фото картоплі в розрізі сорту Солоха, я її не куштувала, так посадила на пробу, 4 кг, але так покромсала по 1 вічку, що місця забрала, наче мішок посадила
Ну і про красу і відпочинок, та обслуговування цих сторін життя стараюсь не забувати…
Отжала в чоловіка ще маленьку грядочку, сказала, що із пшениці дуже гарний сидерат… а мені нада… він пручався, але прийшлось натякнути, що я повнопоправний власник и можу половину пшениці перепахати, тому грядочка в мене з’явилась в той же день… навіть 2. Пішов на випередження!
Сьогодні і вчора і завтра сидяча робота - катаю белпери… творогу назбиралося із 300 літрів молока… зараз покажу Ромчику де посадити капусту… і вперед на сир, бо ще нових 100 літрів молока пора в обід квасити…
Ось так і живем .
Хвилююсь за томати, висадила під агроволокно розсаду, багато… а тут візьми і хіпсуйся погода… я із цими прогнозами вже і кожен ранок і кожен вечір і на 5 різних сайтах… а воно візьми і поміняйся в худшу сторону… тепер всі пишуть похолодання до п’ятниці…
Чи витримають помідори таку температуру?
Ще пекінська капуста підвела… висадила розсаду, а воно візьми і вдар морозом, а через 3 дні пеклом 29 градусів… а насіння не голандське… і вона подекуди почала викидувати стрілки. В мене серце болить, я розстроїлась…
Що тут казати, такий перепад температури похитнув навіть голандський шпінат, який не схильний до стрілкування і для всесезонного вирощування… також виявила 3 куза із стрілками.
Стрілки обломала… щось буде мені, щось куркам і козам…
Аби не мінус і не заморозки. По моему короткочасне похолодання вище нуля не страшне для томатів.
А що то в тебе в яєчних лоточках?
То я так моркву по жидівськи пробую виростити
В лотках б’ю дірки гарні, потім його вдавлюю гарно у пухку землю, трошки насипаю на лоток, проливаю, розкладаю пінцетиком пророщену зернинку моркви
( звісно на стільчику, під аудіокнижку, я лоток накладаю за 10 хвилин - натренувалася, моркуву краще брати голандську і оброблену кольоровими шняжками, але всеодно пророщую… вона яскрава і крупні насінини)
Потім зверху присипаю легенько землею, ніжно проливаю, і накриваю агроволокном. В мене піщана земля, бистро сохне і розвівається вітром. Поливаю вранці і вечором на агроволокно зверху.
Все, протягом неділі вона сходить, проривати не треба, а лотки не дають змоги пройти сильним бур’янам.
Перший єтап себе виправдав. Як буде далі незнаю.
Скажу по секрету, я , окрім редьки, зелені і брокколі, і брюсельскої капусти і кабачків і спаржевої квасолі ніколи нічого не вирощувала… і ті 3 раза в житті, що вище писала…
Все пробую вперше.