Маленькое козье хозяйство "Ромео&Джульета"

У цьому році уже пізно, але будуть ще багато років . Так що наступного року, для тих у кого не виходить вирощування жимолості, і для тебе теж, посаджу черенки. Але отримаєте їх тільки через рік. Так, що чекати не довго, скільки там того року, колили по-переду ціле життя.
Слава Україні !

14 лайков

Кому там дууже хочеться, то ніби в Сонце-Сад продавали, Читала, але не купила. А треба. Головне, це придумати де посадить. Сараз у дворі фаворитом ожина, уже спіне, велика і смачна. В цьому році два нових кущі уродило, будемо пробувать.

4 лайка

Тільки купуючи пам’ятайте - брати потрібно малу рослину, не старше двух років. Ця жимолость добре приймається і швидко вступає у плодоношення. Краще брати дві, різного строку дозрівання ( там правда неділя різниця стиглості ягід), але вони не родичі і будуть краще запилювати один одного.
Гарного врожаю.

7 лайков

Сьогодні сходила подивилася, одне щось залишилось, см на 30 з двома листочками. Із трьох рослин.

2 лайка

Там продають рослини в горщиках, є різні сорти. Сьогодні дивилася їхній сайт.

1 лайк

Я купувала жимолость минулої осені у горщиках у «Батькив сад» три сорта, по два кущі кожного. Не дорого! Саджанці були дворічні з гарною кореневою. В цьому році вже були ягідки, по два десятки на кущі. Донька казала що дуже смачні ягідки.

9 лайков

Девочки, и я у Вашу компанию. Первый раз попробовала жимолость в этом году. Муж купил в АТБ маленькую коробочку.
У фейсбуке есть целая группа поповоду жимолости.
Хочу несколько сортов посадить на пробу осенью.

3 лайка

всегда думала, что жимолость бестолковая ягода… то горчит, то осыпается, то просто нет ее (у родителей так) но может, они просто “не умеют ее готовить”… хм… надо попробовать посадить

1 лайк

Є два різновиди жимолості: їстівна і декоративна. Їстівна темно синя, декоративна червона. Може в них остання була

3 лайка

Кума і виписувала і купувала на виставках. Росте у неї декілька сортів. В результаті спіє у нас на Харківщині одночасно з ранньою клубнікою. І звісно програє по смаку. Думаю що ця ягода для більш сурового клімату, де не таке різномаїття ягід. Хіба для колекції, або по необхідності для аллергіків - вона гіпоаллергенна.
При покупці треба вибирати парами по опиленню.

1 лайк

Давно я не заходила на свою сторінку. Життя - суцільний біг.

Спочатку я з переляку всього насіяла-насадила - багато. Потім я то все із чоловіком ообробляла.

Зараз вже і понад місяць переробляю врожай.
Із того моменту , як пішла перша зелень та перші коренеплоди та інше - в супермаркеті не купую нічого, окрім солі, цукру, хліба, овсянки і гречки (дитині)

Козам сіна виростили і заготовили. Зернових чоловік також із фанатизмом виростив для них.

Соломою для мульчування рослин - запасів, хоч греблю гати.

Вчора нарешті перестало лити, і чоловік приготував ділянку під посів озимої цибулі Екстра Ерлі Голд . (Запізнення у висіві із за дощів на 2-3 неділі)…
В подружки взяла на прокат сіялку точного висіву, бо 10 000 насінинок коштують не як насіння укропу… , не порозкидаєш просто так, і лишне на зелень не вирвеш, бо трохи жаба душитиме…

І агрегатом таким користуватися ( треба в ютубі подивитися) і сіяти таке буду перший раз в житті.

Ще броколлі трохи родить , я вже наморозила кілограмів 50 ( бланшированої!) А зараз просто на сніданки…

Брюсельська доростає… правдя я нічого не розуміюсь на еко обробках, то на цю капусту напали якісь чорні нальоти на листя, і капуста знизила інтенсивність росту, то потім вже бризкали тим - що дали в магазині… все інше в мене вирослр без жодної каплі хімії…
Картоплю бризкали Актофіт, він органічного походження, і не являється небезпечним… походу жуки також не дуже боялись його… так, трохи полякаються, полякаються, і знову на картоплю… білокрилка на капусті також чхала на нього злебільшого, але дала капусті шанс на вирости…

Якось і жили ми разом із шкідниками у консенсусі, я їм трохи, вони мені трохи…

Картоплею сорту Гранада 1 репродукції я в захопленні. Це моя нова любов!
Посадила 20 кг , різала на 2 частинки - зібрала 160 кг : дуже крупної і середньо-крупноватої. +1 відро “горошку” . Це делікатес, який ми доїдаємо…
Інші сорта картоплі в нас - шо попало… Добре, що я по дуже великій уцінці купила собі єлектрокартофелечистку . Буду спасати пів зими спочатку “делікатесну” картоплю, а Гранаду більше берегтиму, бо хочу більше трохи посадити…

Висновки:

я ще ніколи не харчувалась так різномаїтно. Навіть в хороші часи я жмотнічала, бо і порей і брюсельська , і брокколі, і айсберг , і кольрабі, коштували не 3 копійки. А тепер і ми і родичі і сусідам перепало…

Зараз я забезпечена від " морква/цибуля/буряк/картопля/капуста до різних забаганок ( брокколі, порей, брюсельська, стрючкова квасоля, шпинат, кольрабі та іше…всяке вітаміне)

Наморозила 4 морозильні камери всіх овочів вищеперерахованих, соку томатного багато наробила + мішок помідорів в морозі.

Багато чого ще мамі передала, та трохи дитині до Києва… трохи, бо то така їдуння, краще ще потім по трохи…

Один величезний плюс - дієта не потрібна. Гарно їмо, гарно працюємо і остаємося у формі.

… замітила, як змінилась моя психологія… я на город уходила відпочивати! Вдягла собі панамочку, взяла маленьку табуреточку, включила аудіодетективчика в наушнички - і нехай весь світ зачекає. Ніхто не Юлькає, не мамкає, є тільки я і цей бурячок… або морквочка… на наступний рік треба ще зонтика собі улаштувати - щоб не напікало сильно…

Вже скупилась по насінню на наступний рік, бо попит на нього став якийсь неадекватно -шаленний. Народ псіхує… ціни на насіння також ростуть…

В наступному році хочу не менше, а більше всього + новеньке із “декольтесів” , як казав мій дід… мамі, дітям, нам із чоловіком, потім попробую продавти, а що не вийде, то в мене є кози , думаю зацінять :slightly_smiling_face:.

Ось і всі новини на даний момент. Пішла я вивчати чудо сіялку…

Доречі… раніше чоловік не міг мене вигнати на город навіть посіяти кабачка. А тепер кричить мені, щоб я перестала шапку закидувати…
Що це? Прояви старості? Я навіть укропу виростити не вміла ще рік назад по людськи… а від грядок мене так шараало… а тут якась дивна любов за 1 сезон, і в мене все вийшло… я стала збоченкою , старою :rofl::rofl::rofl: збоченкою, яка преться не від сортзалу, а від городу, оце так транформація… мабуть янголи та інші вищі сили настукали мені по голові, щоб я взялась за розум… :slightly_smiling_face: .

28 лайков

Юля, привіт, а як у тебе зараз кози пасуться, так само на самовигули, чи ні? Скільки їх у тебе в цьому році?

2 лайка

Так, кози пасуться на частковому самовигулі і великій надії , що не загубляться.

Чомусь GPS ошийник перестав показувати координати.
Причому не працюють обидвоє ошийників, і перестали працювати в один день. Буває, що за день пару раз покаже, вчора ні разу . Висновок - глушать . А наші, чи ні незнаю… Все почалось в перші дні контр-наступу. До цього все працювало. Але то найменше зло, яке навіть не зло, а так… тимчасова незручність…

Ліси в нас безпечні, орки не зуміли до нас дістатися, лінія фронту була недалеко, 35-40 км… це лякало, але дякувати Богу, до нас вони не дійшли.

Чоловік відходить від стада на 2-3 годинки допомогди, або щось поробити до підготоки на зиму, а потім, якщо повезе, то бистро находить їх, якщо ні, то до вечора як сайгак по лісі ганяє- шукає… пока знаходимо… іноді ошмйнмки показують - то тоді більше роботи робиться вдома…
Якось так…

Кіз в мене 10 + 12 молодих і козел. Мабуть буду всіх залишати.

10 лайков

А ми весь час дома на сіні та накошеному. Страшно в поле ходити, і в ліс також. Нещодавно дві сім’ї грибників підірвалися у лісі. Насмерть четверо людей.

2 лайка

Це жах… співчуваю… на днях була в Ірпені, попри завіряння, що все розміновано, малого в парк не відпустила, і з асфальту не сходили… мабуть боязнь лісосмуг мінімум на покоління…

5 лайков

Юля, все правильно, береженого Бог береже. Розмінувати кожний сантиметр у лісі неможливо, в усякому випадку це дуже складно.

7 лайков

Це не старість це мудрість і раціональність. Я теж люблю щоб було все і всяке і багато. От тільки з капустою у нас проблеми, рідко коли вродить, хрестоцвітна блошка заїдає.

5 лайков

Чи не підкажете козам від листя півників (ірису) та квітів гортензії (сухим ) зле не буде ?
І те , і те вирізали сусіди , запропонували забрати .

Ніде на форумі про це інфи нема , а Ви -згадуєте, що Ваші їли .