Лада, мене ж заставили збуть моіх ушастих козюль, у мене ж короткоушки. Я ж і кажу для кого брать?Да мені дуже ушасті подобаються, але на козу нубієчку він ще згоди не дав, бо у нас були крикливі, а козел був мовчазний. Будєм ждать ![]()
Нічого не зрозуміла …
То може тобі потрібен ламанч - суслік ? ![]()
У мене ж Лада, було два козла, Ламанч-суслік і АН-81,5%. “Дякуючи” рідним обох продала. Ламанча купили, якраз у нас у селі, то якщо не вийде фінансово купить нубіка, то поведу уже до свого б/у, ну в гарному стані своїх дамочок. А там життя покаже. Мені головне, що дома це вже всі зрозуміли, що таке буть без молочка, та ще коли його всі люблять, а організм коров’яче не приймає.
Сьогодні нажарила блинчиків з кабачків. Кабачки хоть і морожені, але смак свій дають. Кабачки морозила перший раз на пробу. Правда юшки з них більше чим із свіжих, але нічого, головне свої без всякої хімії. Дітвора із задоволенням поїли, що ми з дідусем за внуками і не встигли.![]()
А у нас на вулиці сніг мете. Таки зима воює із осінню і хоче посісти своє законне місце.
Чи вже з весною ??? У нас теж мете
, а мені вже весни хочеться. Хотіла сходить на город досіять кропа з петрушкою, так оце сніг пішов ![]()
![]()
.
А це ідея, я і не подумала, що зараз можна ще підсіять морозостійкі рослини . Ну я думаю зима ця не надовго
, то ще встигну.
Ненадовго, вчора дивилася погоду на суботу дощ.
От після дощу будемл сіять. А цікаво, які рослини ще не бояться холоду і можна посіять. Я оце думаю морковку посіять, укропчик і петрушку. Хто ще, що сіє.
В нас уже дощ , а зранку так гарно було… Сніжок…
У нас класно мете, на вулицю виходиш сніг, хоть і дрібненький, але лице засипає.
В нас морква під зиму не пролазить, а ось весною тільки сніг зійшов сію, тоді нормальна
Ну зараз уже така погода, як сніг зійшов, можна попробувать. Просто морковку восени потрібно сіять пізніше часнику. Коли рано посіять, вона проклюниться і змерзне.
Ні, я моркву не хочу. Мені весною краще. Більше нічого не сію.
В січні в самий раз ![]()
![]()
![]()
Треба у Грети @Greta спитать, а хто в нас ще садоводи любителі, щоб підказали морозостійкі рослини. А весною менше роботи. Правда я пам’ятаю у нас колись у лютому була настояща весна і люди стали садить картошку. А у травні, картошка вже доходила до цвітіння і мороз ударив і картошка примерзла. Хто пересаджував, а одна жіночка, вона постійно рано саде, не пересаджувала. Пагони на картошці по новому відросли, я не бачила, а вона казала все одно урожай був гарний.
Ми не сіємо під зиму, бо грунт важкий запливає. А якщо сіяти то треба тирсою або торфом засипати рівчаки. Простіше нам рано навесні. А от цібулю дрібненьку сіянку, яка не долежить до весни на зиму садить подобається.
Ми морковку сіємо і весною вже є молода морква. Цибуля в минулому році вся пішла в стрілку, але стрілка була збоку. Я її зібрала, стрілку не відламувала і так висушила. Тепер беру стрілку відламала, а цибулинка не велика, ну десь з невелике куряче яйце. Так, що цікаво,цибуля яка була посаджена під зиму застрілкувала, але і зараз лежить не портиться. А та яка була посаджена весною дуже портиться. Невстигаю перебирать. Але ми цибулю нічим не обробляємо.
Щоб цібуля зі стрілкою дала нормальну головку треба в стрілці відшипнути лише головочку де квітки. Саму стрілку лишити. Виросте норм цибулина і стрілка збоку, можна відламать.
А лежить, бо визріла до дощів не вхопила болячки
Я ж так і зробила, а мама не відщипнула цвіточки, думала нічого не вийде із цибулини, то каже хоть сімена будуть. То да мала тільки насіння, а я хоть і не велику, але цибулину.