У лютому,чого ж і ковбасу робить почала,молока не має,сир робить нема із чого…Скучно.
Так ще рано,тільки 6 днів пройшло. А як там козюлька і мала і велика?
Та знаю що рано. Але вирішила спробувати. Подумала авось получиться. А як ні то котобанді віддам.
Козочки нормально себе почувають і мама і доця.
Я теж люблю. Ми порося ріжемо,коли сало закінчилось і вже ждемо не дождемся,коли похолодає. Я цей раз з ковбасами довго провозилась. М’ясорубка ручна,та ще уже не важна,пів дня все молола.
Ну й добре,саме головне щоб все було добре. Кізку собі оставляєш? Вона у тебе під козою,чи сама випоюєш?
Блін, Ната, то ж минуле сторіччя. Замов Діду Морозу на подарунок електром’ясорубку.
Мені обіцяли на день народження-літом подарувати. Так що не довго залишилось. Поки нове порося виросте уже буде нова м’ясорубка.
Манюня під мамкою. І поки не наздожене нормальну вагу то під нею і буде, а потім на соску переведу. Але росте вона на очах.
А я своє ДІЙСНО минуле століття, навіть тисячоліття, не проміняю на електро. Тих нових було декілька, якісь вони хілінькі, а стара - вещь! ( Я ж теж стара!)
Я писала в ковбасній темі,що дивлячись на господинь на нашому форумі,старість приходить після-80 років,і то не у всих.
Ні, я тепер не уявляю свою кухню без ел.м’ясорубки. Як згадаю ручні…у мене їх було декілька…з 50-х років випуску навіть…і ножі точили…ні…як згадаю той жах…навіть котлети дуже рідкт робила. Не те що зараз. Я “за” прогрес.
Сьогодні купила своім козюлям кальфастоник,у нас у ветаптеці-260 грн.50 коп. Завтра почнем знову в рота засипать,а то не хотять із мішанкою істи. В мене одна і живину не іла,мішанку виість,а живина на дні залишиться. Привезла молочка від мами,думаю якого сиру наварить,щоб і не довго заботиться і і той,що ще не варила. Завтра свято,а я роботу собі стягую.
А я кальфостоник в ВинВетЗоо брала по 202грн недавно.
Наташ, так если добавить стоимость пересылки так то на то и выйдет.
Ната, а в твоїй мішанкі є макуха?
Не багато,ну є. І все одно запах кальфастоніка чують. Ну дойні не перебирають,а молодки відмовляються,так я ,як Оля рекомендувала засипаю в рот із ложечки,щоб точно попало,а то іноді остається гарбуз із мішанки і догадайся чи з’іли кальфостонік чи він остався на гарбузі.
Ти права Наташ.Я подивилась в інтернеті ціну,прикинула доставку і купила в своій.
Ми завжди кличемо когось різати свинню. А наступного тижня вирішили влаштувати майстер-клас самі собі. Подивились усякі відео з поясненями і візмем невеличке поросятко (не молочне, але з тих, що їх постійно відганяють від кормушки і вони ростуть ніяк) і самі заріжемо і потренумося. Потім ще кілька разів. Зрештою, сподіваюсь, матиму свого колія вдома))))
Без свого колія погано.Так що тренеруйтесь усе получиться. Та ще у нас коліі і заробляють не погано.
Ветеренар наш коле, є неподалік і інший колій. 300 грн за роботу. Але було таке що просиш га сьому ранку, а приходять о 12… А потім до ночі чи й до ранку переробляєш…
У кожного свої заморочки і танцюй навколо нього…
А ми часто ріжемо от в є сенс освоїти професію… Розповім як усе вийшло