ЛПХ "Рог изобилия"

Ого!!! Вражаючий результат!!!
Дуже хороший вихід. Скільки ферменту клала?

1 лайк

Ну ферменту поклала побільше. У мене свій, то раніше клала на 5 л. молока 20мл., то 2.5 л. поклала- 50 мл.

3 лайка

Сьогодні варила качоту із 3 л.молока, ферменту поклала більше, бо думаю ще молоко молоде, але сир трішки рипить, можливо завтра перестане. Але бачу по згустку, що можна ферменту уже брать менше. Із 3 л.молока вийшло-550 гр.сиру.

22 лайка

Оля @olga79 сьогодні увечері доїла свою первітку, яка 12 днів , як окотилась . ще при дойці я відчула руками що струйки молока не такі. На одній доєчці з’явилось невеличке кільце біля вимені, після масажу воно зникло. Коли процідила молоко, то на дні були кров’яні і сирні згусточки. Сьогодні я кізок випускала на вулицю, могла вона застудить вим’я? І що тепер робить?

1 лайк

Дєвочки, Олі зараз мабудь не має на форумі, підкажіть може козочці вим’я на ніч чим витерти. У кого такі випадки були, що ви робили?

У мене колись у кози було таке після окоту. Я масажувала і мазала кремом “Доктор”. Тільки масаж повинен бути дуже щадящий. А більш професійно може лише ветеринар сказати.

А в темі " Проблемы с выменем" не шукала подібних симптомів? Там багато інформації.

2 лайка

Не найшла цієї теми. Видно не правильно прописувала, зараз ще пошукаю. Ти оце про мазь написала, у мене є дібутин. Піду мабудь помажу.

1 лайк

А может стукнули? У меня у первокотки когда-то такое было, но Ее ударили. Аскорутин я б подавала для профилактики, дибутин он согревающий, если лопнули сосуды или травма, я б не мазала… лучше чем -то типа живосепт, доктор, санофит.

1 лайк

Ну шо пішла мазать, а там уже отек собирається, буду йти доіть вночі, бо до утра кирпичина буде. Я чогось задумалась, чи не бистро я ій овочів добавила. Чи не спровокували вони мені цю проблему.

1 лайк

Ні не стукнули, вони в мене в окремих стайках, а маззю вже помазала, а аскуратину в мене нема.(а що це таке, його можна в людській аптеці купить?)

1 лайк

Може тоді іти дібутін змивать?

Аскорутин именно в человеческой аптеке продается.

4 лайка

Дякую Люда завтра куплю.

1 лайк

Да в обычной аптеке, у меня он всегда лежит, укрепляет сосуды, бывает особенно часто у первокоток тонкие и лопаются и получается молоко розовое, или при травмах даю… ну вообщем вещь нужная.

1 лайк

Люда в моєі молоко не розове, а іменно згустки є сирні і не дуже ну кров’яні. І після окоту отьоку не було, вим’я було ну прям клас, а це 12 день і почало гнать отьок.

Наташа, что-то мне подсказывает, что это не послеродовой отек. Это что-то другое.
12 день… Попробуй сделать экспресс-тестировании на соматические клетки (вместо заводского теста можно взять моющее средство).

1 лайк

Завтра зроблю. Ну в обід було нормально, навіть уже два раза сир варила. А кажуть як мастит сир не получиться.

Свеженький может быть. Вдруг действительно застудила.

Вона погнала дуже добре молоко , ну а я давай добавлять овочі на радостях. Чомусь я зараз за це подумала.

1 лайк