А мій ні, ну я своєму 18 наділа, може ще не дійшло. Бо бачу підрізає, то бризну чеміком, головою помотає і знову стука об забор. Боюсь, щоб раньше потрібного часу не збив.
Я як бачу, що згусток не виходить, то трошки підігріваю, перемішую і залишаю до ранку або навіть і вечора, а потім зразу відкидаю на друшляк із органзою. Творог виходить не поганий.
Не, если и собьёт, то, значит, время уже пришло
Сыр после трёх недель можно уже делать.
Я знаю, що після трьох можна, а що зараз з молоком зробить думаю. Попробую творог із закваскою.
Дякую Наташа за докладну інструкцію.
Наташа можна наварити згущеночки.
А у мене й згущенка не виходила…
А що, можна попробувать.
Наташа, попробуй зробити сирне тісто як на кноллі. Підігріти до 32 град. і додати фермент. Творог точно вийде.
Та буду, щось пробувать. Молочко шкода. Так довго ждать, то треба щось робить
Спитай у Юлі, Ромео і Джульєтта, ніби вона кнолі робить.
Наташа, у меня тоже нормальной не получалась, пока я не додумалась вентилятор на кипящую кастрюлю направить. Так вода из молока быстро испаряется, и сгущёнка получается светло-карамельного цвета, а не тёмно коричневая. И по времени в два раза быстрее.
Наташа, так це ж і витяжку можна використать замість вентилятора?
Не знаю, надо пробовать. У меня вытяжки пока нет, только в планах
Наташа, пам’ятаю Таня @Brovarchanka, колись писала, що робить сир з такого молока, тільки додає більше ферменту, та ще й сир, казала, виходить смачним і особливим.
Танюш, як що помилилась, то поправ будьласка.
Я тоже думаю добавить більше ферменту. Ось завтра попробую і отпишусь.
А в мене не получається навіть не те що сир зварити- навіть випити кружку, бо малеча все випиває.
Ну в мене тоже не багато залишається, ну насобирала всього 2,5 л.,а за сиром то вже скучили.