У нас добра північ) до північного кордону км 100 пішки)
У Львові +5 і снігом вже і не пахне.
От нас 57 км до границы.
Дійсно,як нас багато і скрізь різна погода,а Украіна одна.
У нас, у Полтаві, завалено все снігом, місто не чищене, пробки і застряглі машини. Жах. Такого ще не було. І зараз теж сніг мете і плюсова температура. Капець.
И вроде бы зима не первый день, не сказать, чтоб неожиданно. А машины не чистят. Почему-то не удивительно даже.
Инна, у нас в городе борьба за власть. Мера отстранили, власть самозахватили другие желающие властвовать…и вот результат.
Так у вас в Полтавскую область второй день въезд для автобусов и грузовых запрещен
Ничего себе, ситуация. Эвропа настоящая…
Какие вы умнички. На этот раз как по вкусу? Или еще не готово?
Інна,по вкусу добра,я ще часничку добавила,яєць,більше спецій,але рихлість ще є. Не має отієі плотності магазинноі. Думаю,може разом з водою добавить розчинений желатин. Всим хто попробував дуже сподобалась,а я все хочу добитись плотності магазинноі,а вкус починає проявлятись.
Какая колбаска.даже запах учуяла.Наташа а рецептик можно? А то я только варенку из курятины делала.А тут супер!
Олю,взяла за основу рецепт Мар’яни. Шукала де вона писала не найшла. Значить я взяла 2 кг.фаршу додала по 20 гр.нітритноі і простоі солі.у мене ще є суміш спецій для ковбас,додала по рецепту,а тоді від себе додала головку часнику,цибулі,меленого черного перцю,три яйця(щоб фарш дужче купи державсь)_ але на другиц раз більше попроб добавить. Коли попробувала фарш,він мені здався солонуватий,хотя чоловік сказав,що ні. І я добавила ще фаршу уже не важила,а пробувала .Фарш мені сподобався і я начинила ковбаси. Поставила в холодильник і там простояли дві доби( так получилось). Потім нагріла духовку на75 градусів і положила на решітку ковбасу,а підниз воду. Але цей раз чомусь температура в ковбасі набралась аж через7.5 годин. Думаю із за води яку поставила,перший раз робила без води,більш сподобалось. Так,що в основному робила за смаком. Ну цей раз рихлість була менше,чим перший раз,думаю із за яєць. Можливо на слідуючий раз добавлю більше яєць,або желатину.
А может, такая ситуация из-за неплотного набивания в оболочку? На видео не видела ни разу, чтобы добавляли желатин.
Все може бути. Я ж не шпріцом начиняла,і фарш у мене не дуже рідкий. Просто кажуть,що в магазинну добавляють ,думаю попробую,думаю не спорчу. Зроблю одну палочку і не кортітиме.
Сьогодні ковбасі третій день і вона стала набагато плотнішою,що я прийшла до висновку,що желатин уже не потрібний. Ковбаса тоненько ріжеться, ріжеться на кубики на салат,не кришиться ,як кришилась,залишилось допрацювати рецепт,щоб була ще смачнішою. Таки прихожу до висновку,що кришиться із за не плотного набивання фаршу,так як я начиняю простою трубочкою для ковбас,а як широка оболочка,то начиняю ложкою. Ну для домашнього використання і так класно. І пока не планую куплять шпріц для начинки,поки не відшліфую сам рецепт ,а там видно буде. Мені сподобалась і така .Вранці кава з бутербродом з ковбаси і сиру,та ше й гарячий, Ммм…смакота.
Ну вот ) всему свое время колбасе как и сыру нужно созреть получается
Ой не могу смотреть на все эти вкусности.
Наташа спасибо огромное за рецепт.пока есть время попробую.но по ходу возникло 3 вопроса:фарш чисто мясо или плюс сало? соль даже розовую гималайскую купила для сыра в городе,а вот что такое нитритная-а то все посылают в магазин огородник за селитрой;и оболочка натуральная или еще что-то?
Сходите в тему Колбасное дело.
В магазинах огородник нельзя покупать ничего для колбасы. Нитритная соль - это смесь поваренной и нитритной соли, где ее содержится очень небольшой процент. Продается в магазинах для колбасников.