ЛПХ "КозАрма"

Да ніч у нас була (вирвані годи) я також як сонна муха сьогодні не хожу а тягаю ноги, робить нічого не хочеться.
Загледіла що малий вихожується але смішно ходить і дивлюсь ріжки вже намітились то я щоб не нить зразу занялась малим і обезрожила.
А я сьогодні зраділа сонечку і винесла батат на сонечко наче в парничку але біда листя опустило уши не знаю чи відійде , така ж безтолкова не дала окліматизацію йому і поперла на сонце.

7 лайков

і знову добрий день! Вже дуууже давно нічого не писала, але виникла потреба з вмаи порадитися. Я по Сарі. Вона чудово виглядає, цілком здорова коза, але є одне але. Після мастіту одна доля вимені повністю всохла. З другої долі дою десь 1.5 л в день. Може, хто з таким мав справу - чи встановиться та доля після окоту? Я таки планую її спарувати. Звісно, я розумію, що гарантій ніяких, але з мастітом перший раз за 18 років стикнулася, дай Боже щоб і в останній.

Ну а так - живемо, готуємося до зими. Закупили сіно, дрова, наконсервувала огирків, Помидор в цьому році немає, за два дні фітофтора все побила, хоча й обробляла, і підвязані були, ну то таке. Торішніх багато залишилося. Непоганий червоний бурячок, картопелька, кукурудзи в цьому році наїлися до несхочу, і дівчатам потрошку є, Якщо не бомбане, до весни протримаємося,

І ще. У мене знов проблеми з телефоном, не можу на форумі фотки викласти. Залишились всі 4 цьогоріцних кізоньки, по 6-7 місяців,. Одненьку, ламанчу, лишаю собі, а 3 карликових коротковушок мабуть прийдеться того… :sleepy_face: Нікому не надо Там класна генетіка по молочності та формі вимені, шкода таких під ніж, Може, в кого є знайомі, бажаючи гарненьких маленьких кіз, яки дають дуже солодке молочко? На всяк випадок - мій тел 095-892-97-19

9 лайков

Марина, доброго вам дня. Цілком можливо, що відновиться доля після окоту. Все залежить від ступеню пошкодженя тканин вимені, чи були там абсцесси, чи утворилися рубці, чи перетворилася паренхима вимені на сполучну тканину. Якщо ні - то все буде добре.

До речі, у мене також помідорів жодного. Обробляла біопрепаратами, і картоплю також, за ніч почорніли і картопля, і томати, наче померзли, ранком вийшла, а город увесь чорний. Я такого ще в житті не бачила. А до того на картоплі буде абсолютно здорова зелена гудина, я в цьому році еліту садила, без захворювань повинна бути.

4 лайка

ну навпомацки та візуально- виглядає як в запуску, мякенька, тепленька доля. Абсцесів не було.

А з помідорами - така біда. В один день згоріло практично всі. Один сорт салатних вижив, але ще не зріють, після фітофтори поки нові повязалися, часу чимало пройшло. Якщо тепло ще пару тижнів протримається -можливо, і спробую власні помидорки

2 лайка

У меня совсем небогатый опыт с маститами, но вот у моей бывшей козы как-то лечили уже в новом хозяйстве, так у нее после мастита было то же самое, доилась только на одну долю, вторая - как в запуске. После следующего окота полностью восстановилась.

8 лайков

всім доброго дня!заходжу на форум кожного дня, але самій писати начебто й нема чого. День схожий на день,особливо зараз… В цьому році така мокра осінь, практично жодного сонячного дня. Козюні мої без вигула, бо я й сама в таку погоду не хочу гуляти. Їмо сіно, яке чомусь дууже швидко уходе. Почти всі вже в запуску, залишилося дві пізно погуляних, хоча б для себе трохи молочка маємо, Ну нічого, якось протягнемо - в цьому році запаслася маслом, згущьонкою, твердим сиром, творожка наморозила, В селі простійше прожити важки часи. Наприклад, як зараз зі світлом. Своя скважина, піч, ліс навколо, генератор міцний, головне щоб ніяка падла в хату не влетіла

взагалі таке враження, що все життя поставлене на паузу, яка вже настільки довга,що незрозуміло - чи то актори текст забули, чи та вистава ще не скоро закінчится

ладно, чогось нюняю. Є кози, коти, собаки, чоловік, ( помітили послідовність? :rofl: ), яки потрібують догляду, уваги - як би не вони вже б померла від депресії

Бажаю всім гарних днів, здоровя, позитивних звісток. Обіймаю!

18 лайков

Абсолютно такі самі почуття. Іноді дивлюся на наше життя якось наче від третьої особи. Неначе роздвоєння особистості. І та, інша особа живе в якомусь страшному вимірі.

7 лайков

Ото воно так у всіх. Добре, що хоч коза є, то треба рано вставати,вдень хоч у дворі погуляти, все скоріше день пройде. Стараюся всю роботу підладнати під графік зі світлом. Ранком простіше, розвидняється, а ввечері в 4 вже темно, то йду доїти з “гусачком”, з лампою. В цьому році козка погуляла пізніше, то ще і січень буду доїти. То може на окот тепліше буде. І таки да, в селі простіше жити, та і на роботу не спішимо. А якщо малючки? А якщо без газу і все зав”язане на світло? Кажу дітям - раптом що, то всі в хаті помістимось, зігріємось і від голоду не пропадемо.

У нас ще і городи не виорані,сьогодні ранком після дощу аж блищить земля. Розрізаний гарбуз вже через день починає братися цвіллю, ніби і повітря вже прогнило. Але то не біда. Біда у нас інша і на всіх одна. І нам її треба парежити.

11 лайков

а у мене є гарна новина! Весною привела моя молода ламанчуля Мальва дуже гарну дівчинку. . Довго я думала, чи лишати її для сбе, та вирішила все ж таки що це МОЯ дитина. Росла вона під мамкою, без відсаджування, тобто їла до схочу. Але… пройшло багато часу, а наша мама і не думає відбивати доцю від молока. А дитині вже 7.5! Ліфчик або знимається, або попросту рветься зубами. І що робити? Подзвонила Ладусі та запропонувала помінятися на рівноцінну кізку. А Лада, добра душа, віддала мені молоду покриту, в січне буде 2 окот. Вчора привезли, поки в стадо не пустила, бо дівчина вагтна, а кози - ті ще тварини, обовязково битимуть всім стадом., Так що вирішила поступово, по парі годин, під моїм наглядом, привчати їх до нової жительки. Доречи, звати її Ванесса, Лада казала - Ванька, а я до неї звертаюся Васька, Ось таки приємні новини після страшенної безсонної ночи.

22 лайка

У мене чогось не виходить підлаштуваться під графіки відключень,вони в мене не стабільні взагалі , то дають тричі на день по 4 години то з 8 і до 20 без світла і це частенько, я вже змирилась і роблю все як мені удобно роблю все під себе а там чи з лампою чи без лампи значення вже не має ,аби тільки тихо і не літали круки над головами і не срали нам.

Я теж ярок покрила і одна другокотою стане а старшу не покриваю нехай ще годує хазяйку да і взагалі ще весною нада придивляться до неї вже третій рік губить молоко ,якщо і по весні добавлятиме молоко і губитиме нада приймать міри бо роздражає те що де не стане під нею лужа молока і по полю теж бризги в різні сторони летять ,

а за сіно що скажу да воно уходить швидко але стараюсь перетрусить і крупніше потім ще вибирають ,мушу його накривать чим є бо від цеї сирості і сіно сиріє.

9 лайков

Привіт , Бабушка ! мабуть вічність не заходила на форум , а тут навідалася … Сьогодні (8 січня ) Ванессі вже 138 день кітності …. так що стартуємо на очікування .

5 лайков

привіт, сонце! приємно, що завітала на форум. Я переглядаю практично кожного дня, а ось щось писати лінуюся. Так, Ваську чекаю десь на 20 число. 7-го у мене комерунка коротковушка, найменша з усіх карликів, народила двох козликів, . І ось знову пвдтвердження - ген коротковухості дуже стійкий, Мамашка коротковуха має 25 % ламанчів (дід Каприз), покрита камеруном , а козлики обидва коротковухи :rofl: Дуже чекаю від Ванесси козлика, бо вже на нього є замовлення, але що вже Бог дасть, Побоюся тільки тих страшенних морозів, давно таких у нас не було,

5 лайков

Вам то чого боятися ? Мої без сарая народжувати будуть …. сьогодні Юра камеру включив , тепер хоч дивитися можу за порядком у кіз .

2 лайка

Лада, я завжди дивлюся на ваше утримання і думаю, що ночі б не спала. А як малеча новонароджена, як першокотки? Не буває такого, що народила і не прийняла? Бо як не оближуть і не погодують - то ж для малят в 25 морозу вірна смерть.

2 лайка

Багато питань мені задають по цьому приводу …. але кожного року всі окоти припадають на зиму та на сильні морози .

Я навіть уявити не можу такого …. шарахалися першокотки іноді , але через 10-15 хвилин опонували себе і починали годувати дітей .

4 лайка

Що сказати, можливо, коротковушки гарніші матки, ніж англонубійки. З зааненками у мене також подібних проблем не було, а от з відсотковими нубійками і сотками таке буває. Першокотки просто не розуміють, що з тим робити і що воно хоче, що випало) І поки допетрають, може і півдоби пройти. Деякім потрібно допомогти, перший раз прикласти малих до цицьки, придержати, і під ніс підсунути, щоб лизала. То ж без моєї допомоги в мороз козенятка можуть загинути. Деякі мамашки , взагалі, не мамашки, народила і пішла.

7 лайков

а у мене сьогодні Васька привела двох козликів! Чекала завтра-післязавтра, зранку жодних ознак не було! Поїла з апетітом, вимя не налите, ямок над хвотиком не було, Це було біля 9 ранку. Прийшла об 11-30 - а там вже сухеньки козенята та послід практично вийшов. Почекала ще хвилин з 10, прибрала все, напоїла енергтиком, ну і все.. Турбує тільки один козлик - плаче постійно, підсовувала під сіську - не бере. Напоїла з бутилочки, випив грам 100, але все одне плаче, Побачим, як завтра буде. Бачила, як шукає сісю, а ось чи ссе- незрозуміло, Другій спокійний. Карликовим козеняткам завтра два тижні буде, дуже контактні хлопці, і на ручки лізуть, і за ногами бігають. Завтра спробую фотки зробити, покажу

12 лайков

Вітаю з поповненням, на сир та на масло.

3 лайка

Поздравляю с пополнением :smiling_face_with_three_hearts: Здоровья Всем !

3 лайка

намагалася загрузити фотки з телефону - не вийшло, пропав значок , На ноуті є, а в тефоні чомусь немає. І з телефона на ноут не можу перекинути :thinking: