Да ніч у нас була (вирвані годи) я також як сонна муха сьогодні не хожу а тягаю ноги, робить нічого не хочеться.
Загледіла що малий вихожується але смішно ходить і дивлюсь ріжки вже намітились то я щоб не нить зразу занялась малим і обезрожила.
А я сьогодні зраділа сонечку і винесла батат на сонечко наче в парничку але біда листя опустило уши не знаю чи відійде , така ж безтолкова не дала окліматизацію йому і поперла на сонце.
і знову добрий день! Вже дуууже давно нічого не писала, але виникла потреба з вмаи порадитися. Я по Сарі. Вона чудово виглядає, цілком здорова коза, але є одне але. Після мастіту одна доля вимені повністю всохла. З другої долі дою десь 1.5 л в день. Може, хто з таким мав справу - чи встановиться та доля після окоту? Я таки планую її спарувати. Звісно, я розумію, що гарантій ніяких, але з мастітом перший раз за 18 років стикнулася, дай Боже щоб і в останній.
Ну а так - живемо, готуємося до зими. Закупили сіно, дрова, наконсервувала огирків, Помидор в цьому році немає, за два дні фітофтора все побила, хоча й обробляла, і підвязані були, ну то таке. Торішніх багато залишилося. Непоганий червоний бурячок, картопелька, кукурудзи в цьому році наїлися до несхочу, і дівчатам потрошку є, Якщо не бомбане, до весни протримаємося,
І ще. У мене знов проблеми з телефоном, не можу на форумі фотки викласти. Залишились всі 4 цьогоріцних кізоньки, по 6-7 місяців,. Одненьку, ламанчу, лишаю собі, а 3 карликових коротковушок мабуть прийдеться того… Нікому не надо Там класна генетіка по молочності та формі вимені, шкода таких під ніж, Може, в кого є знайомі, бажаючи гарненьких маленьких кіз, яки дають дуже солодке молочко? На всяк випадок - мій тел 095-892-97-19
Марина, доброго вам дня. Цілком можливо, що відновиться доля після окоту. Все залежить від ступеню пошкодженя тканин вимені, чи були там абсцесси, чи утворилися рубці, чи перетворилася паренхима вимені на сполучну тканину. Якщо ні - то все буде добре.
До речі, у мене також помідорів жодного. Обробляла біопрепаратами, і картоплю також, за ніч почорніли і картопля, і томати, наче померзли, ранком вийшла, а город увесь чорний. Я такого ще в житті не бачила. А до того на картоплі буде абсолютно здорова зелена гудина, я в цьому році еліту садила, без захворювань повинна бути.
ну навпомацки та візуально- виглядає як в запуску, мякенька, тепленька доля. Абсцесів не було.
А з помідорами - така біда. В один день згоріло практично всі. Один сорт салатних вижив, але ще не зріють, після фітофтори поки нові повязалися, часу чимало пройшло. Якщо тепло ще пару тижнів протримається -можливо, і спробую власні помидорки
У меня совсем небогатый опыт с маститами, но вот у моей бывшей козы как-то лечили уже в новом хозяйстве, так у нее после мастита было то же самое, доилась только на одну долю, вторая - как в запуске. После следующего окота полностью восстановилась.