Господарство "Молочні ріки"

https://forum.kozovod.com/t/kak-privlech-pokupatelej-na-molochnuyu-produkcziyu/16082/61?u=sun_lady

8 лайков

Ой, дівчата, тільки що продала свій перший літр козячого молока, емоції мене аж розпирають:face_with_hand_over_mouth::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::relaxed:, і дуже радісно і так чомусь хвилююсь, а чи сподобається, чи не буде якогось присмаку та таке інше, я люблю все купувати а продавати своє не вмію, боюсь сумніваюсь.
Так мені захотілось з кимось поділитись цим, а хто мене зрозуміє як не ви.
Форум читаю дуже давно з 2016 року але козочок в мене не було, і майже чотири місяці тому я поповнила ваші ряди, вийшло все спонтанно. Мама тримала гарну козочку ( доречі її маленькою я їй привезла ) і тут вона вирішила що їй вже важко тримати козу і просила мене знайти купця, мені звичайно було шкода з нею розлучатись і я тягнула час в надії що вона передумає, та одного ранку мама мені заявляє що продам Марту з донечкою першому встречному ( образно) за хто скільки дасть " із глаз долой із сєрдца вон" тут я не довго думаючи звоню чоловіку і кажу щоб ввечері після роботи їхав до мами і ми забираємо Тусю (Мартусю), я поняла що мій звездний час настав:upside_down_face::stuck_out_tongue_winking_eye:а то скільки вже можна вивчать теорію і бути без кози, а то в нас було так: мама тримає а я її тільки просвєщаю та повчаю як треба правильно за козочкою доглядать, по научному:blush:, вона ківає, соглашається, а робить все одно по своєму:face_with_hand_over_mouth:
Знайомтесь моя козособака, моя любов, моя Мартуся, в нас з нею особливий зв’язок

Дочка Марти Мілка (Мілкі Уей🥰)

Ну і звичайно ж я з новою силою занурилась знову у форум, читаю вивчаю записую, раціони, глистогонка, як варить сир :rofl:все підряд, не знаю з чого краще починать а лучше взагалі все зразу:sweat_smile::crazy_face: закази по ветаптекам сиплються: вітамінів побільше, вітамінів, якщо у мами Туся була стабільна 3 літровка, то в мене вона повинна вийти на 4, а ще краще на 5 літрів і бажано якнайшвидше:face_with_hand_over_mouth: ну в общем взялась я Марті причинять добро…
Проходить тижні два, я"вошла во вкус" і розумію що двох козочок мені мало і треба ще… , бо знаній багато:thinking::stuck_out_tongue_winking_eye:а кіз мало, почитавши ще раз уважно форум я оприділилась що хочу тільки альпійок і нічого іншого мені і показуйте, і так як всі козочки які коричневі та з чорною полосочкою на спині це ВЖЕ автоматично були для мене альпійки:rofl::rofl::rofl:( да, знаю, не уважно читала форум, спішила) та ще і час мене піджимав, бо нетерплячка вже не давала жити, я пішла на олх і знайшла свою " альпієчку" Моніку ( Моня, Монечка, Монетка), недалеко родом вона з Софіївської Борщагівки, від невеличкої мами кози в альпійському типі 5 літровки та тата нубійця з гарного господарства

Моня дуже ніжний і ласкавий козоребенок, моя мазушка.
Ну а далі, як уже не важко здогадатися, мене понесло в козоводство “семимильньіми шагами”, як на зло на форумі нічого в "альпійському типі"не попадалося:sweat_smile::sob:, з олх я вже не вилазила,і так як в коштах була дуже на той час обмежена, прийшлось їхати в аж Білу Церкву по Ласуню ( в оголошенні було вказано що вона дає три літра дуже смачного молока)

Коли ми приїхали по Ласуньку, вона саме доїдала свою порцію вареної каши, якою її щедро годувала бабуся, коли вона вона вийшла з сарая це був поросенок на ножках😋, зараз вона вже трошки схудла, а так вона
дуже гарна, спокійна козочка з дійсно смачним і плотним молоком.
І в той же день я стала "счастливьім обладателем " главкози Майї (Маюсі)IMG_20210926_131236_1|375x500

Маюська, як тільки ступила на землю своїх майбутніх владєній, відразу зняла стрес переїзду-всіх гарненько відлупила і пішла спокійно їсти🤪
Разом з козочками я ще прикупила трохи досвіду🤭
От така історія.
Довгою стала моя розповідь, просто за увесь цей час що я на форумі, ви всі стали мені близькими і хотілось поділитися з однодумцями.
Хотіла поділитися радістю першого проданого літра молока та мабуть це буде початком моєї сторінки, тільки назву їй я ще придумаю…

36 лайков

Маша! Дуже гарна ідея, читала Ваше повідомлення і теж подумала про те, що гарний початок для своєї сторіночки. А назву Вам модератор (якщо не помиляюся) допоможе з часом змінити, якщо придумаєте іншу назву.

Вітаю! :heart::pray::heart_eyes:
Ви так натхненно написали, що аж в мене гордість за Вас переповняти почала!
В подальшому Вам успіхів та натхнення в цій справі!

Ви самі пропонували комусь молочко, чи до Вас прийшли купці цілеспрямовано?

13 лайков

Дякую, Світлана! :relieved:
Спеціально купців не шукала.
Ми кожен день ходимо з козами гуляти- пастися , зазвичай ходимо на поле , там у нас люцерка посіяна, ну і кущі дерева є, а вчора пішли в інший бік, у посадку, там гарний підлісок і просто захотілось вже змінити картинку. І зустріли цього чоловіка, він порався у себе в городі, побачивши нас він зрадів і першим питанням було чи можна брати молоко і вже ввечері обіцяв прийти, я відповіла, що так, можна, на а далі ви вже знаєте… він став моїм першим клієнтом на молоко.:face_with_hand_over_mouth:

20 лайков

Мужчина на почин это хорошо. Желаю процветания вашему бизнесу.

7 лайков

Спасибі вам за підтримку)
З мене поки що такий бізнесмен:crazy_face::upside_down_face:
це для мене поки як хоббі, яке мене затягує все більше і більше, але якщо кози зможуть заробляти собі на зерно, це було б чудово) і мені мотивація вдосконалюватись.

14 лайков

Машенька, обязательно заработают! Все так начинали, радовались каждому проданному стаканчику, а потом люди распробуют, знакомым порассказывают, и… Бог даст, очередь у тебя будет!

9 лайков

Спасибо, Марина!
Девочки, ваша поддержка для меня очень ценна, я понимаю, что на правильном пути.
Помню, когда впервьіе вьішла с козами гулять, я всем соседям ( а они летом любят на лавочках посидеть , посудачить) сделала вечер, комментариев разньіх бьіла масса:laughing:, они на меня смотрели как на " городскую сумасшедшую", ну точно я уже тю-тю, где то неделю мьі с козами бьіли звездами “кутка” о нас говорили, нас каждьій раз пересчитьівали:blush: ( у нас считается дурньім тоном, если у тебя больше одной козьі, даже не знаю почему так…)уверена во след крутили пальцем у виска, ну ето все не важно… Ну не принято у нас на улице вьіводить коз за двор, показьівать, максимум что можно привязать у себя в саду и то в укромном местечке, чтобьі сглаз туда не дотянулся :face_with_hand_over_mouth: а лучше спрятать в сарае чтобьі никто не видел , а если тьі не дай Бог начнеш спрашивать про продуктивность или рацион и тому подобное, то автоматически будеш потом виноват если с их козой что то случиться:crazy_face: значит позавидовала сглазила. Ну как то так. Но я все равно всех своих соседушек люблю:smiling_face_with_three_hearts: Потом они начали меня вразумлять, что козам пастись на вольном вьіпасе смертельно опасно, они вместо травьі “наїдаються кульків а потім дохнуть”, ну і подобньіе советьі, я с ними соглашалась, не спорила, но все равно мьі ходили пастись:relaxed:
Сейчас уже все привьікли и нас обращают мало внимания, зато как радуются дети когда мьі вьіходим, бежат навстречу, столько емоций🥰 особенно дети любят Моню💕

20 лайков

У Вас есть прекрасная возможность собственным примером показать, как это безопасно, полезно пастись и как надо кормить своих подопечных, чтобы им не хотелось есть не съедобные вещи…
Несите истину в массы :sweat_smile:! хоть одно спасенное животное от не надлежащего ухода и кормления несведущих, это уже большая победа. Як кажуть… вода камінь точе…

9 лайков

Для мене випас з козами це релакс, я би і не проти брати і сусідських кіз зі своїми за компанію, але нажаль вони привчені тільки бути в сараї, і мені здається що я з ними не впораюсь, мої куплені дійні ще досі шугані і тікають при першому шоросі мені іноді з ними дуже важко, Марта Мілка і Моня пасуться гарно, не відриваючи голови і не бояться нічого, для себе зробила висновок, що своїх кіз треба ростити з маленьких.
Одна сусідка начебто і не проти щоб коза паслася, але коза привчена постійно бути в сараї, і коли її випускають у дворик вона страшенно лементує, а другу я навіть і не бачила і не чула, вона за семью замками, просто знаю, що вона існує.
Дуже надіюсь що з часом вони побачать що мої кози досі живі, і не наїлися кульків🤭 на випасі, вони зроблять висновки для себе і передивляться методи утримання і почнуть випасати хоча б уже молоде покоління💕
Будемо ламати стереотипи😆

11 лайков

Что, на улицу вообще не выпускают? А как же витамин Д?

2 лайка

Ну, я бы не была так категорична :slight_smile: У меня покупные есть, которые отлично прижились, а есть рождённые в моём хозяйстве, но диковаты… Причём от одной и той же мамаши (тоже у меня рождённой), но сама мамка очень ручная. Старшенькую дочку, когда раздаивала после первого окота, думала умом тронусь :crazy_face: Через пару месяцев присмирела. И вот теперь с ужасом жду, как младшенькая себя поведёт).

4 лайка

У нас тоже такое практикуют. Некоторые даже с коровами :frowning_face: :pensive:

2 лайка

У меня тоже такое мнение.

4 лайка

:grin: на нас так же соседи реагируют: коз гулять? да приткни их на колышек! а они, что прям слушаются? и не разбегаются? :crazy_face:

6 лайков

Классный старт,и козочки- красотки и первая продажа молочка.Все обязательно получится,успеха!

6 лайков

У них есть маленький дворик сразу на вьіходе из сарая - там она спокойна, а за сараем есть вьігул побольше, так вот там она плохо себя чувствует, кричит все время и не пасеться, она одна и ей наверное страшно🥺

1 лайк

Вьі знаете, Люда, согласна с Вами, что бьівают разньіе случаи и ситуации.
Мои покупньіе дойньіе Ласуня и Майя прижились как то сразу, и дома в вьігульном дворе прекрасно себя чувствуют, я вижу что им комфортно,и у меня к ним претезий нет, но так как они не бьіли никогда на вольном вьіпасе, то теперь бьівают иногда сложности, они оооочень осторожньі, мягко говоря, постоянно на стреме, все пасутся а они просто стоят и смотрят в даль, первьіе минут
еще 40 едят а потом пьітаются свалить…:crazy_face: а если случайно проедет машина по дороге когда идем на вьіпас ( 50 метров мьі проходим вдоль асфальтированой дороги), они галопом возвращаются домой и нужно путешествие начинать сначала, но ети все мелочи они решаемьі, я когда не ленюсь и беру Майю на поводок, то доходим мьі с первой попьітки:laughing:, им просто еще нужно время…много…

3 лайка

Я Моню купила маленькой, она первое время, недели две на вьіпасе от меня не отходила и практически не паслась, но как то бьістро адаптировалась, просто у нее подружка ровесница Милка, она начала ее во всем копировать и теперь пасеться прекрасно, очень старатливьій козоребенок, вот почему собственно и сделала такой вьівод, хотя опьіта мало могу ошибатся

3 лайка

Анечка, спасибо):blush:
Давно я хотела завести козочек, да все как то не решалась брать такую ответственность на себя, да и бьіть невьіезной не хотелось, но видно всему свое время, я поняла что созрела, пока мне очень нравиться как будет дальше время покажет, а пока я в восторге что окунулась в етот мир козоводства.
Вам тоже желаю успехов в етом нелегком деле и процветания вашому хозяйству🤗

4 лайка