Козлопад якийсь) Вітаю, на сир та на масличко.
В мене теж кізка була 8 ми рочків і теж після пологів стала такою худющою і страшною потім від’їлася. Хай поправляться. І з козопадом вас. На молочко на сир.)
Добре що добре все закінчується, нічого потихеньку справиться і поправиться, молодець що убрала так її один не так виснажить.
У мене Ляля теж народжувала погано чи то потуги слабкі козла першим не могла видуть помогла а другою йшла козочка то вщагалі мацже не тужилась йшла задніми ногами і з мішком якимсь слизтким а зараз нема рефлексу смоктать надушую молоко то ковтає , і не знаю що з неї буде а козлик бідовий щнає своє діло смокце за двох.
а мені Саріного козлика прийшлося з соски випоювати. Справа в тому , що у неї дуже велике вимя,з дійками як у корови. Малеча не може в рота взяти, Але з соски пьє чудово,сьогодні вранці легко півлітра вкатав , Годую три рази на день, справний буде парубок. Шкода, що козли мало кому потрібні, скорійш за все буде шашлик. Та й козочки важко продати, зараз дві таких карасуні підростають карликових…
Отож бо й біда що ніхто не хоче займатись хазяйством.
Я до двух і все, так я можу сама убрать а дорослих то вже несправлбсь і із за цих ТЦКашників хлопці мої не їздять і де хочеш там і дінь по чотири роки вигодуй і комусь віддать м’ясо на шару зовсім’,охочих нема даже заробить щоб убрать.
сьогодні з ранку окотилася моя камерунка Кнопа. Два козлика та кізка. І знов несподіванка! Самолічно парувала її з Амуром, все занотувала, а козенята всі троє - коротковушки. Мабуть, знов Бурбон малолетній з фартухом справился, їого живчики оказалися сильнійшими. . Ну то нічого, головне що окот пройшов нормально, послід я вже прибрала, козенятка здорові та сильні
За 4-5 днів чекаю на ламанчу Мальву, буде 2-й окот, і на цьому сезон закриємо. Всім миру та спокійних ночей
Вітаю всім здоров’я,хай радують Вас ,малечі гарних ручок ![]()
Ох і Бурбон - балабон
Наш молодець !
ну ось і мене не оминула та біда з кліщами
Сарочка, головна на даний час моя молочниця, 26 числа з ранку відмовилася від зернових.. 27-го вже лягла, не вишла гуляти. Ввечері вколола вітозал, Азідін, температура 41,7, На ранок ніяких змін. Купила а/б, мелоксівет, вечером температура трошки впала - 40.5. На сьогодні на ранок температура норм, 39,3, але молока 0, слаба, трошки щось лискає, навіть зерна з пів-склянки зьїла, уколола ще один препарат від кліща - Імупродин здається, Вітозал продовжую. Не знаю, чи повернеться молоко згодом, але сподіваюсь хоча б частково… Добре, що у мене запас різних лікив є завжди, та й ветаптека у нас в селі дуже хороша, орієнтована на сільгосптварин
Боже що це робиться .кліщів больних у нас ніколи не було а в цьому році нашествіє.
Дай Боде швидкого одужання і повернення молока.
Я по молоко їзжу за 5 кілометрів .
Козенят нада поїть може в неї стімул буде бо вони даже 400 грам випивають а до мамки біжять.
Вийшли на прогулку всі травичку молоду скуьають а вона лягла у пісок і гріється.
Маріна як там Сарочка є зміни на покращення апетиту?
Карсілін би ще порадила додати, він гарно відновлює печінку. З знеболюючих мені більш зайшов айніл або кефен, азідін жорстко працює краще імідокарб, але вже ви вкололи аналог наче і ще витазал, або просто В1 і Б12 по черзі. Якщо є можна і комплексний вітамінчик інкомбівіт. Сподіваюсь їй краще ![]()
Ой дівчата, нема нічого гарного.. У Сари мастіт почався правої долі. Запалення не бачу, але доля тверда, при спробі здоїти замість молока їде прозора, як вода, рідина. Не болить, спокійно дає робити всі маніпуляції. Амоксін, Мелоксівт, Вітозал, Апетита так і нема ні на що. Так що не знаю, що далі буде…
Марина, якщо за добу не стане краще, міняйте амоксин на цефтіоклін. Скоріше за все, Сарочка спіймала комбіновану кліщову інфекцію бабезіаз+ерліхіоз+анаплазмоз. Добу рахувати від першого введення амоксицилліну.
Інно, амоксіцілін вже три укола, сьогодні третій. Якщо цефтіоклін - то коли починати?
у мене оптімізм втрачається, Сьогодні навіть сіно не їла, і воду практично не пила. Вітозал вже 5 раз колола, не знаю продовжувати чи ні,. Зовсім нема впевненості, що я той мастіт вилікую.
Але є і гарна новина - позавчора у мене закінчився сезон окотів. Привела моя второкотка ламанча красівенну кізоньку, прям хочется собі залишити, але ж не можна, інакше прийдеться батьком крити,. Там генетіка шикарна, що по мамі, що по татові, жаба моя не спить ![]()
Вітаю з закінченням окотів ,всім здоров’я ,Сарі одужання ![]()
Починайте прямо зараз.
нажаль, цефтіоклін не вдалося знайти, нема навіть під замовлення. Тільки через інтернет замовила, але ж коли воно прийде… Коротше, сьогодні зроблю 4-й укол Амоксіна. Порадили в аптеці цистернально вводити Мастіфарм, купила, але вирішила порадитися з вами з початку, чи варьто. В неї набряк, молоко не здоюються, та воно там і н молоко, а сироватка якась. З апетитом поки що погано, але вчора вона мене здівовала. Всі кози разом ночують на вулиці, а її залишаю в сараї - так, на всяк випадок, щоб теплійше було. Так ось . Чищу у неї кожного дня, а вчора насипала багато старющої соломи. Ні, вона не гнила- просто дуже давня.. Як та Сара накинулася на солому - ви б бачили! В кормушці - найкраще сіно лежить , тонесеньки гілочки різні, зерносуміш, а вона їсть стару солому. Цирк.