Вітаю з вдалими окотами!
На сир та на масло !
Все забуваю запитати .
Ви колись писали , що мастили козам вим’я розчином після доїння з вмістом йоду .
Писали , що кліщі перестали сідати на кіз і що будете і далі спостерігати .
Чи і далі кліщів не було ?
Доброго дня вітаю , бажаю гарних ручок малечі,всім здоров’я,мамкам побільше молочка,розумію Вас зараз в нас 4 первачки,ще чекаємо інших первачок ,це ще ті танці біля них ,нічого не поробиш перший раз вони доїтися починають,поки звикнуть до доїння.
той гель у мене вже давно закінчився, я його купляла років 5 тому. Наразі нічим не мащу, просто перевіряю постійно, якщо знаходжу кліща - просто відкручую.
сьогодні випустила на вулицю Бусю з дитем - він дуже спокійний хлопчик. Поїв -поспав. Я своїх козенят одразу в єкстрімальні умови кидаю. Не обтираю, не сушу феном, головне - товста суха і чиста підстилка. Ну і звісно, контролюю, щоб дитина поїла самостійно Зазвичай за півгодини після народження вони вже знаходят вимя . Дівчата у Маргоши також спокійні, вона дбайлива мамашка, без мене народила, без мене нагодувала. сама послід “прибрала”
Вітаю вас з новонародженими, на сир та на маселко! Нехай всі будуть здоровенькі, а мамки дають багато смачненького молочка.
ну ось я знов добралася до своєї сторінки. Почну з найсвіжиішого - 25 лютого окотилася моя остання нежданочка - первістка Кроша. Найменьнша коза в моєму стаді. Коли і ким покрилася - стало зрозуміло тільки після окоту. Бурбончик ламанч постарался… Окот був не то щоб складний, але дивиться було страшновато. Прихожу в сарай - а із неї сторчить огроменна голова, потуг нема. Голова дихає. Трошки підтягнула - витягла козла, Кроша навіть не глянула, не понюхала, одразу лягла. відмовилася від води. Вколола вітозал, потім Процітол для відходження посліду. Часа через 2 потихньку витягла послід, прибрала, після того вона встала. Візуально оглянула - начебто розривів нема. Козеня посмоктало. Зважила - мама дорогая, 3,9! А коза по розміру - як гномочка ( бабка її гномка була) Я взагалі думала - декорація, але ж вчора за два рази здоїла після козеняті 1,1!Вже все добре, гарно їсть, пьє, доїтся легко . Одна незручність - дійки малесеньки, ну то таке, Слава Богу, все так обійшлося.
Азараз про другу мою первісту - камеруно- ламанчу Маргошу. Дівчата від неї поїхали на Харкивщину, а ми з нею почали привчатися до рук. Звичайно, були вибрики, але якось досить швидко ми домовилися. Вимя невеличке, дійки зручні, доїтся легко. Зараз стабільно дає 2,2 на двохразовій дойкі. Дуже непогано для карлуши
Все надалі тільки заплановані окоти, Ві на березень, дві ламанчі та трійка карликів, так що кому буде треба -пишить!
Вітаю з благополучними окотами ! на сир та маселко !
Вітаю з поповненням всім здоров’я,малечі гарних ручок
наступна - Сара, чекаю до 8 березня подарунок. Вже важко їй ходити, вдень зайде в сарай і спить. Вчора заходжу - Сара в який неприродній позі лежить. Я злякалася - потім чую - хропе, як трактор. Перший раз за 17 років почула, що кози теж хроплять
Я з вами в ждуни на 8. Очікую козинят на 8, 9 та 16 березня.
Я теж з вами до 15 і до 20 чисел , а в душі як вперше.
Дай Боже прийти і вже всі нагодовані і облизані, люблю коли мене вже ждуть.
А мене сьогодні обдурили Чекала на Сару, яка була парована 11.10, а нежданчик трапився у Нори, камеруно- ламанчи, парована 13, 10… З вечора НІЧОГО не видавало, що хоче родити. Вранці приходжу - поклала сіно, пораздавала зерно, поміняла воду подоїла дві кози. Сіла доїти треттю - чую якийсь незрозумілий нявк. Краем ока бачу у Нори якийсь рух. Я до неї - а там вже сухий та нагодований козлик ходе. І от жеж та коротковухость - стійка до передачи! Мати- малесенька коротковушка, 50/50, батько - камерунець, тобто козлик має тільки 25% ламанчевської крови, а вушка ельфийськи, Шкода, що не маю можливості загрузити фото
Люблю таки окоти!
Вітаю з поповненням! Нехай всі окоти будуть такими)
ну і що ви думаєте? Зранку черговий нежданчик, і знов так само - погодувала, подоїла. Вже зібралася до дому - чую, крехче хтось. Я назад, а там, где 5 хвилин тому ще ніяких ознак не було, вже голова вилізла. Открила стойло, Няша вискочила в прохід, і так на ходу друге виплюнула Мені здалося, що вона сама була в шоці. Маємо дві кізки окраса “доберман” 75% камерунки, 25% ламанчульки, обидві дрібнесеньки коротковушки. Мама Няша - 50/50 камеруно-ламанча, тато - камерунець Амур
Круто ! Оце так насипало ! Вітаю з малючками , через пару тижнів приїду , якщо потрібно буде !
Вітаю.
На сир та на масло.
Вітаю з малечею ,всім здоров’я ,мамкам побільше молочка
ну ось и Сара зробила мені подарунок на 8 березня, ввечері. Три козла. Щоправда, двох прибрала одразу, залишила однегького суслика незвичайного пепельно- сірого окрасу. Причина - роди були затяжними, Сарочка наприкінці вагітності зробилася дуже худа , хоча аппетит завжди був відмінний, Причину не знаю - можливо вік, їй вже 8 рочків., можливо - вага козенят - біля 4 кг кожне. Трошки кетозит. Не критично - сіно- гілки їсть, воду пьє, мало їсть зернових, але молочко дає справно, на вчора здоїла 3 л. Сподіваюся, все налагодится
Наступну чекаю камерунку Кнопу - схоже, також буде трійня
Вітаю з поповненням,Сарі здоров’я ,все буде добре