Спробую відповісти. Ні, дівчата, хазяйка не могла ухайдокати козу, вона до неї поїхала 28 лютого, а 3 березня народила козеня… Видно, що плід завмер давно, але по козі цього зовсім не було помітно
О!вдалося відправити повідомлення!
Тобто, після окоту три дні чекати і не викликати лікаря - то нормально?
І взагалі, це що, ціна на дорослу кітну козу? Вибачте, Марина, але на олх двомісячне кроленя на розведення коштує 1500 гривень. І ще претензиї до вас?
Майже подарували.
Правильно Інна написала, курка зараз так коштує.
Спробувала вам поміняти статус користувача на “активний”, може зняло блокування.
Дякую, Інна. А з ціною… я просто поспівчувала людині - дійсно, дорога доставка. Та ладно Бог їй суддя. Для себе зробила висновок - дорослих кіз тільки з рук в руки, хоча в цій ситуації навіть якщо б вона і сама прихала, претензії потім були таки ж самі, я так думаю
І, до речи, є відео кози, яке я знимала для неї за 3-4дні до відправки, там добре видно, що коза здорова.
Добрий день ,все одно коза буде доїтися та народжувати ,коза жива з нею все добре,і не може бути з попереднього окоту .Годуватиме то доїтися буде.За таку суму,як вона купила у Вас ,просто промовчала бта подякувала ,що продали їй.В мене така думка ,вийшло більше клопоту.
У меня был случай на подобие примерно, а дело было так я купил двух некозей у нашей форумчанки, она их случила проверила их что они неперегуляли, и я их забрал время шло и одним весенними днём мы гуляли и когда возвращались домой все козы побежали и одна из них спотыкнулась и перевернулась через голову упала на спину, аж что-то клацнуло, но она встала и дальше продолжила движение. Дальше её поведение было нормальное и когда пришло время окота, то она мне родила козлика слабенького и козочку замершую как вроде для нее остановилось время развития, она была очень маленькая и я вспомнил тот момент который с ней случился. Козлик на третий день умер, но козочка доилась и потом гуляла и приводила козлят нормальных, а молока на пике 4.6л.
Под этим видео девушка оставила комментарии, которые, мне кажется, могут быть интересны многим козоводам.
Читаю и в шоке от барышни. “Хорошая хозяйка”.
Видеть у козы наступивший окот, схватки, долгое время, козлята не родились, и ничего не предпринять? Полгода никаких мыслей не было?
В жару, когда козе стало худо дать насыщенный раствор соли! Это просто матов не хватает.
Доить беременную козу… Тут уж вообще у меня нету слов.
Знаете, я ни разу не удивлена проблемами с животным с таким кормлением и уходом. Удивляет другое, что животные еще и выживают.
Марина, а ви скажіть як її звати. Бо не хочеться натрапити на таких “покупців”. Ситуація похожа як мені колись повертали кітних кіз за яких “ветлікар” сказав, що вони не кітні.
Дівчата, ця баришня виявилася або шахрайкою, або повною неадекваткою. У ФБ групі "Карликове козоводсьтво вона такий цирк влаштувала, уся група в шоці!. Якщо дуже стисло - вона зараз вимагає з мене повернення грошей за “поганих кіз”,. Тільки куповала вона їх по 1000 за одну, а повернути я винна 10000! І подає вона в Генпрокуратуру позов на мене за шахрайство і Бог знає за що ще.
На всяк випадок, звати її Вікторія Мельник, Кременчук (але може бути і Львів)
Може казати, що вона юрист та біолог і добре обізнана на козивництві.
Добрий вечір Марина ,шок ,це нічого не сказати ,тримайтеся .Все буде добре🌹
Так она ее в таком состоянии продала! То есть, у козы схватки, а она отправляет ее в другое хозяйство! А там всё прекратилось.
Ні, дівчата, я щось не розумію, про що ви… Я кась плутанина. Ця жиночка купила в мене двох карликових кіз на останньому строку. Зараз трошки нема часу довго писати. Одна коза народила (вже в неї) козлика, але не було молока. Через 3! Дні хазяйка визивала вета (все з її слів), той зробив укола, і з кози вийшов той муміфікований плід. Грамотний вет сказав, що плід лишився з попереднього окоту, коза більше ніколи не завагітніє та їй треба робити операцію. (Яку?!)
Ну а далі вона на ФБ розписала, що я знала про все це, ошукала її, і далі по тексту. Дехто з наших Козоводів є у тій групі, читали. Я пишу тут для того, щоб знали - з цією жиночкою не зв’язуватися, якщо вона надумає в когось придбати таарин
Люда, чі ти про її інші пости? Я не бачила
Марина, якщо вже так повернулася справа, то у мене питання. Ви їй документ давали про продаж саме у вас кіз? Ні? То нехай ще доведе, що саме у вас купувала. І я думаю, що мабуть ви не одна така продавець у неї, з яких вона вимагає гроші.
Ви щось або переплутали або не зрозуміли правильно.
Марина, мы о барышне со скринов, которые я загрузила из-под видео к мумифицированному плоду. Это не имеет отношения к твоей покупательнице. Просто случай барышня описала, который у нее был. Она предполагает, что у ее козы, которую она продала прямо со схватками, мумифицировались плода.
Я о другом писала. Видео Марины с мумией я загрузила на Ютуб (ссылка вверху). Под ним другая барышня описала свой пример (скрины выше).
Розібралася. Ой, дівчата, а у мене новина. Виставила вона мою Ельку на продаж, ОЛХ. Ексклюзивна кізка у мене була! Наразі дає 1,5 л молока, ціна 4000. Телефон інший, але фото не лишає сумнівів. Дуже ярка прикмета -ріг тільки один, і того половина. І зелена бірка на вушку.