хотіла створити нову тему, а потім вирішила у себе на сторінці викласти, для обговорення,
Коза (вже не моя) окотилася 3 березня одним козеням, Після окоту молока 0, На 3-й день хазяйка визвала вета, козі щось вкололи и… з неї вийшло муміфіковане козеня в плідному михурі. Пройшло ще 4 дні, молоко так і не прийшло. Вет сказав, що цей плід лишився ще з попереднього окоту і коза більше ніколи не буде родить. Попередній окот був у січні 23 року, 1 кізка. Коза у мене жила 4 роки, ніколи ніяких проблем з нею не було. Доїлася, покрилася, в запуск пішла за 2 місяця до окоту…Перед продажем гарно їла, бігала, і взагалі поводилася так як завжди,.
Питання в тому - чи дійсно може мумифікований плід, досить крупній, зберегатися в козі більше року і дійсно коза після цього не матиме козенят?
Це якась повна маячня. Не вірю, що таке міг сказати спеціаліст. Як же тоді коза приходила в охоту? Як запліднилася? Як могли визрівати фолікули, коли в матці був плід? Це якесь повне шопопало. І як коза цілий рік могла носити мертвий плід без запалення, без всіляких ознак вагітності і так далі?
Або це щось абсолютно аномальне, з містикою, проти всіляких наукових досягнень…
Це не спроба тиснути на колишню господиню з метою повернути гроші за загроблену тваринку?
Думаю, сможет совершенно нормально беременеть. И тоже не верю, что мумия с прошлого окота.
Таке запитання, чому ця мумія не залишилася на новий срок?)
Доброї ночі,це бред,коли сь давно в мене були кози ,одна коза народила двох нормальних та одне мумія,нормально потім крилася та рожала.Доїлася теж нормально ,що після мумії,що після слідуючого окоту ,коли тварину продали з двору ,це вже не Ваша тварина. Хто знає ,яке утримання та все інше було після Вас.
Питання до нової хозяйкі,як коза стільки б часу жила з мумією,чи вона взагалі розуміє ,що коза це живий організм .
а зараз буде вишенька на тортик у.
Ну что, купленная у Вас коза Элька без молока…
Козлику молоко я покупаю, золотой обходится.
Ветеринары сказали
что понять от какой беременности плод невозможно. Для этого нужно делать операцию козе и чистить, цена операции и лечения от 10 тыс.грн., и не факт что это окончательная сумма.
И Вам, как опытному заводчику не знать ли этого?!
И то что продали мне козу с такими проблемами, явно не этого года, Вы тоже хорошо знали.
Покупала у Вас только потому, что было две и разных пород.
С таким успехом могла взять одну в Полтаве за те же деньги.
У меня не приют для бесплодных животных, которых отдают бесплатно, а не продают! Козу я покупала для молока которого нет и не будет никогда, как сказали ветеринары после таких проблем козы не беременеют вообще…
Цена козы 1000 грн., Доставка 1500 Плюс половина стоимости от Вашего бензина -250 грн , и моего 250 грн. , Итого 3000 грн.
Номер карты куда вернуть деньги за негодное животное (…)
это на случай если у Вас всё-таки проснется совесть.
Це вона мені учора прислала
Найцікавіше те, що я ціх кіз на продаж не виставляла, вона мені подзвонила сама, пояснила, що знайшло позаторішню об’яву. Дуже довго (мабуть, більше 10днів) я її відмовляла - кози на останній декаді, їхати далеко, великий стрес… Коротше, не знаю, як я всеж таки повелася, чуйка криком кричала - не звязуйся! Я навіть послала її ввічливо по телефону… але що вже казати
Так хай би она узі робила перед купівлею і комплексне дослідження, якщо така продвинута. Тоді точно взяла б здоровеньку. Дуже агресивно написано в неї
Та яке там обстеження, вона за перевозку не хотіла платить, бо дорого. Пропонувала мені приїхати з козами на вокзал і домовітися з проводниками, щоб взяли их до себе в купе. Власно, після цього я її послала. Але дама не заспокоїлася та все з таки оплатила доставку. До Києва ми везли своєю машиною, а це в один кінець 40км, тому я взяла з неї гроши за бензин, так вона і це порахувала. Коротше, там ясно написано - за козу я отримала 1000, а якщо совість є, то повернути повинна 3000
Як ще вона моральний ущерб не порахувала? Мабуть розгубилася і забула
А чому на третій день? Як вийшло місце, в якому був козлик? І чи вийшло воно? Для чого козі робити операцію, якщо був розумний вет, щось уколов і не перевірив, що там у матці?
Я не профі, але мені цікаво. Це ж які нерви потрібно, щоб у кози проблеми три дні і чекати. Чи дзвонила нова “хазяйка” Марині до того, як викликала вета?
Людина зареєстрована на форумі ще з жовтня 22 року. Можна було вже не тільки ринок вивчити, а і ще щось почитати.
Кошмар. Там що нова господарка, що ветеринар заодно. Я скажу одне - бачили очі що брали.
У мене у цьому році теж не добра ситуація була. Продала дві кози одна кітна була 1.5 міс, друга тиждень. Та що тиждень як відгуляла, незавагітніла і люди не бачили в неї охоти. Хоча самі колись кіз утримували. Питаю чи знаєте як виглядає коза в охоті - тиша.
Коза що була кітна 1.5 місяці померла за 2 тижня до окоту. Одеські ветеринари обнаружили якісь опухолі і вирішили що це рак. З мене кошти поки що не требують.
Але більш всього засмучує в цих ситуаціях одне. Нові господарі думають що винні господі які продавали тварин. Просто з себе вину скинули, тіпа вони тут взагалі нідочого. І цих історій багато у Фейсбуці і щавжди крайні старі господарі.
Після таких історій, задумусь - може краще було просто зїсти і не мучити козу у нових господарях.
Дивно, що зареестрована… я не знала. Може, почитає, . Козлик, якого коза народила 3 березня, здоровий, а вета вона визивала того, що нема молока. Дзвонила, питала у мене, чи нема там ще козеняти. Казала, що послід вийшов, але коза має великий живіт. Навпомацки не поняла, чи є там ще . Сама по собі ця коза брюхата, я навіть колись викликала Наташу ЄКІ, перевіряли чи не кітна вона (бо планово не крила, а живіт був як на 5 місяці). Я їй так і казала.
Оскільки в моєї практиці таких випадків не було, я і уявіть не могла, що в утробі могло щось лишитися
Это наша Марина Бабушка с другого аккаунта. Письмо она скопировала.
Вот что я только что получило от Марины:
“Люда, добрый день! У меня накрылся комп, зашла на форум с телефона, и получилось что я новый пользователь. Имею право только на 4 сообщения в день. Если не трудно, напиши на моей страничке, что сегодня уже никак не отвечу.”
И видео с мумией.
Я так і казала, просто намір повернути кошти.
Послати баришню далеко і надовго.
Ухайдокала козу і вирішила на “авось” повернути гроші, ще й втричі більше.
Добрий день ,як почитаю ,таке враження ,що винні старі господарі ,теж думаю ,чим ростити комусь козу та ще продавати ,а потім слухати ,то відпадає бажання дійних або кітних продавати,але люди різні ,у кожної людини своє сумління,я вважаю,якщо коза продана ,вона вже має нового господаря і він за неї відповідає.Звинувачувати ,це не гарно ,тим паче коза це живий організм,ніхто не знає ,чому так сталося.Тримаємося,вчимося поважати один іншого.
Так по фото видно ,що воно не може бути годічної давності ,воно свіже .Ще і рідина є внутрі.