Поки ,що не понятно пару крапель і все,побачимо що буде завтра
Сьогодні вже трошки здоїла молозива,мажу дібутін,але таке враження ,що коза або в стресі ,що забрали козенят ,або такий сильний отєк вимені.Дуже важко подоїти,роблю масаж ,потім дою.Надіюся налагодиться .
Не треба було козенят забирати. Вони б швидко Її " розкрутили на молоко". І з набряком було б легше.
Я з самого початку свого козоводства намаялась коли забрала козенят то уже 13 років чи й більше кози самі народжують і вигодовують козенят самі , я на 10 день тільки починаю відсаджувать на ніч , а то все просто перевіряла щоб були нагодовані іне переповнене вимя і красота , а так це одна головна біль.
Может еще не поздно их вернуть маме?
Як показує практика - кози рідко приймають козенят, яких відлучили відразу після пологів. А б навіть сказала, що це рідкість.
У моїх кіз дуже часто буває набряк, через це вони перший місяць живуть під мамкою. З місяця мамка для козодіток я.
Мої кози так звикли і мене так все влаштовує - нема проблем з вим’ям, у козенят головний годувальник я і молоко усе моє.
У меня это не сработало. Забрали козлёнка при рождении, больше месяца поили сами, потом взяли его с собой на пастбище. Мама (главкоза) стала запихивать его под вымя. Козлёнок в шоке был, брыкался, убегал. Ну мы смеялись, думали что это безопасно. А через полчаса смотрим - козлёнок присосался и пьет. Это самый яркий случай. А если сосали мам с рождения, то не отгонишь потом этих мам.
Юль, как сегодня с выменем у козочки?
Доброго дня вкололи в перший день вітазал,другий теж,зараз вже вдається молозиво є,трохи дає,думаю перемога за мною.Дякую всім за поради та підтримку.
Доброго дня забираю зразу козенят,мама для них я,але різні кози ,бувають такі вперті ,одна зажимає,важкувато доїти її,але справляюся,інші норм ,практично не звали козенят,тільки перший день трохи мекали,звісно інстинкт своє бере.Був досвід давно ,коли тримала кіз раніше ,лишила однин раз під козою,ще більша мука була і для мене і для кози .Для себе вирішила забирати зразу, і коза звикає для мене молоко давати,і стрес меньше у неї ,день два вона вже доїться не брикається.І козенята ручні дітки,з соски пьють норм,з першого дня.Для мене так зручніше .Зараз 12 кіз покриті.
5 вже окотилися,4 перший раз одна другий,інших чекаємо .Звісно по первачкам завжди танці,але це свої вирощені кози з народження та покупні з місяця вирощені.
Ні такий варіант не розглядаю,потроху вже дає ,думаю з часом трохи заспокоїться .
Набряк був невеликий ,железа велика в неї ,мамка її теж таке вим’я мала,нажаль її маму не врятували
,Мартуша це дочка Чернуші,яка в тому році нажаль нас покинула.
Ще одна з причин послід довгувато відходив у Марти ,як по мені ,у інших бистріше було.Головне,я ніколи не здаюся,і дуже радію ,хоч не багато ,але молозиво вже є.
По першокоткам не завжди танці з бубнами. І тепер точно скажу, байдуже, чи виросла коза на руках і ви її годували з соски, чи росла під мамою. Буває, кізка була дикуватою, а після окоту одразу на дойці стоїть, як вкопана. А буває та, що завжди заплигувала на руці цьоматися, лізе на стіну перший тиждень після окоту, як тільки торкнешся до вимені.
Так і є,але в основному всі за три чотири дні всі вже чекають на мене😁,саме більше було пару тижнів,но в тому випадку зразу була покупна дикувата,нажаль її немає ,але теж звикла до мене .Кози дуже розумні контактні ,відчувають мабудь енергію господаря .
У Евы перед окотом очень большое вымя было, а родила молозива почти не было. То ли зажала, то ли отек. Козлята молчат, животы полные. Сегодня вечером уколю окситоцин, что бы проверить. Сомневаюсь что отек, не похоже.
Козлят на ночь через неделю начинаю отсаживать. Пробовала в три дня, сильно голосят ![]()
У мене цей номер не проходить - усі кози , які дійні, у “лівчиках” завжди. Знімаю тільки на ніч та коли годують діток. Дуже зручно.
Дорого вечора дівчата ростуть ,ще чекаємо в січні одну та окоти ще на лютий та на березень будуть.Хоч і хотіла всіх одразу ,але дівчатам відніше ,коли вони хочуть до козла .Бажаю всім легких окотів,гарних малюків та багато молочка.
Вот точно! В прошлом году окотилась такая дикарка. Впервые такая дикая у меня была, как только завидит издалека - уже драпает. Я даже на продажу её выставляла, собиралась после окота продавать. И вот рожает она, слышу - зовёт на помощь. Прибегаю, а дитё никак выйти не может. И не то, чтоб крупное, а просто петля не растягивалась. Взяла, подтянула, потом так же второго. А покупатель ещё за две недели до окота ждать начала, когда красавишна к ней поедет. И я ей пишу, мол, окотилась козочка, через пару недель сможете забирать, но хочу предупредить, что она дикая, да ещё и первоокотка, с которым часто бывает трудно… А барышня на дойке стоит как вкопанная, я понимаю, что не хочу уже её продавать, а тут и сама покупатель написала, что она хотела бы сразу удойную, спокойную, ласковую… А я и промолчала, что с козой нет проблем). Такая коза самим нужна)