Козоводство это диагноз, мечта или смысл жизни

Ви дивіться на радощах не перегодуйте коровку. Бо коли вона голодувала, то з голодухи може об’їстися. Так, що підходьте до годівлі з розумом.
Вітаю вас з поповненням у господарстві. Хай вона оправдає всі ваші надії.:rose:

10 лайков

Вітаю з покупкою! Знов розкажу з минулого. Привіз ранньою весною тато корову з Новоград-Волинського (ми в Черкаській області), худа, їла солому з під ніг. Тато був добрим господарем, для скотинки завжди все було, сіно-солома, люцерна, жом, в селі був цукрозавод. Може тоді зернових і не давали, але годували магазинним хлібом, це точно. Так оті " сухі ребра" після отелу стали прекрасною коровою. А масло, з домашньої сматани, було аж оранжеве, смачнюче.
Все у вас буде добре. На молоко і масло, на радість господарям!

17 лайков

Ага, и наша детская обязанность была ежедневно 6 буханок хлеба из магазина принести. Корову доить идти надо - полбуханки отрезала, поделила на 4 части, ведро в руки и вперед.

9 лайков

А ми з подружкою ходили в магазин, купували на 1 руб 5 буханок хліба ,а на решту пляшечку сітра :hugs:. І поки додому дійдемо,чомусь на одній хлібині лишався тільки м’якуш :thinking::relaxed:

10 лайков

Точно-точно. Дедушка у меня говорил :“О, знов по дорозі миші хліб погризли!”

9 лайков

Ух, дєвочки згадали, як молодими були, і не тільуи молодими це було моє дитинство. :hugs: Ще пам’ятаю був час, коли стали давать дві буханки хліба в одні руки. Так ми ставали по декілька раз в чергу, бо дідусь сказав, що коровка голодна буде.:grin:

6 лайков

Как это давно было ,а сейчас лижбы были деньги бери сколько хочэш, но цены на хлеб такие что корову не прокормиш .

2 лайка

У нас раз в неделю привозят просроченный хлеб, он хороший просто чёрствый, и хлеб и булки по 3 грн с машины, мы берём козочка на сухарики.

5 лайков

А мені згадується, як дідусь відламував гарний кусок хлібу кирпичик і засовував у банку з під молока, яке пару раз сусідка приносила просто так . Дідусь казав - це подяка для коровки. Це так мило :blush:

9 лайков

Наталю, Так було заведено раніше в селах. Жінки давали молоко одна одній безкоштовно , на віддачу, але щоб не верталася господиня з пустою посудиною з-під молока і добро в дворі не переводилося, обов"язково вкидали окраєць хліба, щедро посипаний сіллю. Окраєць в домашній спеченій паляниці обов"язково шорсткий, причіпливий) тому давали тільки його, щоб добро до госпОди і двору чіплялося. І позичать обов"язково треба було з добрими думками і словами, бо, звісно, все повернеться, і добре і зле.) А тоді тим окрайчиком пригощали годувальницю-молочницю)

18 лайков

Так, я пам’ятаю про це. Але оте з повагою - для коровки - з теплотою в сердці згадую. Тим більш дідусь навчав моїх батьків - встав, накорми скотину, а потім сам їж. Просто я бачу, наскільки вже мій тато ставиться з повагою до тварин, і нас навчали тому самому.

11 лайков

Звісно, з повагою. Я теж пам"ятаю, як мої бабуні навчали:корівка, то друга матінка і нагріє і нагодує. В голодовки виживали ті сім"ї, в яких корівчина була.

10 лайков

А у нас в селе и сейчас так делают. Даже те, кто покупает молоко, банку возвращают с кусочком хлеба. И конфетку кладут. Для доярочки. :wink:

12 лайков

Конфетка, то цікаво :laughing: .

3 лайка

Доброго дня шановні колеги хочу Вас доповнити, дійсно і в нас так роблять теж кидають щось у банку і вроді треба віддати кормові але ми не ризикуемо ,люди дуже різні і ще є одна прикмета що після заходу сонця молоко не продають і теж бува по різному,а якщо людина прийде взяти для дітей,то що зробиш мусиш дати,сподіваємось на бога що він не допустить лихого.

3 лайка

У кожного свої прикмети. Ми беремо молоко в одного чоловіка, так він всім видає по черзі - рано-вдень-ввечері, приходь і тобі процідять у ТВОЮ банку. Ще в одної жінки брали, у неї було дві корови, теж ввечері відпускала, а куди його виставить, як жарко, а вона видоїть літрів 20.
Хліб і сіль клали раніше, коли молоко брали даром або з якоюсь натуроплатою. А тепер прийшов, гроші віддав і все. Це ж ту банку після хліба-солі помити треба, висушить, щоб знову налити молоко. В кого молоко як бізнес, той такого не признає.

5 лайков

У моєї мами коли була корівка, то як пригощала когось молоком, повертали банку з хлібом і сіллю, були люди котрі купували молоко в свій бутиль і клали туди гроші, то мама сердилася, бо тоді треба того бутля помити і просушити.

6 лайков

Александр, принимайте поздравления! :wink: :slight_smile:

2 лайка

Олександр прийміть мої вітання.:rose::rose::rose:Щоб ця козочка виправдала усі ваші надії.

2 лайка

Александр, я присоединяюсь к поздравлениям!
Помню, как вы вначале писали мне, что не доверяете разным конкурсам. Поэтому спасибо, что поверили мне и приняли участие.
Спасибо организаторам @Brovarchanka Татьяне @meg Антону. И конечно же спонсорам, в данном случае @Mila_koza :slight_smile: Без вас такого конкурса наверное бы не было :smiling_face_with_three_hearts:

2 лайка