Кози "З Срібних Озер" / "Z Sribnyh Ozer". Тернопіль

Супер фотки, и козоньки супер!

3 лайка

Обалдеть, какие фото! :heart_eyes:

3 лайка

Це ж треба таких акробаток зафіксувати в польоті.Просто обалденно. А в кізочок грації божественні.

4 лайка

@irina44 , @L-U, @VERAKL
Гарно вам дякую! :bouquet: :relaxed:
Я тоді тихенько спостерігала за ними з відкритим ротом від здивування! А скільки моментів залишилось незафіксованих!.. Відсунутись мені далі - не дозволяла стіна, і багато трюків просто не помістились в кадр…

4 лайка

Я несколько раз к фотографиям возвращалась и улыбалась :slight_smile:

5 лайков

Я на второй фото только по второму кругу заметила :face_with_monocle:, что козка в полете, а так думала она себе на пузе решила полежать и свесить копытца :grin:

2 лайка

Поки наші кізоньки літом розважалися, я із дітьми опановували професію столяра. У нас стояло завдання переобладнати в хліві місце для кіз після корів. Найперше був потрібен кормовий стіл. Щоб не заходити всередину з сіном, а мати змогу розкласти все спокійно.
Щоб встановити дерев’яні опори - викроїв свій час і якось після роботи, приїхав мені на допомогу батько і надійно їх зафіксув. А далі вже ми з хлопцями самі - помаленько носили, пиляли ножовкою, закручували саморізи і забивали цвяхи)
Кормушки, які були раніше для корів- вирішили переобладнати і залишити. Мурований із цегли жолоб- накрили зверху металевим листом і піддонами і вийшло “ліжко” для кіз. Для цього частково піддони довелось обрізати, а шларинки ніж дошками забити тоненькими дощечками. Все з легкістю знімається для прибирання. Навісну металеву кормушку для сіна теж залишили. Вирішили використовувати її козам - літом для сіна, а зимою для кропиви, віників і різних гілок.
І ось що у нас вийшло :slightly_smiling_face:

Козочки були задоволені своїми апартаментами)
І їхні щасливі мордочки- портрети :revolving_hearts:

Але, як виявилось, це був лише початок роботи. В черзі під облаштування ще був вигул на вулиці, виготовлення доїльного станка і плюс (стало зрозуміло пізніше) стабільно, завжди ще щось потрібно переробляти або вдосконалювати :wink: :upside_down_face:

25 лайков

У вас не просто гарні фото і гарні кози, а ще й видно, як їм добре у вас, як багато простору!
Вітаю з власною сторінкою!

2 лайка

Щиро дякую, Олено!
Стараюсь, задовольнити їхні потреби - як можу) На випас ми не ходимо, тому що я біля центральної дороги, а козочки бояться машин… А для випасу нам потрібно пройти частково по обочині. Тому я не ризикую дівчатами і вони вдень бігають у вигулі, а ночують у хліві. А простір в них буде великий - якщо колись я розживусь на електропастух… Я би відгородила їм частину города, поруч із садом.

Це восени ми декілька разів виходили вниз мого города - щоб побігати, попастися, поїсти малинку. Перших два дні - поки вони боялись то тримались біля мене і до яблунь не йшли. А потім стали сміливіші і вирішили, що яблуні їм смачніші аніж малина! На цьому в сад ми перестали ходити :wink:

17 лайков

Я вже трошки розповіла про нас, показала собачок і своїх кізочок - тож тепер покажу і жениха моїх козуль. :sparkling_heart:

Так як у нас власного цапа-козла не було, то я домовилась з ще одним власником і привезла на деякий час своїм дівчатам - для “інтимних утіх” прекрасного 100% “принца” англо- нубійської породи! :blush:

Хотілось звичайно альпійця, але такого рівня козлика цієї породи в Тернополі не виявилося… А так як у Зірки частково є нубійська кров (не пам’ятаю скільки процентів, треба буде уточнити), а її донечки Бася і Ласка від 100% англо-нубійця, то я вирішила, що цього року буде потомство теж від АН козлика. Родичами вони не були.

Із власником козлика ми були знайомі вже давно по собаках, і тут виявилось що в один рік ми завели ще й кіз! Ми домовились, що я буду привозити на покриття до нього своїх красунь. Власну козу цей цапок вдома вже покрив.
Але мої дівчата вдома не думали про гульки… Ніхто не мекав… І тільки один раз мені здавась підозрілою Манюня- трошки крутила хвостиком і другі кози її нюхали. Ми поїхали, козлик одразу покрив, але її довелось притримати, напевно не вгадали з часом… Потім знову тишина у дівчат…
п.Петро мене дуже добре знає і знає моє відношення до тварин (про чужу тварину в себе вдома я ще більше хвилююсь, аніж за свою власну), тож і запропонував взяти його в оренду на деякий час щоб мої кози його бачили і нюхали. І тоді швидше прийдуть в охоту. Так і сталось. Вже за тиждень присутності цапа всі кози прийшли в охоту і покрилися.

Хоч він приїхав до нас ще у досить юному віці - 7 місяців, але виявився зовсім не боязким, навіть трошки нахальним :wink:

Ну і приїхав він до нас одразу з приданим (овес), ото я розумію сім’янин - подбав про майбутніх дітей! А всі кажуть що КОЗЕЛ! :grin:

Але якщо говорити серйозно, то його власник- фермер і одразу в нього я і купила козам овес. Тому що наші місцеві фермери овес не вирощують. Все склалось дуже добре :slightly_smiling_face:

P.S. Всі проценти я лише повторяю зі слів, так як і мені сказали, надіюсь на чесність людей. :slightly_smiling_face:

26 лайков

Гарний козлик, і дітки будуть класні.

3 лайка

Жених ваш хорош! Нечего сказать. Вот только на фото он выглядит постарше, чем 7 месяцев.

3 лайка

Файний козлик! Фото дуже гарні, такі “свічки” танцює :grinning: Вітаю з весіллями!

1 лайк

Кадры просто супер,Вы Оля прирожденный фотограф.А Ваши девочки прирожденные модели :+1:,если будут на продажу нубийки с мраморным окрасом как у папы,я первая в очереди,не шучу.

3 лайка

Дякую Інно, дуже приємно!
По віку козлика я не сумніваюсь. Тому що власник весною купляв козлика маленького і дорослу дійну козу одночасно. А літом (23 червня) він мені надсилав фото ще досить малого козлика в себе вдома. Я пам’ятаю, ще подумала собі, як же ж він вже зможе крити кіз восени? Тоді заглянула в інтернет і дізналась які цапки до цього діла шустрі☺ А до мене козлик приїжджав в жовтні. Тож і виходить 7 місяців. Можливо вплинуло те що там дуже хороше харчування і догляд. А ще кукурудза і овес стоять у вільному доступі, я би своїм так побоялася ставити, я даю нормовано…
І мені вдалось зробити фото з правильного ракурсу, бо він до мене не приставав і йому було байдуже, що я фотографую.
І до речі, їхня коза на Різдвяні свята вже народила козочку, тож я тепер спокійна, знаю що він точно був “придатним”)

4 лайка

Спасибі за побажання, Наташа!

Дякую Марино, дуже приємно! Тепер чекаю на “результат”!

3 лайка

Анно спасибі! Я любитель фотографувати тварин, особливо приємно коли вдаються фото у динаміці. І коли беру в руки фотоапарат то для мене час зупиняється…
А з приводу майбутніх козенят , то я завжди говорю- нехай спочатку здоровенькі народяться, от тоді можна буде щось планувати. :slightly_smiling_face:

6 лайков

Фото за 4 січня, на той момент мої молоді козочки були ще з рожками)
Коли собі вдома встановили і прикрасили ялинку до Різдвяних свят, тоді і для кізок теж принесли різдвяні подаруночки: трухляві гілки з мохом і соснові гілочки.
І звичайно зробила фото цих цікавих і щасливих козомордочок :blush:

Найсмішніша - це звичайно наш міні-танк і обжорка Манюня :smiling_face_with_three_hearts:

Зірка- як завжди горда і красива! :sparkling_heart:

І її любимі донечки - коричнева Ласка, чорненька Бася :revolving_hearts:

25 лайков

Козулька Бася
Портретик і на “п’єдесталі” :blush:

Еріда з Срібних Озер

Люблю ці очі… Погляд кавказької вівчарки…

Кадр знятий за секунду до розвороту і “собачої сімейної розборки” :wink:

38 лайков

Що там?! :open_mouth:

Спокійно. То просто горобці взлетіли… :face_with_monocle: :wink:

25 лайков