Кози "З Срібних Озер" / "Z Sribnyh Ozer". Тернопіль

Група підтримки у Вадима, щоб швидше одужувати :revolving_hearts:

Ну і вся така дівчинка - дівчинка козочка Манюня: - Що ти там постійно ззаду на нас поглядуєш? Лице моє треба фотографувати, лице!
А я вже і щаслива , діток вже в трьох кіз відчула, як рухаються. В четвертої напевно хтось спати любить, бо ще не відчула, але візуально є зміни, так як в усіх. І чекаю березня … Дивлюсь тут на форумі які гарні козенятка у всіх народжуються і не можу дочекатися тої дітвори… :blush:

27 лайков

Ну от, мені це вдалося! Завдяки цьому форуму і інформації розміщеній тут, додавши трошки фантазії - у мене тепер теж є доїльний станок! Мені вийшло його зробити і втиснути в проході біля дверей. І якщо дівчата будуть чемно доїтися, без “танців”, то його можна буде звузити , просто знявши одну дошку.

Хоча не судіть строго… Я як то кажуть " Я его слепила из того что было, а потом что было то я и прибила…" :see_no_evil:

Та саме головне, що моїм дівчатам сподобалось там їсти. І вони моментально запам’ятали - що там смачно! Застрибують одразу- я випускаю козу і поки закриваю дверку вона вже на станку жує). До родів ще довго, ніхто не доїться, але зернові тепер ходять їсти туди :wink:

35 лайков

Хороший станок. У нас вищий, десь 50-55 см, я сижу зручно, боком до кози.Підняти завжди можна, як вам сподобається.

1 лайк

Спасибі за оцінку, Ольго, я ще тільки вчусь і рада підказкам. Тут на форумі багато інформації що і як робити правильно.
Так, я теж думаю можна буде ще трохи підняти згодом,щоб було зручніше. А зараз не ризикнула робити вище, тому що літом побачивши як вони вміють стрибати,( а я без досвіду, перший рік з козами) зробила лавочку високо - десь на 60 - 70 см.- то кози мені сказали щоб я сама собі туди залазила :slightly_smiling_face: Довелось розібрати і доїла їх навприсядки. Тому зараз низенько, а поступово можна буде підняти трошки підклавши брусочки під дошки.

2 лайка

Можна не підкласти, а набити брусочки на ножки лавки, краще прикрутити шурупами, а коли треба, то легко знімати. У нас у козиному хлівчику є нерівність полу, от туди я завжди підкладаю брусочок,під одну ножку, а кози його вишатують, як стрибають. От майже кожен день той брусочок поправляю.

3 лайка

Оля станок крутий, просто вау! Молодчинка :revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts:.

2 лайка

Так не вийде) Просто тому що у моїй констукції ножок не має, а дошки лежать на прибитих брусах і тільки одна підпорка збоку :see_no_evil:
Якось так… Я такий “майстер”, що мені без ножок простіше було зробити, тим більше що там було до чого прибити)

Це фото станка без кози, коли він складений і розкладений

12 лайков

Дякую Наталочко! :rose:
Не такий він і крутий, але це неважливо - головне що кози на нього застрибують! Це вже буде зручніше доїти аніж на підлозі

1 лайк

Коли робиш самотужки, то дуже крутий :revolving_hearts:.

3 лайка

То правда! Коли коза (за сухариком) туди застрибнула- то я теж стрибала від радості! Звичайно, після того як шию їй зафіксувала :slightly_smiling_face:

5 лайков

Доброго дня, хотіла Вас запитати, як Ви вчите своїх собак не чіпати кіз? Мої діти дуже хочуть кізочку, але є пес вівчарка-лабрадор, і я вагаюсь, чи можливо його навчити, йому сьогодні 1 рочок. Дякую.

Це я відповідала на схоже питання раніше. Зараз ми ще в очікуванні на козенят, тому я намагаюсь уникнути ситуації щоб кози хвилювались. Живуть і гуляють кози з собаками окремо.
Як буде в вас я не знаю, це індивідуально. Залежить і від кози і від характеру собаки. У вас суміш службової і мисливської порід і вам видніше які якості є присутні у вашої собаки.

1 лайк

Хвилююсь… Ми теж готуємось до окотів… Клітку для козенят зробила, стіни побілила, підлогу і дерево екоцидом обробила. Дещо з медикаментів було, дещо купила, але ще потрібно буде поїхати в місто і докупити на всякий випадок… На козочок заглядаю, їм вже надоїло - чого я за ними ззаду дивлюся)
В Манюні таке вже велике вим’я, що два рази на день перевіряю чи не гаряче і не тверде, а в неї тільки 140 день.
Молодші кізки Ласка і Бася теж гарно вим’ячко відбили, в них сьогодні 143 і 144 день.
А Зірка (143 день) вим’я ще не дуже набрала, але мені здається в неї трошки є набряки на ногах… Не знаю чи то я себе накручую, чи це явище буває у вагітних жінок і можливо у тварин також… Апетит в нормі, якихось особливих змін у поведінці поки що немає - надіюсь що все буде добре…
І декілька фото

Манюня (140 днів)

Ласка

Бася

Зірка - (і як назло фото неякісне, зроблено телефоном бо в фотіку розрядилась батарея) трошки задні ноги внизу грубші аніж були раніше

24 лайка

Зрозуміло, дякую.

1 лайк

Оля, так уже на св"ято і окотів чекати треба. Удачі з окотами!

4 лайка

Мудро підгадали, що окози хвилею. Я недосвідчений козовод, тому організувала по 3 міні хвилями) і лише з одним з 6 були проблеми, а інші - прийшла а козенята бігають. Чого і вам бажаю!

2 лайка

Дякую Ольго! Так, я дуже чекаю цих подарунків, але найбільше чекає і вираховує дні мій молодший син Вадимчик. До нас були приїхали наймолодші трьохмісячні козочки, то вони були такі милі! Син як зі школи приходив - то спочатку спішив до кізочок поздороватися і погладити, а тільки потім всі решта і заходив до хати. А що буде як будуть новонароджені малята? То напевно день і ніч в нас другої забавки не буде. Я казала Вадиму що напевно стелити постіль доведеться в їхній кліточці на поличці :grinning:

6 лайков

Спасибі за побажання Олено!
Та я не дуже це і підгадувала, мені не виходило по іншому… А взагалі то я хотіла (коли тільки купила кіз) розвести їх по часі. Дорослих покрити восени, а молодших кізок вже весною. Щоб в майбутньому бути увесь час з молоком. Але так як у мене і навкруги козлів немає , то мої кози не приходили в охоту… Ніхто не кричав, ні хвостиком не махав… Коротше, жили вони собі щасливим козячим життям) Один раз на початку вересня щось в Манюні під хвостом кози винюхували, то ми поїхали до козла “на вязку”) Він то не відмовився і покрив, але по ній було видно що то не пора… Далі час йшов, а ніхто не мекав і певно й так їм було добре… Я консультувалась з першою їх власницею, вона запитувала чи часом я їх не сильно загодувала. Цей варіант не підходив… Тоді п.Людмила мені підказала що це тому що вони не відчувають цапа, його запаху і гормони “сплять”. Те саме мені сказав і власник цапа - він в минулому, коли були ферми працював ветлікарем і зоотехніком. І тоді ми з п, Петром вирішили що замість того щоб щоразу їздити купу кілометрів (50 в один бік) треба привезти цапка на деякий час до кізочок. І так і сталося. Вже через тиждень присутності цапа вдома всі кози прийшли в охоту. Але по тихому, голосу ніхто не подавав. Я до сих пір ще не чула як то воно, що коза кричить “благим матом” як хоче до цапа. Тільки хвостик працював як вентилятор і не відходили від його апартаментів… Тоді я і прийняла рішення покривати всіх… Бо якщо восени вони без цапа не приходили в охоту, то надіятись на весну було малоймовірно… ( цапа в мене ще б не було) От такий я козовод…
Але дякувати Богу все пройшло вдало, кізочки покрились і козлик поїхав собі додому “до законної супруги”) Я не знала удачно все чи ні, але коли відчула рухи в животику то була дуже щаслива!
В майбутньому, якщо я зможу собі придбати козла то я все ж таки надіюсь поділити окоти. Бо дуже важко без молока… А купленого ми не використовуємо… У нас завжди були свої корови, і я знала що корова чиста, оброблена від паразитів, вим"я перед кожною дойкою вимите (мої корови без теплого обмивання навіть молоко не припускали, так були навчені) і не можу я купляти молоко, якийсь бар’єр… Тепер наші годувальниці кізочки :heart:

18 лайков

Олю доброго дня,Побувала в гостях,мен1 дуже сподобались к1зоньки,я також дуже люблю вс1х,але особливо запали в душу альп1ечки,Бажаю безпроблемних окот1в та багато молочка,Запрошую до себе на гостину,
А ще хочу сказати що у нас е гарнючий тато козел,але д1вчатка гуляли до к1нця с1чня на мене розсерделись 1 сказали,що будуть чекати не знаю чого,бо тор1к почали гуляти з травня,а перших покрила у середин1 червня 1 окот осанн1й у травн1,

5 лайков