Думаю що прийшов час розповісти чому мій вибір зупинився на альпійцях.
Єдині кози які, поки що, мені не подобаються - довгошерстні. Це зв’язано з тим, що в дитинстві мої батьки купили таку козу. Хотіли на молоко, та їм продали швидве за все “ангорську”. Вдома виявилося, що молока вона давала лише декілька ложок. Але була ціла лохмата і у неї було повно пуху. Але найгірше те, що в неї були здоровенні роги ( принаймні, так я бачила в дитинстві) і вона була дуже агресивна… Мені біля неї було страшно проходити, не говорячи про те щоб погладити… А щоб подоїти то батько тримав за роги і затискали її драбиною, а мама доїла… Минув деякий час і її продали, навіть не знаю куди. І тоді купили корову. От відтоді довгошерстні кози моє серце не зачіпають…
Коли я приїхала купувати кіз мені сподобались усі! І всі для мене були дуже гарні. І от я привезла собі своїх короткошерстних ласкавих дівчаток. Вони деякий час звикали до нового дому, а я прилаштовувала їм місце для вигулу. Тимчасово вони спочатку були в одній загорожі, а на осінь ми готували їм кращий вигул із двома схованками від дощу.
І от в процесі роботи мені треба було перетягнути стару дерев’яну скриню з пункту “А” до пункту “Б”. Я взялася сама, але протягнувши її деяку відстань зрозуміла що важко і краще зачекаю коли прийдуть мої хлопці і допоможуть.
І тут моїх кізок зацікавив новий об’єкт. Спочатку оцінила Ласка.
Потім на експертну оцінку до неї підійшла сестричка Бася.
Дівчата оцінили антикваріат, вирішили перевірити скриню на міцність і почали тест-драйв)
Ну як можна було не закохатися у ці тендітні і граціозні красуні? Побачивши як вони почали ставати у “стойку”, “свічки”, перебіжки по стінах і граціозні стрибки?
А коли до них ще долучилась їхня мама - Зірка… Вигнала малих і встала- як королева… Я пропала… Хоча вони і не чистопородні, але я хочу додати в стадо ще справжніх альпійочок…Я зрозуміла, що це той тип кіз яких я хочу тримати…
Зірка трошки захуденька (мені здається), але я намагаюсь чуть її “поправити”. Заводчиця мені говорила, що ця коза іншою і не буде.
Чорненька Манюня на це шоу дивилась разом зі мною. І сказала мені на вушко: що вона чемна і такі трюки не витворяє, і з своєю комплекцією вона більше любить цілуватись і обніматись! І заради цього вона готова навіть залишити найсмачнішу їжу…