Кози "З Срібних Озер" / "Z Sribnyh Ozer". Тернопіль

Спасибі Наталія! В даний час у мене вісім собак. Я ще одну кавказьку дівчинку не встигла показати :slightly_smiling_face:

Моє захоплення кінологією теж почалось саме із цієї породи! Я була досить маленька ( 9- 10 років) і в мого дядька з’явився дорослий кобель німецького дога. Розумний, красивий.чорний з білим галстуком, документами і як не дивно теж називався ЛОРД - тільки дуже сильно худий… Люди не мали змоги його утримувати і тому віддали дядькові… Я коли приїжджала до них в гості то постійно з ним гралась, гуляла по селі і мене розпирала гордість що ТАКА собака мене любить і слухається, ходить рядом і приносить апорт… Він назавжди залишився в моєму серці… І ще я пам’ятаю як боляче він бив хвостам по ногах - від радості (у мене інколи були синці від його хвоста, але я не признавалась, щоб не заборонили з ним гуляти) Тоді я почала шукати і читати книги про собак і мріяла про те що у мене теж будуть породисті собаки колись… Що і сталося пізніше Тільки вибір породи був інший, з можливістю проживати собакам надворі і щоб їм не був страшний мороз.

6 лайков

У мене 7 собак, 8 померла весною

1 лайк

Не буду фальшивити, у мене з козочками процес знайомства дуже складний і здається займе не один рік…

Мої собаки адекватні, їм цікаво і вони досить лояльні, вони були знайомі з коровами і телятами, але спілкувались дозовано, під моїм контролем. Хвилювалась більше за собак, щоб ніхто копитцем по зубах, не дай Боже не получив (коровки мої були темпераментні). А собаки знають що таке “не можна”. Іти на пасовище з собаками у нас не бажано. Навколо з трьох сторін там річка, а за річкою ліс (місточка немає тільки за три кілометри). Пасовище спільне всіх корів і гусей, і якщо з’являються якісь собаки на пасовищі то гуси втікають і перепливають на інший бік.І потім бояться повертатись додому. Можуть залишитись там на ніч і тоді їх може роздерти лисиця. Таке бувало часто. Я людина не конфліктна і розумію інших людей які хвилюються. Тому мої собаки на пасовище не ходили.

А от кізоньки приїхали від власниці, а там вони не мали спілкування з собаками. Точніше мала досвід лише Манюня. Коли попередня власниця принесла собі додому цуценя і прив’язала на ланцюг, то Манюня напала і почала його бодати… А той бідолашка - привязаний, але на щастя зміг втекти і сховатись до своєї будки де вона не змогла його дістати, поки хазяйка її не забрала… Після того коли хазяйка переганяла кіз з хліва у вигул цей песик ховався в будку… Отже три кози, можна сказати, що собак не знають, а одна агресивна і впевнена - що вона сильніша… А моїх собак в будку не заженеш…
Я пробувала знайомити : брала з собою одну собаку в хлів біля дверей на прохід, коли давала їсти козам. І тоді в трьох кіз істерика, чуть на стелі не сиділи, а Манюня опустила голову і стала в позу для атаки… Тому у мене окрема територія, перед хатою, де ходять собаки і окремо ззаду вигул для кіз. Коли переганяю - то закриваю собак у вольєр. Спочатку кози трохи боялись, але вже спокійно відносяться до вигляду собак у вольєрі. Один раз взяла саму меншу і безобідну довгошерстну німочку Клару у вигул. Там почала її гладити щоб кози бачили що все Ок. Три втекли і сховались, а підійшла Манюня. Я насварила щоб вона не билась. Вони навіть понюхались. Але тільки Клара зробила від мене один крок - як Манюня вже напала, та я встигла і швидко встала по середині як головна і насварила обох. Але щоб не створити конфлікт і у собаки не виникло бажання дати здачу, на цьому мої спроби наразі завершено. Тим більше кози зараз вагітні і стрес їм ні до чого… Вони й так довго звикали жити у мене. Я живу біля центральної дороги, а вони і машин раніше майже не чули… Коли повз нас проїжджала фура то у них теж був страх…

Домашню птицю не тримаю бо у дітей алергія на пір’я. Робили алергопроби і коли ми це виявили, то вирішили що можемо прожити і без птиці вдома.

Якось у мене тепер так…

А ось так було раніше :slightly_smiling_face:

42 лайка

Співчуваю вам… Завжди так шкода коли вони від нас йдуть…

2 лайка

Ой, какие фото замечательные! А корова счастливая на взлете-“на седьмом небе” - это вообще супер!

6 лайков

Я всегда очень боюсь, когда моя также “летает”. Чтоб ненароком не зашибла. Вес уже не 200 кило…

4 лайка

Обалдеть, я конечно знала, что коровки тоже могут "сходить с ума " :rofl: ,ну что б прям так с кандибобером ,тут козы дуркуют иногда страшно становится, а тут целая коровка :hugs: , и главное, мордочка то ,счастливая,фотки красивые :+1:.

8 лайков

Оля спасибо.А фото телочек супер.И как мордочку облизывают.Хотя наверное не поймешь порой поведение животных.Сейчас у нас два друга-просто Бим и болоньез Боня.Боничка так любил козлят что я была счастлива.Мы вместе принимали роды и когда мамочка не успевала облизать да и по холоду козочек было мало в сарае-приносила в дом Боне малышей он их облизывал и согревал,а потом ухаживал как мама,А потом что произошло не знаю,Гарчит рычит наверное ревность .

1 лайк

Спасибі, мені дуже приємно що фото сподобались! І так, це правда, корови теж літають, особливо весною.

Зимою у нас не прийнято виводити їх з хліва, ото вони весною і наздоганяють цей час. Хтось одразу випускає на пасовище щоб у дворі нічого не постраждало від таких танців. А так як я біля дороги і у такій ейфорії корову неможливо цивілізованно вигнати по обочині дороги, то декілька днів я насолоджувалась спогляданням цього шоу вдома, стоячи з прутиком перший час біля дверей. Там дзеркальне скло і корови косо поглядували на двері ( на своє відображення) , думали що якась чужа тьолка в хаті сховалась і треба її вигнати із дому :smiling_face:
Потім, все стає на свої місця і вони стають виховані знову.)

8 лайков

Таке бувало раніше коли їх післа зими виганяли в череду, а ще їх спутували, щоб такого не робили. То від надлишку енергії і нестачі моціону.

1 лайк

Можуть бути ревнощі звичайно, а може бути “виховання” по собачому. Адже собака, коза чи корова - це не людина і не потрібно оцінювати їх людськими мірками… Кожна собака -мама ( не використовуюофіційну назву, бо форум може сприйняти як заборонене нецензурне слово) облизує своїх малюків, може обгризати пуповину, підмиває, годує і може бути навіть найкращою мамою. Але коли приходить час, малюки підростають - починає їх виховувати і тримати дисципліну ( так і повинно бути, тому що у всіх тварин є ієрархія). Але собака робить це риком і зубами. Корови і кози - рогами. А наскільки ця дисципліна є вираженою вже залежить від характеру мами… Як і в людей… Але тоді коли собака просто вдарить зубами своє цуценя, яке розбушувалось і можливо перевищує свої права, то цуценя закричить і в більшості випадків йому нічого не станеться (бо природа у них така). А от коли замість цуценяти виховуючи вдарить маленьке козеня ( воно ж швидше за все не розуміє гарчання - попередження) от тоді можуть бути погані наслідки, адже його будова і шкіра до цього не пристосовані… Те ж саме якщо корова відштовхне рогами своє теля - норма, а якщо козеня - то буде біда…
Я це розумію, але мені складно пояснювати… Поведінка у всіх тварин різна, треба шанувати їх особистий простір, не дозволяти малечі переступати межі… Як і не дозволяти дорослим занадто виховувати малюків… І намагатись відчувати їх… Не надіятись що вони будуть все сприймати так як люди… Подивитись на світ їхніми очима…

6 лайков

Ходили з дітьми і Айрою до лісу, прогулялись і принесли вкусняшки козочкам на декілька днів! А вони одразу захопили собі увесь мішок! От я і сфоткала на телефон їхні “голодні” морди :slightly_smiling_face: :grinning:

38 лайков

Синочок поруч з собачкою виглядає маленьким. Я щоб побачила таку поруч, то булиб неприємності, хоч з собаками раніше ніби виходило домовитись.

2 лайка

Какие красивые животные,и козочки и коровки,а телята просто милота,цемаются :revolving_hearts:

2 лайка

Олю,з відкриттям віртуальної сторінки,чудовий початок, розповіді супер,а фото взагалі безподобні.Удачі Вам у.всьому,Ви чудова жінка.І синочки дуже гарні.Не зупиняйтеся і продовжуйте,наша спільнота на форумі особлива,Ви тут надовго залишитесь.Я Ваша землячка з Підволочиського району.Але живу з 1981 року біля Білої Церкви Київської.Тут виростили дітей,тут поховала чоловіка і думаю залишатися вже тут до кінця,хоча дуже люблю свій рідний край—Тернопільщину і Західну Україну в цілому.Їм особливе місце в моєму серці.Так що продовжуйте нас дивувати своїми.собаками в першу чергу.І кізоньки дуже гарні з лоском. :heart: :heart: :heart:

8 лайков

Собака сіла трошки спереду від Вадима і тому він вийшов чуть меньший аніж насправді. А неприємностей би не було, тому що мої собаки гуляють на повідку, заради безпеки і спокою оточуючих.

Щиро дякую за теплі слова! Так, маленькі телятка завжди такі милі, у них завжди дуже гарні очі і вії! Я от тепер уявляю, які милі малюнькі козенята - тим більше що їх можливо брати на ручки! Я напевно буду спати разом з ними) А пам’ять у компі лопне від нових фото ( їх у мене й так море, а буде безмірно )

Дуже рада бачити у себе в гостях нових людей, а ще й земляків! Спасибі за теплі слова і гарні побажання. Якими породами Ви займаєтесь? Я ще не дуже добре користуюсь форумом і чомусь не вдається знайти вашу особисту сторінку… Я кізочками захопилась бачу не на жарт, і моє серце полонили альпієчки! :heart: Правда щоб купити дорослу 100% у мене недостатньо фінансів, але я надіюсь купити маленькими, так буде дешевше, надіюсь… Кормів у мене є більше аніж знадобиться. :blush: ( Я думала, що чотири кози будуть їсти як одна корова і заготувала відповідно, щей плюс запас на всякий випадок ) Коли народять мої кізоньки і в мене буде молочко - тоді мабуть буду шукати ще чистопородних малюків!

9 лайков

О даже не сомневайтесь,маленькие козлята это милейшие существа,они и на ручки вылезут и на спину и на голову :grin:,одно слово --дети

3 лайка

И не удивительно - Вера никак не хочет ее заводить :frowning: Уговариваем, уговаривает, а всё никак…

7 лайков

Там вже Люда написала,що нема в мене сторіночки. :rofl: Можете пройтися по моїх написаних повідомленнях,пишу багато,але бачите коли,Вам писала о третій ночі,коли не спиться і ніхто вже не мішає.Натиснути на мій нік,і там відкриється моя активність,мої нап сані, мої прочитані,кращі теми, і т.д. і т.п .Помаленьку рухаюсь в сторону нубів,але що з того вийде,не знаю.Останні мої діти Продається два 100%- них нубійських козлики біля Білої Церкви. Київ

4 лайка

Думаю що прийшов час розповісти чому мій вибір зупинився на альпійцях.

Єдині кози які, поки що, мені не подобаються - довгошерстні. Це зв’язано з тим, що в дитинстві мої батьки купили таку козу. Хотіли на молоко, та їм продали швидве за все “ангорську”. Вдома виявилося, що молока вона давала лише декілька ложок. Але була ціла лохмата і у неї було повно пуху. Але найгірше те, що в неї були здоровенні роги ( принаймні, так я бачила в дитинстві) і вона була дуже агресивна… Мені біля неї було страшно проходити, не говорячи про те щоб погладити… А щоб подоїти то батько тримав за роги і затискали її драбиною, а мама доїла… Минув деякий час і її продали, навіть не знаю куди. І тоді купили корову. От відтоді довгошерстні кози моє серце не зачіпають…

Коли я приїхала купувати кіз мені сподобались усі! І всі для мене були дуже гарні. І от я привезла собі своїх короткошерстних ласкавих дівчаток. Вони деякий час звикали до нового дому, а я прилаштовувала їм місце для вигулу. Тимчасово вони спочатку були в одній загорожі, а на осінь ми готували їм кращий вигул із двома схованками від дощу.

І от в процесі роботи мені треба було перетягнути стару дерев’яну скриню з пункту “А” до пункту “Б”. Я взялася сама, але протягнувши її деяку відстань зрозуміла що важко і краще зачекаю коли прийдуть мої хлопці і допоможуть.

І тут моїх кізок зацікавив новий об’єкт. Спочатку оцінила Ласка.

Потім на експертну оцінку до неї підійшла сестричка Бася.

Дівчата оцінили антикваріат, вирішили перевірити скриню на міцність і почали тест-драйв)

Ну як можна було не закохатися у ці тендітні і граціозні красуні? Побачивши як вони почали ставати у “стойку”, “свічки”, перебіжки по стінах і граціозні стрибки?

А коли до них ще долучилась їхня мама - Зірка… Вигнала малих і встала- як королева… Я пропала… Хоча вони і не чистопородні, але я хочу додати в стадо ще справжніх альпійочок…Я зрозуміла, що це той тип кіз яких я хочу тримати…

Зірка трошки захуденька (мені здається), але я намагаюсь чуть її “поправити”. Заводчиця мені говорила, що ця коза іншою і не буде.

Чорненька Манюня на це шоу дивилась разом зі мною. І сказала мені на вушко: що вона чемна і такі трюки не витворяє, і з своєю комплекцією вона більше любить цілуватись і обніматись! І заради цього вона готова навіть залишити найсмачнішу їжу… :wink: :smiling_face_with_three_hearts:

44 лайка