Кози "З Срібних Озер" / "Z Sribnyh Ozer". Тернопіль

@Chernomorka1 Анно, дякую за пораду, буду обережна!
Ягідки лежать на столі в тарілочці. То вчора з’їла десь десять, і так само сьогодні. Приємності в смаку якось немає від них. Але думаю, якщо це корисно то то декілька ягідок не зашкодять організму. Тим більше вони вже перемерзлі і мабуть частково втратили якість. Хіба ж я дурно їх серед тих колючок рвала))
Але, якщо я не справлюсь, то кози від них точно відмовлятись будуть))

5 лайков

Вчорашнє :hugs:
Синочок Вадим і Ласка

27 лайков

я его в компоты на зиму добавляю.
сноха просто так боярку наворачивает - с дерева. насколько я помню - они сердечникам хороши

1 лайк

Ну от, Анно, сталося так як ви і говорили) Дякую за попередження. Сьогодні ягоди глоду згодувала козочкам. Вони сказали мені дякую))
На третій день (сьогодні) кава тиск не могла підняти, довелось пити таблетки, не думаю що це збіг обставин. Недооцінила я природні скарби) Тому вирішила, що мені глід теж не підходить (як і вам) :slightly_smiling_face:

3 лайка

Оля, я в одной из групп на ФБ по овчаркам,увидела очень красивую немку длинницу с приставкой " з срібних озер" и вспомнила,что видела страничку на форуме с таким названием. Зашла к Вам в гости и ,действительно, это одна из Ваших собак! Очень красивые у Вас собаки! Немецкая овчарка- это моя порода! У меня был питомник… И козочки у Вас суперские,модельки просто. Альпы моя слабость. Сыночки молодцы,помощники! Дай Вам Бог здоровья ,сил,терпения ,Божьего благословения!

4 лайка

Дякую, Наталія, за теплі слова і гарні побажання! :slightly_smiling_face: :rose:
Дуже приємно бачити в гостях колег - однодумців, та ще й у різних сферах! Який все ж таки тісний світ! Приємно, що вам сподобалась моя випускниця! Я теж дуже люблю німецьких вівчарок,але, на жаль, поки що мені довелось з ними попрощатись. Не могла я в цей час потягнути цю кількість собак… Лише одна дівчинка живе у моїх батьків, частинка крові моїх собак. Якщо часи зміняться то буде шанс повязати і когось залишити собі… А зараз у мене лише кавкази…

5 лайков

Жаль,что не оставили немцев. Но времена меняются и ,может, опять у Вас появяться эти неугомонные любимки . У нас тоже ни кого не осталось после переезда два года назад. Мы своих всех пораздавали,т.к. они все были вольерные и в квартиру их взять было нельзя. Сейчас нам вместе с домом в приданное оставили 5 летнего кобеля немца. Он хороший парень,но очень не воспитанный и своенравный. Иногда я его опасаюсь,т.к. не понятно,что у него там в голове. Со временем в планах все таки взять щенка девочку.

3 лайка

От і я змушена була зменшити кількість собак… Скільки часу я сиділа і думала -як і кого… Старічків ( 3 кавказа) однозначно не могла нікому віддати. Перше що не сприймуть нових власників собаки, друге що кому вони будуть потрібні у ще більшій старості. Дві молодих суки кавказочки - теж і охорона і шанс продовжити племінну роботу якщо часи зміняться… А декілька порід утримувати важко… Тоді вирішила що роз’їдуться німці. Вони були молоді, швидше звикнуть до нових власників. Та і люди прив’яжуться до собак, поки до їх старості. Якось так…
Бажаю і вам щоб знайшлась і прийшла у ваш дім “ВАША” німочка, яка буде підходити по всіх параметрах!
Альпієчки, я бачила, вже є, приїхали! Козочки до вас вже повернулись :revolving_hearts:
То ж бажаю вам ще і собачок і всього, що ще плануєте надалі!

8 лайков

Спасибо,Олечка, за такие теплые и добрые пожелания! Да, мне кажется ,что моя немочка появится также внезапно и неожиданно,как и мои альпиечки😉 я ведь сейчас хотела брать козочек от козочек,которые уехали от меня,договорилась и все ни как не получалось поехать забрать,а с альпийцами получилось все внезапно - в начале с козлом,а потом и с козочками

4 лайка

Зірка (січень 2021)

Трошки добрих і поганих новин…

Спочатку добра новина.

Як і майже усі тут на форумі в цей час я хвилювалась чи точно завагітніли мої кізочки. Я вже не раз клала руки їм під животик і слухала чи є там козенята. Іноді відчувались рухи, але легенькі і я не була впевнена чи це не рухи кишечника. Але в ці дні я відчула у всіх чотирьох дорослих кіз чіткі поштовхи! Дітки від Пончика в пузиках є! :smiling_face_with_three_hearts:

Тепер сумна новина…
Пончика (що я брала в оренду на покриття своїх козочок), цього юного, милого, альпійського козлика, що я закохалась у його
поведінку - вже немає…
Деякий час після того як він повернувся від моїх дівчат до себе додому, його там на випасі розірвали собаки… Так його шкода… :sob:

17 лайков

Дуже шкода Пончика, але таке явище все частіше зустрічається. В знайомої бабусі собаки розірвали 4 дорослі дійні кози, а вона живе їми, їй вже майже 80 років, саменька за козами доглядає, дуже добра і щира людина.

2 лайка

Ужас, очень жалко козлика. Как представлю какую то свою козу в такой ситуации…кошмар.
К нам как то забежала собака, мой козлик был на привязи, а козы свободно гуляли, так тот бедный так испугался порвал ошейник. С тех пор я коз больше не привязываю, ни коз ни козлов.

4 лайка

Ой жутко то как… У нас в городе собаки бродячие во двор забежали к знакомой… и по итогу 2козочки разорвали сразу, дойной коже порвали вымя и ещё много других покусали. А стадо у нее из 24коз было! До сих пор суды идут

2 лайка

Дуже шкода… От і я теж не прив’язую… Косимо і носимо їм їсти…
Тепер почали виходити на пасовище, але разом зі мною. І то недавно поруч з лісом наткнулись на з мисливців з лайкою. Добре що без агресії, і я зразу подала голос, щоб і мисливці мене почули і собака тримала дистанцію… Кози всі одразу скупчились біля мене і були на сторожі. Пастись вже не хотіли. Ми пішли після цього додому. От тепер думаю. А якби так кози самі і прив’язані були? Або декілька агресивно настроєних собак? Свою собаку з собою не можу брати, бо кози не дружать з ними… Тільки Квіточка яка народилась в мене сприймає їх байдуже… Плюс я мушу на поводку водити головну козу Манюню бо вона сама собі на умі, неконтролюєма + плюс агресивна до собак. Скільки я не пробувала її знайомити з своїми собаками вона шукає можливість вдарити головою собаку. І вести на повідку одночасно її і кавказця мені виглядає неможливим. А кавказа відпускати без повідка на прогулці - то в зустрічних людей інфаркт буде і жалоби в сільраду…
А як подумаю скільки в цей час збільшується голодних бродячих собак, то стає страшнувато. Тим більше, я ще не дуже добре знаю як ведуть себе кози, якщо їм загрожує серйозна небезпека і їх атакують… Чи вони купкою збиваються навколо хазяїна? Чи вони бігають кругом, але щоб не відірватись від решти? Чи біжать хто куди не розбираючи дороги, куди ноги несуть… А потім не знають куди повертатись і потрібно проводити пошуки… Якщо останній варіант, то я вже подумую на всякий випадок одягнути на кіз металеві собачі адресники, коли йдемо через ліс на випас. Хоть і прикольно, але зайвими не будуть) Вони у мене все одно є, а в пошуку можуть стати у пригоді.
І невелике мачете в жіночій сумочці ношу з собою. Зайве не буває і гілочку якусь зрубати можна і для захисту згодиться :see_no_evil:
Зустріч із мисливцями додала тему для роздумів. І думаю, добре що є яскраві недоуздки на моїх козах… А то здалеку хто його знає, чи не сприйняли б козу за козулю… Правила то є правила, але я не впевнена що мисливці їх точно дотримуються. Чи рахують вони метри до жертви і чи всі тверезі в холод ходять…

Ото я понаписувала… Виклала те що крутиться в голові… Така я людина, що люблю підстрахуватись, особливо якщо від цього може залежати життя підопічних тварин… Цікаво які в кого думки з цього приводу і досвід…

14 лайков

Коли ми жили під Києвом, моїм діткам привозила козине молочко та перепелині яйця одна жіночка. В неї було три кози. Одного разу, коли вона випасала своїх кіз в лісосмузі біля будинку, на них напав пітбуль і вигриз одній козі вим’я. Собака був з хазяїном. Чоловік втік, залишивши пса.
Жіночка репетувала, вискочив сусід, і застрелив пітбуля. Його не можна було відігнати від кози. Кізку прийшлось дорізати. Остальні кози отримали шок і деякий час не доїлися.
Мені було дуже шкода козу, а ще більше її хазяйку. Це був її заробіток.
Того бессовесного чоловіка, що кинув свого напризволяще свого пса, так і не знайшли.
Я б носила з собою газовий пістолет. На нього дозвіл не потрібен. Або балончик.
Гілочка чи палка не допоможуть. Тільки роздратують.
В мене є пугач. В темряві схожий на справжній калаш :grinning:. Якщо буде нагода, не побоюсь їм скористатися. А у дворі захована поліцейська дубинка.
Такий час настав…

10 лайков

грустно как :see_no_evil: :see_no_evil:
стараемся не оставлять одних коз без присмотра, у нас еще тут железная дорога в 30 метрах - мало ли… если в лес идем - муж берет с собой пневмо пистолет. хотя он и так бывает страшный и без него :rofl: но, Бог миловал, с агрессивными собаками не сталкивались

8 лайков

У нас дачный посёлок, собак бездомных очень много, сама ни за что не поведу девочек гулять,посадка в пяти метрах от огорода. Два года назад, на нас в посадке кинулся переводок бойцовский, от коз его отвлек маленький пёс, которого я успела схватить и поднять над головой, вообщем удар приняла я, руки были чёрными, хорошо была ранняя весна и куча одежды, иначе даже представить боюсь.Хозяин пса даже не извинился, забрал молча пса и ушёл. У меня истерика была жуткая. Сейчас, если есть возможность, то только с мужем и сыном, ито постоянно оглядываюсь и прислушиваюсь. Козюли в моей ситуации, просто стали за моей спиной и как вкопанные потом минут 5 ещё стояли.

8 лайков

И вы даже в милицию не заявили?

3 лайка

Инночка, на кого?Мужика то я не знаю. Я позвонила сразу мужу, он примчался минут через 15 ,и мы поехали по округе расспрашивать у людей про этого мужика и собаку. Никто, никого не видел и не знает. Да и не будет полиция таким заниматься. У нас в 2014 году, когда ещё в квартире жили, вскрыли гараж, почистили хорошо,и вот уже 2021 и тишина. К сожалению, к нашим правоохранительным органам доверия нет совершенно и желания обращаться к ним нет.
Не для людей эти органы :rage::rage::rage:

9 лайков

Дякую усім хто поділився досвідом, історіями про козочок, роблю висновки, є трошки думок з цього приводу. Але продовжу розмову на цю тему трошки згодом, зараз якось не пишеться… Треба декілька днів щоб “перезавантажитись”…

Сьогодні не стало мого двохрідного дядька в іншій області… Сумно… За один рік операція на серці і тепер ковід було для його організму надто важко витримати… :cry: