Дякую, Інно!
На випас нам ще йти після тунелю через ліс треба, трохи подалі від цього місця. Разом не получається, тут заправка і також в теплу пору року “зона відпочивальників” з п’янками, гулянками і співами( і відповідно сміттям теж()… Ми цю частину проходимо і йдемо через ліс туди де людям ходити незручно і машиною не під’їдеш. Зате там чисто і так багато смачного для кізочок росте!
Ще хочу запитатись. Кізочки знайшли собі якесь деревце, а я не знаю що це таке і чи не отруйне… Ганяла їх, а вони все одно ішли їсти ці ягідки. Оце сфоткала, але трохи здалеку і неякісно вийшло… Мусіла піти відійти звідти щоб забрати кіз… Може хтось раптом підскаже чи ці ягідки безпечні? Це не калина, не рябіна і не шипшина… А більше я не знаю…
Видно погано, але схоже на глід. Листок покажіть.
Листочки не здогадалась під деревом пошукати, переживала щоб кози відігнати… Може на інший раз, подивлюсь- якщо снігом не засипе за ці дні. А якщо глід, то він безпечний?
Вже читаю, дякую Оля!
Він смачний для них, ми пробували культурний китайський крупноплідний, морожений, важко відірватися
Напевно, що то він. Бо дійсно плоди були схожі на дуже малесенькі яблучка. А в посиланні є фото, то я в нас бачила досить багато таких рослин з цвітом і літом з листям теж.
Так це глід . Я в дитинстві для своєї бабусі лазила та збирала ці ягідки . А поки збирали з сестрою , то зрозуміло , повний рот собі набивали також
![]()
То я тепер разом з козами буду пастись, хто швидше і більше) Скільки корисного є навколо нас, тільки треба знати…
Ну , Олю , Сила ти Сила ! Я нарахувала 12 мішків зі сміттям ! А як гарно та красиво тепер виглядає цей тунель …
Браво !
Дякую Ладо! Майже так, їх 13 ![]()
Так , це глiд!у нас на випасi його багато росте.Кози його дуже полюбляють. Починають весною iсти цвiт, влiтку хрумкотять зеленi плоди, а тепер iдять спiлi плоди на гiллi i ,навiть , не гидують опалi на землi позбирати. Вiтамiнки природнi
Аплодую стоячи!
![]()
Оце потрудилися на славу з тунелем! А глоду і в нас росте чимало і крім вітамінів має широке лікарське застосування. Я наприклад вживаю від високого тиску. ![]()
Ну ось. Ходили ми сьогодні за вітамінками. Прочитала я вас дівчата, і те скільки корисних властивостей у глоді є - тож захотілось і собі спробувати вживати. Так як він і при ревматизмі і при гастритах хороший. Одне є “але”… Я щоденно “живу” на каві, так як страждаю від пониженого тиску… Але інтернет пише, що він лише високий тиск знижує, а нормальний не змінює. Буду надіятись на це. Але перед тим як спробувати, то ще зробила сьогодні якісніші фото + листочки знайшла під деревом - а раптом це не глід? Хоча дуже схоже
![]()
Молодший син Вадим пішов разом із нами. Поки він відволікав кіз, мені вдалось нарвати трошки цих плодів)
Але дуже скоро кози зрозуміли, що когось біля них не вистачає)
І ось з’явилися любопитні мордочки:
" А що це ти там без нас робиш?!"
На цьому збір урожаю був завершений) Трохи походили з козочками, бо переказують і сніг і мороз - то деякий час мабуть до лісу ходити не будемо.
І маленька сьогоднішня пригода)
Спробувала Манюню сьогодні відпустити з повідка. Перед цим вже пускала ходити, але вона тоді повідок тягнула за собою і нікуди не відходила. А тут вона зрозуміла, що її не тримають і не контролюють. І в один момент вона повалила, не оглядуючись (на її думку, мабуть додому)… Правда, зовсім в іншу сторону. Кличемо, а вона навіть не оглядується. Решта кози дивляться: раз на мене, раз на неї… Думаю, капець, зараз прийдеться всіх по схилах доганяти… Добре, що були сухарики в кишені, то швидко переключили увагу решти кіз на смаколики. А ця цариця тим часом вже спустилась в обрив і почала підйом на іншу сторону. І тут зупинилась: де решта кіз і чого не йдуть за нею?! Кажу до малого- даємо козам сухарики і поки вони дивляться на нас біжимо в протилежну сторону і ховаємось від Манюні за горбочком у яму ( 5-10 м від нас) і там голосно кличемо хвалимо і годуємо. Хвилина часу і наша персона “VIP” привалила до нас, щоб кози без неї не з’їли, все що є) Отримала вона свій сухарик, ох і зла я неї була). Взяла на поводок і сказала їй, що тепер вона буде ходити тільки так, або буде сидіти вдома. ![]()
Ще трошки попасли кіз і пішли додому.
Тільки тоді помітила, яке гарне небо в цей час було
А вже коли доходили до дому, то нас почало засипати снігом. Нарешті і в нас зима!
То таки глід, Оля, глід. Але зловживати не слід. Як і калиною.
А скільки приблизно ягідок можна їсти в день? Так, щоб не зловживати?)
Та ти їх багато і не з"їси, не такі вже вони і смачні. Отой глід, що великі ягоди, культурний, той смачніший. А в полі ягодка - кісточка і шкурка. Може це мені так.
боярышник мои тоже любят
не скажу чтоб прям кидались на него, но весьма охотно грызут
Я вже спробувала) Так як Ви Олю і говорите- кісточка і шкірка. А на смак він якийсь такий… мабуть “ніякий”, але не терпкий)
Оля я тоже живу с давлением 90/60,мне боярышник не подошёл,думала сердце остановится.Осторожней с ним.