Кози "З Срібних Озер" / "Z Sribnyh Ozer". Тернопіль

Дякую, Інно!
На випас нам ще йти після тунелю через ліс треба, трохи подалі від цього місця. Разом не получається, тут заправка і також в теплу пору року “зона відпочивальників” з п’янками, гулянками і співами( і відповідно сміттям теж()… Ми цю частину проходимо і йдемо через ліс туди де людям ходити незручно і машиною не під’їдеш. Зате там чисто і так багато смачного для кізочок росте!

10 лайков

Ще хочу запитатись. Кізочки знайшли собі якесь деревце, а я не знаю що це таке і чи не отруйне… Ганяла їх, а вони все одно ішли їсти ці ягідки. Оце сфоткала, але трохи здалеку і неякісно вийшло… Мусіла піти відійти звідти щоб забрати кіз… Може хтось раптом підскаже чи ці ягідки безпечні? Це не калина, не рябіна і не шипшина… А більше я не знаю…

3 лайка

Видно погано, але схоже на глід. Листок покажіть.

5 лайков

Листочки не здогадалась під деревом пошукати, переживала щоб кози відігнати… Може на інший раз, подивлюсь- якщо снігом не засипе за ці дні. А якщо глід, то він безпечний?
Вже читаю, дякую Оля!

Він смачний для них, ми пробували культурний китайський крупноплідний, морожений, важко відірватися

1 лайк

Напевно, що то він. Бо дійсно плоди були схожі на дуже малесенькі яблучка. А в посиланні є фото, то я в нас бачила досить багато таких рослин з цвітом і літом з листям теж.

1 лайк

Так це глід . Я в дитинстві для своєї бабусі лазила та збирала ці ягідки . А поки збирали з сестрою , то зрозуміло , повний рот собі набивали також :hugs: :heart_eyes: :wink:

3 лайка

То я тепер разом з козами буду пастись, хто швидше і більше) Скільки корисного є навколо нас, тільки треба знати…

3 лайка

Ну , Олю , Сила ти Сила ! Я нарахувала 12 мішків зі сміттям ! А як гарно та красиво тепер виглядає цей тунель … :clap: :clap: :clap: Браво !

5 лайков

Дякую Ладо! Майже так, їх 13 :upside_down_face:

1 лайк

Так , це глiд!у нас на випасi його багато росте.Кози його дуже полюбляють. Починають весною iсти цвiт, влiтку хрумкотять зеленi плоди, а тепер iдять спiлi плоди на гiллi i ,навiть , не гидують опалi на землi позбирати. Вiтамiнки природнi

3 лайка

Аплодую стоячи! :wave: :wave: :wave:

4 лайка

Оце потрудилися на славу з тунелем! А глоду і в нас росте чимало і крім вітамінів має широке лікарське застосування. Я наприклад вживаю від високого тиску. :hugs:

3 лайка

Ну ось. Ходили ми сьогодні за вітамінками. Прочитала я вас дівчата, і те скільки корисних властивостей у глоді є - тож захотілось і собі спробувати вживати. Так як він і при ревматизмі і при гастритах хороший. Одне є “але”… Я щоденно “живу” на каві, так як страждаю від пониженого тиску… Але інтернет пише, що він лише високий тиск знижує, а нормальний не змінює. Буду надіятись на це. Але перед тим як спробувати, то ще зробила сьогодні якісніші фото + листочки знайшла під деревом - а раптом це не глід? Хоча дуже схоже :slightly_smiling_face: :see_no_evil:

Молодший син Вадим пішов разом із нами. Поки він відволікав кіз, мені вдалось нарвати трошки цих плодів)

Але дуже скоро кози зрозуміли, що когось біля них не вистачає)
І ось з’явилися любопитні мордочки:
" А що це ти там без нас робиш?!"

На цьому збір урожаю був завершений) Трохи походили з козочками, бо переказують і сніг і мороз - то деякий час мабуть до лісу ходити не будемо.

І маленька сьогоднішня пригода)

Спробувала Манюню сьогодні відпустити з повідка. Перед цим вже пускала ходити, але вона тоді повідок тягнула за собою і нікуди не відходила. А тут вона зрозуміла, що її не тримають і не контролюють. І в один момент вона повалила, не оглядуючись (на її думку, мабуть додому)… Правда, зовсім в іншу сторону. Кличемо, а вона навіть не оглядується. Решта кози дивляться: раз на мене, раз на неї… Думаю, капець, зараз прийдеться всіх по схилах доганяти… Добре, що були сухарики в кишені, то швидко переключили увагу решти кіз на смаколики. А ця цариця тим часом вже спустилась в обрив і почала підйом на іншу сторону. І тут зупинилась: де решта кіз і чого не йдуть за нею?! Кажу до малого- даємо козам сухарики і поки вони дивляться на нас біжимо в протилежну сторону і ховаємось від Манюні за горбочком у яму ( 5-10 м від нас) і там голосно кличемо хвалимо і годуємо. Хвилина часу і наша персона “VIP” привалила до нас, щоб кози без неї не з’їли, все що є) Отримала вона свій сухарик, ох і зла я неї була). Взяла на поводок і сказала їй, що тепер вона буде ходити тільки так, або буде сидіти вдома. :unamused:

Ще трошки попасли кіз і пішли додому.
Тільки тоді помітила, яке гарне небо в цей час було

А вже коли доходили до дому, то нас почало засипати снігом. Нарешті і в нас зима!

23 лайка

То таки глід, Оля, глід. Але зловживати не слід. Як і калиною.

1 лайк

А скільки приблизно ягідок можна їсти в день? Так, щоб не зловживати?)

Та ти їх багато і не з"їси, не такі вже вони і смачні. Отой глід, що великі ягоди, культурний, той смачніший. А в полі ягодка - кісточка і шкурка. Може це мені так.

1 лайк

боярышник мои тоже любят
не скажу чтоб прям кидались на него, но весьма охотно грызут

1 лайк

Я вже спробувала) Так як Ви Олю і говорите- кісточка і шкірка. А на смак він якийсь такий… мабуть “ніякий”, але не терпкий)

1 лайк

Оля я тоже живу с давлением 90/60,мне боярышник не подошёл,думала сердце остановится.Осторожней с ним.

2 лайка