Кормление коз. Нездоровый и здоровый рационы.

Спасибо Вам за четкий ответ- коротко и конкретно: чего и сколько!

1 лайк

Милые козоводы, а есть такие которые вообще зерном некормлят коз?
Сейчас размышляю о дальнейшем. И понимаю что возможно в этом году прийдется кормить коз только сеном, если зерно будет золотое.

2 лайка

Сено тоже золотым может быть, его же доставить нужно. Как вариант самим косить, я уже обдумывают этот способ.

2 лайка

Iнна, я минулу весну мала такий досвiд. Зазвичай у мене сiно-зерно ос iнь-весна завджи, лiтом переважно без зерна на випасi. Минулий рiк починаючи з 0,5-1,5мic.пicля окотiв моi кози були без зерна,- сiно-солома, та кущi -кора на випасi.Трава почалась через мicяць без зерновоi дiети.Всi живi-здоровi, по молоцi недодали в порiвняннi з минулою лактацiею, Наприклад, коза, яка за першим окотом дала 4,5, за другим без зерна тiльки 3,5.Старшi кози , якi на пiку мали 5-5,5л, без зерна на 1л менше.В кондицii втратили тiльки першокотки, Першокоток запустила через мicяць пicля покриття, щоб змогли вiдпочити

10 лайков

Зоя, а какое количество зерновых Ваши козы получали, когда получали? Это дополняющий картину момент… Благодарю.

1 лайк

Зерно у мене в розрахунку 250гр. на козу i 150 на кожен лiтр молока. Зерно це умовно , мiшаю овес, ячмiнь, кукурудза,макуха та висiвки.Минулого року ще був кальфостонiк.

4 лайка

Зоя, спасибо…
Кто знает, кукуруза которую сажают все фермеры, у которых мы закупаем кукурузу на корм, она сама даёт качаны или не годится для посева на качаны? Вроде бы говорят, что это зерно уже не годится для урожая и посевной материал каждый год закупают фермеры. Где взять нормальной кукурузы на качан тогда? Я вообще не в теме.
А чувствую, если живы будем, очень надо будет…

3 лайка

Фермери зазвичай саджають гiбриби F, ця кукурудза для посiву на зерно не годиться(може вирости тiльки зелена масса Для посiву купiть в насiнневих магазинах, пошукайте такi в своему районнi.Я зазвичай купую в iнтернет магазинах, але не в цьому роцi

4 лайка

Тільки зверніть увагу - вона там є цукрова, для попкорну і звичайна. Козам краще звичайну (повні великі зернинки), цукрова - поморщена, для попкорну - дрібна.

6 лайков

Зоя, Ольга, спасибо большое :heart: Направление поняла. А с той кукурузы, которая посадочна на качаны, с неё осенью можно оставлять опять качаны на посадку или она то же гибридная и одноразово родит?

2 лайка

Что-то да вырастет. Главное чтобы не ГМО. ГМО не даст плодов.
В идеале найдите бабушек, которые каждый год свою кукурузу оставляют на семена. Возьмите у них семена и посейте её отдельно на семена себе. Если с одного зёрнышка получить хотя бы один початок - это в худшем случае 300-500 новых зёрнышек.
П.С. Но сеять нужно обязательно с соблюдением дистанции между растениями, именно как на зерно. Если посеять густо - будет зелень.

7 лайков

І ГМО і не ГМО дасть зерно, може менше як гібридна, може доспіватиме не так одночасно і не така вирівняна буде, але буде. Фермерська може не зійти, бо часто сушать в сушарці. Якщо не сушена , то зійде. Норма густоти обов’язкова, бо дома часто загущують ,в сподіванні, що буде більший врожай, або на випадок що не зійде. Але результат буде протилежним. Та ще якщо густа, часто вилягає Ще важливо попасти зі строками, бо якщо рано посіяти і сильні заморозки будуть - то змерзне, а якщо пізно вологи може не вистачити. А ще її прийдеться вручну спати, бо фермери цю проблему вирішують гербіцидами.

5 лайков

Є дуже зручні ручні легенькі культиватори. Після кожного рясного дощу розбити кірку на міжряддях - і нема більшості бур’яну.

2 лайка

Значить перед висівом перевірити насіння на схожість, або запаростити. Тоді видно, живе воно чи ні.

3 лайка

зазвичай фермери сіють насіння Ф1 а посіяти повторно то урожай буде мінімальний і часто коли зерно проходе сушку на елеваторах то втрачаеться схожість навіть щоб посіяти на зелену масу.Внас наприклад е в продажі насіння різне

1 лайк

Лучше у бабушек поспрашивать кукурузу, мы так свою кормовую каждый год садим. Садим густенько, как подростет можно выломать ненужную и отдать козам на корм или посушить на сено. Перед посадкой замачиваем, только если земля сухая, то нужно либо сразу полить, либо не замачивать.

5 лайков

Я в прошлом году посеяла по периметру огорода покупную кукурузу на зелень козам. Та, которой удалось достоять до конца лета, дала прекрасные початки, по 1-2 штуки с куста. Початки даст любая кукуруза, и гибридная второго поколения тоже. Просто второе поколение очень подвержено расщеплению в генах, а это может сказаться на количестве и качестве урожая. Лучше всего закупать семена, это дает какую-то гарантию. Если конечно, семена хорошие… Поэтому крупные хозяйства и сеют проверенные гибриды - гарантия результата.
А вообще у нас на полях её сеют с междурядьями 80 см, я в ряду между растениями 15-20 см, в зависимости от количества влаги в почве. Это на зерно. На силос гуще сеют.

5 лайков

Ми на городі сіємо кукурудзи мало, солодкої -щоб поїсти, і на вільних місцях сіється та, що з"їдять зеленою. А ще сіємо, а в більшості випадків що насівається з осені, соняшник. Як перевіваємо зібране насіння, то десь і розсипеться, горобці не знайдуть, а весна підніме. Так от соняшник я люблю! Де густо, то прориваємо раніше, на тих що ростуть - обриваємо листя і там в пазушках виростають нові , хоч і маленькі, головки соняшників. Ото як зацвів соняшник, 2-3 дні постояв і я попереду горобців його зрізаю і віддаю козам. Просто поріжу ножем і все. Там скільки цукрів і всякого добра, що молочка зразу більшає. Спробуйте, де можна примостити. МИ сіяли між гарбузами, рядок соняшників, рядок кукурудзи, рядок тифону. Пока гарбузи розляжуться, то те, що в рядку, вже прорідиться, а решта виросте. Тифон зриваю по мірі наростання, їдять всі. І якщо багато, то сушимо, зимою замість цукерок буде.

10 лайков

а я коли проріджую кукурузу висушую на горищі але моі кози чомусь не ідять сухоі так обідно кукуруза 50 80 см молоденька

2 лайка

Дамы, у кукурузы, как и у овощей есть сорта, а есть гибриды. В магазине Вы покупаете семена гибрида, который будет раннеспелым, средним илии позднеспелым, выбираете в зависимости от Вашего климата. Сорт воспроизводится семенами самостоятельно, семена гибрида надо покупать, но гибрид более урожайный. Кроме того, кукуруза переопыляется ветром, т.е. сохранить сорт не получится, если кто-то рядом посадил гибрид.
Козам совершенно все равно, зимой есть кукурузянку сортовую или из гибрида.

3 лайка