Кормление коз. Нездоровый и здоровый рационы.

Добрый день. Возникла проблема. Коза откусила пол соски…что ожидать теперь. Она может ее потом выплюнуть? Может у кого то такие случаи были?

Добрий день був такий випадок кізоньке було десь місяці 1,5 ,тягнула з соски молоко ,покищо все добре ,надіюся вона вийшла ,з тих пір перевіряю стан сосок.Бажаю Вам ,щоб все було добре.

1 лайк

Моя 3х річна коза відгризла, забула там бутилочку, а вона знайшла.

Думаю все буде добре :rose:,не переживайте у неї великий шлунок ,я за малу дуже переживала ,буде їй у березні рік .

1 лайк

Сусідська коза дуже любить амарант, а в нас він росте, то віддаємо. В чому небезпека для кіз, від амаранту? Я гадала лише користь .

Соняшник можна пересаджувати . Чим менша рослина ,тим легше приживається. Я лишаю на городі для бджіл і горобців (ми їх підгодовуємо і взимку , бо в нашій місцевості мало ).
Найвищі рослини , які перенесли пересадку -120см. Я їх поливала , доки не прийнялися.
Цього року , як знахідка . Ціле літо рву головки курям , вистачає і горобцям .

За кіз і користь ,не знала ,дякую .
В нас росте декоративний , зерно дрібне ,але віття і головок багато дає . Самосівно росте вже років 10 . Листя рвемо гусям.
Наступного року вже свідомо посію для Августи .

1 лайк

Амарант не завжди буває кормовим, декоративні сорти можуть бути отруйними.
А, взагалі - гарна кормова культура, багата на білок.
Колись у давнину з нього навіть хліб пекли. Дуже корисно. Соняшнику багато давати не можна. Краще сійте амарант, правда, він заморочливий спочатку.
Небезпека може бути тоді, коли давати сам амарант, може бути перегодування білком.

2 лайка

В нас два види . Один старий сорт , червоний , колоски , бабуся вирощували все життя , без пояснень . Лише раз сказали " В голодовку їли ". Так і лишився . А другий , червоний теж , суцвіття качалки. Сусідська Роза їла і те , і те … Не знала ,що буває отруйний .

Зараз в інтернеті можна купити насіння істівног, воно дрібне, як мак, і не дороге. Доставка дешево. Я сіяла. Але пеший місяць росте слабо, можливо, потрібно садити розсадою. А вже як підросло трохи, то попре добре, виростало і під 2 метри. Напевно, потрібно прополювати спочатку, щоб не заглушило зілля.
Ось у нас і тема є про нього

2 лайка

Щиро дякую , наступного року насію. Я колись виписувала , зелений, дійсно , дуже погано росте на початку . Свій же не спостерігаю так чітко , бо в нас вже як бур’ян ,зайве вириваю.

Починаю давати соняшники козі з того часу, як з"являться бутони. Тоді я зрізаю верхи на найвищіх рослинах і вони, рослини, починають кущитися. З кожної пазушки виходить нова гіллячка і буде квіточка, а зараз то і в кожній пазушці є маленька квіточка. Квіток і листків можу дати відро за день, а вже як головки мають насіння молочної стиглості, то тоді нормую. Курям теж зрізаю з молодим насінням.
В минулому році у нас була свинка, то всі сухі стебла соняшників пішли в імпровізовану пічку для заварювання каші свинці. Горить гарно і дає багато тепла. А в цьому році стебла як олівчик, та і свинки нема, поїдуть на звалище.

3 лайка

А яку кукурудзу Ви саджаєте для кіз , солодку чи кормову ?
Зацікавилась цим питанням на весну . В роздумах яку краще ? Солодка -певне і стебла смачніші, а кормова більші ?

Але ж солодку краще їсти будуть ?
Дилема .

Балувані у Вас кози.

1 лайк