кози зараз розглядаємо нубійські або помісь заанонубійські…пропонуйте!
З 10 літрів молока Ви 2 кг сира ніяк не зробите.Хіба ,що при умові ,якщо коза замість 2-3 літрів буде давати 1л молока і за рахунок цього молоко буде густішим, і то не получиться.
Ну ви будете і для таких кіз раціон складати. У мене ламанчі і процентні нуби.
По-ідеї з 10літрів молока виходить 1-1.5 кг сиру,але все залежить який сир Ви варите.
Нубійські кози є дорогі,там ціна сягає понад 10тис.грн.
Яким саме? Можна конкретніше, в цифрах?
Яку саме групу сирів ви маєте на увазі?
ми в неділю їдемо на козогосподарство поговоримо що і як…я повторюю я займаюся кроликами тому кози для мене нове.( так само і кролики колись були нові а тепер я маю ферму на 600 робочих самок план розвитку на 1200)…з тої інформації якою я володію.то нам потрібні нубійські кози або їх помісі з заансою…в раціоні повинна бути зернова група або гранульований комбікорм…рецепт це не проблема…якщо з козиного молока виходить з 10л 1 кг сиру нафіга така коза…з коровячого з 10 виходить 1кг сиру
сир будемо робити різний і молоко теж на прилавки будемо фасувати в пакети ( бо нема)
2кг твердого
Ага, значить за 20 грн ви хочете закуповувати літр молока, з якого ми, козоводи, зварили б 200г твердого сиру… За 100 грн 1кг сиру. Причому корму на літр молока піде в два рази більше.
Хто згоден на таку ціну за таке молоко? Фактично те саме, що 10грн за літр звичайного молока
ніколи з 10 л молока ні при якіх умовах не буде 2 кг твердого сіру… восені бринзи ще може бути, влітку й бринзи стільки не буде
Оля, я би не ставила так питання, Зрозуміло, що людина збирається зайнятися бізнесом, а не благодійностю. Скількі він заробить - його проблеми. Питання в тому, що Тарас вимагає молока,
якого в природі мабуть й не бувае. Чі я помиляюся і воно такі є?
А що - тоді ми повинні благодійністю займатись, годуючи кіз в два рази більше і продаючи подвійне молоко по ціні одинарного? От я і питаю, чи є бажаючі продавати “згущене” молоко по 20грн літр?
Треба ще зважити,що коза то не свиня і більше норми зернових їй не можна давати.
В нас на Стрийщині також є козинна ферма альпійських породистих кіз з Франції.Вони їх годують концентрованим комбікормом в гранулах,сіном і водою.І ті кози дають по2.5 літрів молока.Я пила це молоко.Воно справді смачне і солодке.
алеж мова не про те, що молоко солодке - а про те, чі можливо отримати з 10 л молока 2 кг зрілого твердого сиру
А якщо в козу пхати більше норми корму,то думаю нічого доброго не получиться.І козу можна втратити.
Ніколи з 10літрів молока не получиться 2кг сиру.
Вони годують їх за французькими технологіями, і мають стандартне для альпійської породи молоко, яке не набагато відрізняється від зааненского, по тим же французьким стандартам.
ото ж… а Тарас каже - на фіга така коза…