М’ясо нарізали невеликими кусками заповнили всіма необхідними спеціями і поставили в холод маринуватися. Маринувалося м’ясо 1,5 суток. Перекрутили один раз, на крупні решітці і напхали оболонки.
В відео дивилася, що фарш має полежати при кімнатній температурі в оболонці 6-8годин.
Зараз спробую зробити фото.
И я так хочу сделать. Только в бараньи кишки.
Нет козьи не пробовала. Козочек и козликов у нас нет таких чтоб под нож. А баранчиков хотели продать, а потом решили одного себе.
Вот такая красота завтра утром идет в коптилку.
Пару колечек попробуем сделать сыровяленой.
(Пришлось фото немного обрезать, не пускает форум большое фото )
Красота,аж слюньки потекли. А коптільня у вас саморобна?
Так, чоловік зробив з 200л діжки.
А це вже видивився коптильню з старого холодильника і загорівся зробити. Там буде(я так зрозуміла) холодне копчення.
То, що не влізло на екран беріть собі, а нам і цього хватить ![]()
Красота-вкуснота. Полезла я а морозилку за бараниной и кишечками. Я здесь благодаря форуму и вам форумчани научусь готовить и колбасы и сыр.
Пришло время отчета! Ну что сказать?! Вкусно! Очень вкусно! Колбаска сочная, по соли идеальная, со специями можно играть.Такой колбасы в магазине точно не купиш! Есть тот ветчинно-колбасный вкус. Единственное, как по мне, надо все же добавлять сало. Колбасу такого типа спокойно можно делать при помощи мясорубки с копеечной насадкой для колбас.
Теперь очень хочется сделать варенку! Придется покупать колбасный шприц ![]()
Делать будем и будем делать много. Даже задумались предлагать такую колбаску нашим клиентам.
Виглядає апетитно. Мені здається аж запахло ковбасою.
А скільки часу коптили?
Ковбаса спочатку готувалася у духовці при t° 75-80° у нас пішло на це близько 6 годин. (Під контролем термометра) Потім відправили в коптилку. В коптилку не на довго, бо не любимо дуже закопчене, чисто щоб пройшлася димом. Хвилин 30.
А як визначили,що досить тримать у духовці?
Ковбаса тримається в духовці до 70° в середині батона. Один щуп градусника, з самого початку приготування, застромлений в середину ковбаси і так до кінця приготування.
Для особо глупых (для себя) уточняю
на духовке температура ставится 75-80 и доводится до температуры в середине колбасы за 6 часов до 70?
Температура может достигнуть 70° и раньше, зависит от толщины колбасы. Но просто верить градуснику встроенному в духовку не стоит, может соврать. У меня щуп одного градусника был вставлен в середину колбасы, второй изменял температуру в середине духовки.
Ух ты, какие вы молодцы, обалдеть просто. Только я никак не могу сделать, времени катастрофически просто не хватает. То ли старею уже, не такая моторная, как была раньше.
Не прибідняйтесь,до старості ще далеко. Дивлячись на господинь нашого форуму,то старість наступає після 80 років.
А по поводу ковбаси,це ще півділа. Подивимось,що вона після духовки скаже. Фарш я незмогла зробить емульсією,так ,як у мене блендера не має. Фарш вроді і липкий,але крутенький. У середині батона є повітря,бо напихала ложкою,а потім наколола голкою. Ще десь читала,що обов’язково потрібно фосфати,у мене фосфати є,я купила,але коли про них почитала,то щось перехотілось класти. Так,що неділля покаже,чи не перевела я 2кг.м’яса.
Ні, звичайно, не обов’язково. Я наприклад взагалі не використовую і не планую.
Замість фосфату у мене є цитрат натрію, абсолютно безпечна речовина. Але і його я рідко додаю. Різниці з ним або без нього - не помітила.