Щоденник звичайної домогосподарки "Мысли вслух"

Пишу про все і ні про що, мої звичайні будні, мої мрії, здійснені бажання та плани на майбутнє.Я думаю ви також поділитеся в моєму щоденнику своїми мріями і досягненнями.:blush::blush::blush:

17 лайков

День 1

Сьогодні я вирішила вести свій щоденник домогосподарки, особливих подій сьогдні не відбулося, але хочу плділитися, що нещодавно я спробувала сир з голубою пліснявою.

Смак сиру дуже цікавий ,пікантний. Але це на даний час не мій сир,а дочці дуже сподобався. Я взяла шматочок сиру де багато плісняви і з нього спробую приготувати сир з голубою пліснявою. Юля @yasaman, підкажи як правильно зробить?

6 лайков

Наковиряти того самого зелененького , подрібнити і влити у молоко, далі за рецептом, дивіться різні рецепти на темі сир з зеленою пліснявою по Ешеру

5 лайков

Пліснява получається із сиром,таке. Конкретно сама пліснява мабудь не получиться.

Ось таке в мене залишилось, треба іще вибирати ,чи можна уже так розводити молочком. І скільки потрібно взяти цієї плісняви на 10 л.молока?

3 лайка

Можна і так, закваска вже є у сирі.

1 лайк

Оцю всю плісняву з лоточка на 10л. молока використовувать?

1 лайк

Можна и меньше, размер с орешек достаточно

2 лайка

А остальну заморозить можна. Буде вона годна на слідуючий раз. А то срок придатності написано до 21 січня,а я всю не використаю.

1 лайк

точно не скажу, возможно

1 лайк

Дякую, Юля, за пораду. Буду пробувать.:rose::rose::rose::rose::rose:

3 лайка

Ната, добре що створила тему. У мене Стілтон лежить…зварений у серпні 2018 р. Ось пізніше зроблю фото викладу. Плісняви зовсім не видно. Хоча проколи спицею видно. Значить повітря поступало…Зроблю фото…покажу…і постараюсь описати смак.

А ось розрізала Гауду 15.08.2018р. покладений на визрівання…то супер…це мій сир…(фото теж зроблю). От Російський вир зроблений в той же самий час…то кирпичик…дубовий.

4 лайка

Давай, фотку буду ждать,а потім і смак опишеш. А гауду на козиному молокові робила?

1 лайк

А я жду окотов,за сыром соскучились страшно,в планах выплатить кредит не маленький и хочу морозильную камеру наверно атлант,сыры на зиму замораживать и творог,и зелень и прочее,хочу куда нибудь поехать пока время есть,не получается ,набрала бязи хорошей постельное пошить,и думаю как правильно обработать землю от фитофторы… :blush:

4 лайка

Я сама хочу холодильник для сирів.та хотілка є,а фінансів нема.:grinning:А що від фітофтори і земля обробляється,я думала,що тільки рослини.

3 лайка

Почти не реально но притушить можно,медный купорос посыпать,то его много было а сейчас пока найти не получается,хоть пару кило взять,потом на этом месте хочу люцерну посадить лет на 3-4,должно помочь

2 лайка

День 2

Ранок розпочався, як звичайно з запашної чашечки кави, але з думкою про козочку, яку сьогодні планово ріжуть, якось трішки бентежить душу. Але не пам’таю , хто сказав на форумі, що кози для нас, а не ми для коз мене заспокоювала. Так, що буде і бастурма, і
шашлик, і паштет. Все пішла готувать тару на м’ясо.

4 лайка

Люди часто в своё оправдание придумывают разные пословицы, которые не отражают действительность. Наверное, чтобы почувствовать себя Богом.

3 лайка

Люда, а щоб ви порадили мені зробити? Я тримала козу з несмачним молоком 5 окотів, тільки із за жалості. Робила аналізи коза здорова, я її купила ще козеням. Так мені її було шкода. Не один рік ми це планували. І не жалію зараз ні про що. Для мене головне, що різник був дуже професійний. Коза навіть не зрозуміла, що трапилось. Вона просто йшла гулять. А з вашого посту, я зрозуміла, що чим різать, то краще віддайте її кому небудь. А що там з нею робитимуть то вже не моє діло. Хто таку козу буде жаліть. А я не така багата, щоб на неї тратить кожний день до 1,5 кг.зерна і сіна також не мало, а молоко віддавати живності. У нас вона жила, як королева і це була у нас главкоза, і не потрібно мене судити, тому, що якщо повернути усе назад, я б поступила так само, як би мені не було боляче і сумно. Краще я сама швидко, чим хтось тягнутиме її волоком.

14 лайков

Наташа, я ни в коем случае ничего не хотела сказать такого, что Вы посчитали, что я Вас осуждаю! Да и слова мои были не к Вам обращены, а просто в пространство. И относилось это исключительно к пословице.
Объясню, что я имела в виду. Человек совершает порой какие-то действия, которые противоречат с некоторыми взглядами или устоями. Но ему нужно оправдать свой поступок, поэтому он придумывает такие фразы.

Нет, Наташа, я не имела такого в виду. мало того, я тоже придерживаюсь такого мнения, что коз лучше убирать самостоятельно, если она Вам не нужна. Потому что в другом месте не известно как будут к ней относиться, будут ли так любить. Да и, зная менталитет наших людей, предполагаю, что попользуются, а потом зарежут или сдадут на мясо, причём это будет происходить не самым гуманным образом.
Своим сообщением я хотела сказать только то, что давайте не будем пользоваться кем-то придуманными фразами, а будем говорить своими словами о своих чувствах - если мне жалко, так жалко.
Извините, если задела Вас! Правда, не хотела этого делать совершенно!

5 лайков

День 3

Сьогодні третій день, як я розпочала вести щоденник.Це дуже цікаво, адже с самого ранку уже плануєш свій день. Але в найближчі три дні ці плани буде планувать мій онук.:grinning:Так,як на ці дні я залишаюся з ним сама, думаю буде весело.:joy:

8 лайков