У нас в цьому році навіть на зиму схоже, сніг ще лежить. Сьогодні діти ліпили разом сніговика, ледве не побилися - ділили сніг на городі:) Старшій через тиждень 11, а малому 1,5 - граються разом, але за все боротьба. Незважаючи на різницю ніхто не відступає.
Взагалі з народженням другої дитини наше життя дуже змінилось, зʼявилося якесь відчуття «повної родини», якщо це прийнятний вислів. Раніше кожен був сам по собі, а зараз вони бігають друг за другом по дому…. Сміх дитячий, танці, ігри. Коли завагітніла, було страшно - війна, маленька дитина… як впоратися зі всім, як подолати стрес, як народити в місті, що постійно під атакою, як захистити. Але життя триває. І я дуже щаслива, що під фініш все ж Бог дав нам шанс. Доречі у нас справжній бебі-бум. Тільки на нашій вулиці за війну 6 малюків:)
Ось такі в нас цього року козодітки. Народилися наприкінці квітня від Принцеси. В червні ще чекаємо ще від однієї кізки.
І збудували новий вольєр для кіз - «ранчо». Давно хотіла, щоб місця було більше і мені зручніше. Але все відкладали… то наступають, то збираються наступати…
Дуже гарні дітки! І рада вас бачити тут.
Цього року залишили свого козлика в бризках. Хотіла покрити Малишку і отримати таких же діток в цяточку. Не знаю, що с цього вийде, але цей гад схоже вже всіх покрив. Йому тільки 6 міс, а кози не гуляють вже давно. Навіть не знаю. Втримати не можливо, постійно то зламає щось, то так вибереться.
Малишка вже зовсім «не малишка», покрита (сподіваюсь) в рік і сім місяців, а ось за цьогорічну дівчинку хвилююсь - схоже в 7 місяців. Не знаю, може їй щось додавати до раціону. Вона товстенька, але зростом ще не велика
Чому одразу гад? Працьовитий потужний цапик, старався господині догодити. Шкода тільки, що малим розв’язали. Чим піізніше розв’язуєте, тим більшим виросте.
Ух какой красивый парень! ![]()
Не знаю, де краще спитати… Але все ж…. Чи може мав хтось досвід з придбанням інкубаційних яєць по інтернету з пересилкою НП. Розмірковую, чи може спробувати в цьому році. Знайшла кілька інтернет магазинів, але хотілося б реальний досвід, чи може рекомендації. Бо в 2024 придбала породних маленьких курчат, виросло що завгодно, але не те. В 2025 вже 4 міс взяла на базарі Ломан Браун. Тільки своїм хворобу занесла, нормально занеслись лише через кілька місяців повної реабілітації.
А зі світлом як?
У вайбері є група “Домашня ферма Носенка”. Вже багато років купую там інкубаційне яйце бройлерів Росс 708 та несучок ломан браун, тетра СЛ СуперБ, є м’ясояєчка, качки мулард і індики Біг6, яйце з Угорщини. Чоловік живе в Ужгороді, пересилає Новою Поштою та поїздом. Там точно без пересорту, ціни дорогуваті, але воно того варте.
Дехто з нашого форуму там купують також. Бачила в групі Марьяну, Люду Кубрак, ще когось.
В морози не варто замовляти, померзнуть точно. Пакують яйце гарно, буває б’ються 1-2, небагато. Одного разу, взагалі, всі цілі приїхали.
Також колись брала у Носенко. Ще на фейсбуці у Валентини Кострової і СВК Полтавський інкубатор. Цих рекомендую.
У нас вже давно погано. Тому вже повний фарш - акумулятори, інвертори, генератори…всього по два
Планую на весну, точніше - сподіваюсь. Поки що вивчаю питання.
Дякую за відгуки
Доброго дня! А у мене з НОсенко не війшло нічого хорошего. В прошлому році замовила ІЯ бройлерів 75 шт мало того що довго прождала, так 25 тільки вілуп остальне неоплод(не замерши а неоплод) і яйце коштувало 32 грн і знайома також повелась на нього і дуже була незадоволена
Перевірте режим інкубації. Чекати від нього довго яйце, передплата, це так. Але яйце якісне. Можливо ще при транспортуванні дуже потрясло яйце, це також негативно впливає.
Ви залишаєте яйця на 8-12 годин в спокої, коли приїхало? Обов’язково це зробіть, якщо ні.
Дуже багато залежить від інкубатора. Якщо у вас звичайний з пінопласту, то там дуже велика похибка по температурі, і по краям зазвичай набагато холодніше, і з вологістю важко вгадати.
Багато років вже користуюся послугами пана Носенка, виводяться пташенята навіть з тріснувшого яйця, що постраждало від Нової пошти. І вперше в мене вийшло виростити індиків БІГ6 без будь-яких пропойок антибіотиками та метронідазолом саме з яєць, куплених у нього.
Яйце дороге, дорожче, ніж в будь якого продавця в Україні, але і якість бройлера в нього краща за всіх продавців, де я купувала. Ніколи не буває, що одне росте, а друге -ні. На саморобному комбікормі виростали до 3 кг за місяць.
Все поїхав наш парубок, а точніше перейшов жити на сусідню вулицю
я неймовірно щаслива! По-перше, потрапив в родину, де «давно мріяли про такого козлика», а, по-друге, мені стане трошки легше. В цьому році по сіну зовсім обмежено. Купували за 120 км і вже закінчується. Щоб якось економити додаю гранулу люцерни цієї зими. Результат мене втішив. Сера, наприклад, зараз при одноразовому доїнні дає стабільно 2л, а може й трошки більше.
Замовила собі теплицю 2*4. Ніколи раніше не було, хочу спробувати в цьому році. Хочеться отримати овочі раніше. Мабуть треба вчити матчасть спочатку, розібратися, як робити грядки, що саме краще саджати. С чого почати?
Катя, особисто мені подобається на Ютуб Валерій Кузюбердін. Давно у нього вчуся, ще коли він жив в Луганській області. Зараз під Києвом. Пошукай, там і питання поставити можна.
Дякую! Будемо вивчати.
Треш з першокоткою. Вже 10 днів не можу нормально доїти, бігає від мене, лягає. Пробувала привʼязати- чуть не задушилась, вистрибує через огорожу. Я вся синя. Що робити?