Доброго ранку бажаю одужання Вашій Принцесі ,все буде добре ![]()
Думаю срочно нужно азидин.Літом був подібний стан у кози. Не хотіла їсти навіть зерно молоко пропало .Після азидина поправилась.Кліщів літом було дуууже багато у нас .Ольга ветеринар писапа що коли коза не їсть відразу для страховки коле азидин та по моєму тилозин.
Колола підкожно і розводила розчином в два раза більше розчину, а азідіна дозу зменшувала, щоб не так токсично було( це з відео ветеринара по собакам і він так радив робити). Колола двічі, допомогло відразу.
По-перше, дякую всім, що не залишились байдужими. По-друге, шукала ветеринара по козам в Харкові. Остання відповідь з ветеринарної клініки вразила:)
«Все нормальные специалисты давно выехали из этой страны».
Тепер - по суті питання.
До кінця першої доби після укола антибіотика стало явно краще. Трошки почала їсти, не така сумна, на прогулянку пішла зі всіма. Азідін придбала, але не колола. Тож продовжила колоти антибіотик і мелоксівет, мастити вим’я дибутіном. Хоча я звичайно не впевнена, що це саме мастит. Але ж допомогло. На зараз - не така жвава, з їжі вибирає лише те, що любить найбільше - гілля (дуб, береза, клен, фруктові), з соковитих лише солодкий перець і груші, зернові без інтузіазма, але за день з’їла здебільшого. Категорично не хоче сіно. Лугове і до цього не хотіла, а люцерну до цього їла залюбки, теж ігнорує.
Сумарно об’єм їжі вже більш меньш нормальний, в основному завдяки гіллю з дерев. Ще помітила, що дуже активно гризе сіль, навіть з мінералами (червоний лезунець), що давно ігнорувала. Молоко повернулось.
Я не знаю, як так працює, але мені чомусь здається, що першопричиною є перекос в раціоні. Трави вже майже нема, а з сіна їла лише люцерну.
Взагалі краще, але не можно сказати, що вже все ОК. Не така, як завжди. Нема вираженого інтересу до їжі. Мабуть антибіотик є сенс хоча б 5 днів колоти?
Так, курс антибіотику повинен бути не менше 5 днів.
Я бы даже не меньше 7 дней проколола.
Вже не розумію, що робити:( проколола антибіотик, налагодилось. Пройшло два тижні, все було нормально. Сьогодні знов нічого не хоче їсти. Понос страшний, квола. Зранку ще були горохи, а через годину просто вода. Навіть не знаю.
Азідін не колола тоді. Може все ж таки спробувати? Але ж стільки часу. Якщо бабезіоз то мабуть вже було б гірше, або перехворіла? Два тижні все ж було нормально. Чи знов антибіотик колоть? Але це теж мабуть не вихід.
Можна не азидін, а імкар. А ще краще - проконсультуватися з тямущим ветлікарем. Особисто я вколола би. Кліщові інфекції бувають дуже часто комбіновані, то на такі потрібен комплекс антибіотика з азидіном/імкаром.
Залюбки б проконсультувалась з ветеринаром. Але не можу знайти. З козами не хочуть мати справу. Зробила укол мелоксівет, мабуть стало краще - почала їсти. Воду пила, рубець працює, жуйка є.
Не знаю, може зараз по телефону хтось з тямущих ветеринарів консультує?
Доброго вечора написала Вам повідомлення
Уколола мелоксівет і амоксівет 15% п.д. Через добу налагодилось. Але я так і не можу зрозуміти причини:( і це мене непокоїть. Зараз всім скоротила значно зернові, гранулу люцерни. Може з ними щось не так.
А ще у нас постійні пожежі навкруги (схоже навмисні підпали). Це взагалі щось страшне. Іноді дихати дуже важко. Може тварини труяться. Хоча у всіх інших - котів, собаки і т.д. все норм.
Катя на початку свого козівництва я пішла пасти кіз на поле де був практично один гірчак і через буквально пару днів молоко стало з осадом Тест з фері показав мастит у однієї кози вимя було як припухле на ощуп в іншої нормальне температури не було Звернулася до ветеринара який назначив лікування аб але враження що не діють Поміняли ліки і знову симптоматика та сама я у відчаї а сусідка яка все життя діло мала з коровами сказала щоб я перестала випасать на гірчаку і дісно через три дня з козами стало все добре і з молоком також Достеменно я не знаю що подіяло але після того випадку гірчак табу Може і у вас такий випадок
Як Ваша кізочка ?
Все добре, дякую. Але я приглядаюся, бо не розумію причин.
В мене теж недавно хворіла кізочка ,тож я розумію і стан , і бажання знайти причину .
Вже дуже давно нічого не писала і не викладала…. Та й, чесно кажучи, не робила фото. Мабуть то зима… А може й часу не вистачає
Може не по темі, але теж гарні! Чи не так?
Ну дуже гарна дівчинка. Нехай буде здорова.
Катя, рада побачити вас на форумі. кролики гарнюні, кізка - модель, а зима у всій красі. А у нас так за всю зиму снігу і не насипало. Сухота страшна. Земля зверху як попіл, а глибше - мерзла.
Обзивайтесь!
Дуже гарнюні тварини.
Нехай будуть у прибуток та задоволення.