«Кофе с молоком», Харьков

Дякую. У нас звичайно теж не дуже тихо. Але для неї, думаю, все ж позитивна динаміка. Там вже бої зовсім поруч.

5 лайков

Вітаю ,яка гарненька ,хай радує Вас ,бажаю Вам всього найкращого молодці🌹

1 лайк

Поздравляю. Тоже смотрела на эту красавицу на олх :grinning: К сожалению доставки не было.

1 лайк

Спасибо:) Доставка - это вообще была отдельная история, хоть сериалы снимай. В итоге мне ее вывезли в сторону Павлограда, а дальше ездила сама забирать. В сам Мирноград просто побоялась.

6 лайков

Ось і все! Зефір поїхав у новий дім. Залишу собі фото на сторінці для пам’яті. Завжди трохи сумно, коли продаєш. А з іншого боку - краще так.

15 лайков

Малишка пасеться добре, вже звикла до нової компанії. А ось зернові зовсім не розуміє. Ставлю - не ість. Навіть не знаю, що з цим робити.

11 лайков

Може потроху кізкі давати з руки їсти зерно? В її віці думаю вже треба їсти зерно щоб правельно розвивався рубець.

6 лайков

Гарний парубок ,хай йому щастить у нових господарів.

3 лайка

Попробуй у руці до зерна добавити дрібку солі. Якщо не бере нічого зрук , то почни з якихсь смаколиків з рук,а потім і зерно з руки візьме.
Ще варіант, якщо вона окремо, то закріпити невелику ємність з зерном на рівні голови - з любопитства попробує.

5 лайков

Дякую за поради, буду пробувати. Вона окремо. Дзвонила попередній власниці. Давали яблука, овочі і пересипали меленим ячменем. В мене овес цілий. Вона взагалі його не сприймає. Спробувала пластівці - так сама картина. Порізала яблучко та посипала висівками. Вибрала яблуко, ще й стряхнула. Сьогодні плануємо іхати до свекрів, в них свині. Може є дерть з ячменя. А взагалі у нас такого не продають. Цього року взагалі з кормами не дуже. Тож поки є випас даю своїм лише овес і висівки з овочами. А зимою вже будемо щось вигадувати. Зазвичай додаю ще кукурудзу, гранулу люцерни, трошки соняшника.

3 лайка

Краще одразу переводьте на цілі зернові. Дерть для кіз гарна лише крупного помолу.

1 лайк

ставте, спробує, я так козенятам підрощеним, яких забрала у сусідки, ставила, спочатку перевертали, кури виїдали, а тепер як бачать, що несу зерно, перші мене в сарай біжать

3 лайка

Вчора поставила трохи меленого ячменя - з’їла залюбки. Тож вона просто категорично не хоче змінювати вподобання. Мабуть буду додавати потрошку овес, може вдасться перевчити на ціле зерно.

3 лайка

Захворіла моя Принцеса. Вчора ввечері гуляли, все було нормально. Тільки молока було меньше. Зранку прийшла - лежить, сіно не їла вночі, квола. Горохи були, рубець працював. Може не так щоб там, але чутно. Зерно трошки з’їла. Молока дуже мало, схоже боляче, стояла погано. Я вирішила, що мастит. Чому: до цього за кілька тижнів з’явилися прищі (кілька штук) на вимені, мастила мазями. Кілька разів на марлі були маленьки згустки крові. Зробила тест мастидіном соматичних клітин явно богато. Приїхала з роботи - за день нічого зовсім не їла, квола. Уколола мелоксівет і цефтіофур в м’яз близько 17.00. Через 1,5 години пішли гуляти. Ходить пригнічене, зробить кілька кроків і стоїть, лягає. Трошки по гризла гілки і пішли додому. Наламала гілок, з’їла тільки з дуба. Рубець чутно. В зерні покопирсалася. Молока мало зовсім, вим’я м’яке, пусте. Підчас доїння стояла спокійно. Намазала дибутіном. Молоко на вигляд звичайне. І це мене і смутило, може не мастит. А що тоді? Чи продовжувати те саме лікування?
Скажу, що останнім часом пасти ніде. Ходимо ввечері в занедбані сади - вишні, сливи. Сіно з минулого року лугове Принцеса не ість, тільки люцерну (може це й не добре:( ). Зернові на добу: овес 350-400гр, ячмінь мелений 100 гр, висівки 100гр (приблизно все), овочі не багато.
Ще проходимо через город - можуть схопити щириці. Знаю, що не можна, може насіння забити шлунок. Але багато там бути не могло.
Намагалась розписати все.
Буду дуже вдячна за поради.

1 лайк

Если экспресс-тест показал, то, скорее всего, мастит. Молоко визуально и даже на вкус может первоначально не изменяться.

Если завтра к вечеру ситуация хоть немного не улучшится, значит не угадали с антибиотиком, нужно будет поменять на другую группу.

Може кліщ вкусив? Зараз їх багато, з котів знімаю постійно, кози не пасемо, на жаль.

1 лайк

Про щирицю вперше таке чую, мої їдять її добре.
Якщо слабіє і погано їсть, я б перестрахувалась від кліща і вколола азідін.

2 лайка

На ранок не краще зовсім. Горохи здебільшого нормальні, але інколи і злипші трохи є. Ніч явно просто лежала. Сьогодні спробую купити азідін. Як його колоти? Кліщів чесно кажучі з весни не бачила, але все може бути. Пробувала масажувати рубець - він як наче не пустий, щось плотне. Але їла трохи ще вчора ввечері. Може таки щось з травленням. Так жалко. :frowning: Дзвонили ветеринару. Нічим допомогти не можуть, тільки котики, собачки.

Купила амоксициллин. Вчера колола в 17. Сегодня повторять тот же или лучше сразу менять?

Уважно читайте інструкцію. Якщо це амоксицилін 15 або 20%, то він колеться раз на дві доби.

1 лайк