Дякую. У нас звичайно теж не дуже тихо. Але для неї, думаю, все ж позитивна динаміка. Там вже бої зовсім поруч.
Вітаю ,яка гарненька ,хай радує Вас ,бажаю Вам всього найкращого молодці🌹
Поздравляю. Тоже смотрела на эту красавицу на олх К сожалению доставки не было.
Спасибо:) Доставка - это вообще была отдельная история, хоть сериалы снимай. В итоге мне ее вывезли в сторону Павлограда, а дальше ездила сама забирать. В сам Мирноград просто побоялась.
Ось і все! Зефір поїхав у новий дім. Залишу собі фото на сторінці для пам’яті. Завжди трохи сумно, коли продаєш. А з іншого боку - краще так.
Малишка пасеться добре, вже звикла до нової компанії. А ось зернові зовсім не розуміє. Ставлю - не ість. Навіть не знаю, що з цим робити.
Може потроху кізкі давати з руки їсти зерно? В її віці думаю вже треба їсти зерно щоб правельно розвивався рубець.
Гарний парубок ,хай йому щастить у нових господарів.
Попробуй у руці до зерна добавити дрібку солі. Якщо не бере нічого зрук , то почни з якихсь смаколиків з рук,а потім і зерно з руки візьме.
Ще варіант, якщо вона окремо, то закріпити невелику ємність з зерном на рівні голови - з любопитства попробує.
Дякую за поради, буду пробувати. Вона окремо. Дзвонила попередній власниці. Давали яблука, овочі і пересипали меленим ячменем. В мене овес цілий. Вона взагалі його не сприймає. Спробувала пластівці - так сама картина. Порізала яблучко та посипала висівками. Вибрала яблуко, ще й стряхнула. Сьогодні плануємо іхати до свекрів, в них свині. Може є дерть з ячменя. А взагалі у нас такого не продають. Цього року взагалі з кормами не дуже. Тож поки є випас даю своїм лише овес і висівки з овочами. А зимою вже будемо щось вигадувати. Зазвичай додаю ще кукурудзу, гранулу люцерни, трошки соняшника.
Краще одразу переводьте на цілі зернові. Дерть для кіз гарна лише крупного помолу.
ставте, спробує, я так козенятам підрощеним, яких забрала у сусідки, ставила, спочатку перевертали, кури виїдали, а тепер як бачать, що несу зерно, перші мене в сарай біжать
Вчора поставила трохи меленого ячменя - з’їла залюбки. Тож вона просто категорично не хоче змінювати вподобання. Мабуть буду додавати потрошку овес, може вдасться перевчити на ціле зерно.
Захворіла моя Принцеса. Вчора ввечері гуляли, все було нормально. Тільки молока було меньше. Зранку прийшла - лежить, сіно не їла вночі, квола. Горохи були, рубець працював. Може не так щоб там, але чутно. Зерно трошки з’їла. Молока дуже мало, схоже боляче, стояла погано. Я вирішила, що мастит. Чому: до цього за кілька тижнів з’явилися прищі (кілька штук) на вимені, мастила мазями. Кілька разів на марлі були маленьки згустки крові. Зробила тест мастидіном соматичних клітин явно богато. Приїхала з роботи - за день нічого зовсім не їла, квола. Уколола мелоксівет і цефтіофур в м’яз близько 17.00. Через 1,5 години пішли гуляти. Ходить пригнічене, зробить кілька кроків і стоїть, лягає. Трошки по гризла гілки і пішли додому. Наламала гілок, з’їла тільки з дуба. Рубець чутно. В зерні покопирсалася. Молока мало зовсім, вим’я м’яке, пусте. Підчас доїння стояла спокійно. Намазала дибутіном. Молоко на вигляд звичайне. І це мене і смутило, може не мастит. А що тоді? Чи продовжувати те саме лікування?
Скажу, що останнім часом пасти ніде. Ходимо ввечері в занедбані сади - вишні, сливи. Сіно з минулого року лугове Принцеса не ість, тільки люцерну (може це й не добре:( ). Зернові на добу: овес 350-400гр, ячмінь мелений 100 гр, висівки 100гр (приблизно все), овочі не багато.
Ще проходимо через город - можуть схопити щириці. Знаю, що не можна, може насіння забити шлунок. Але багато там бути не могло.
Намагалась розписати все.
Буду дуже вдячна за поради.
Если экспресс-тест показал, то, скорее всего, мастит. Молоко визуально и даже на вкус может первоначально не изменяться.
Если завтра к вечеру ситуация хоть немного не улучшится, значит не угадали с антибиотиком, нужно будет поменять на другую группу.
Може кліщ вкусив? Зараз їх багато, з котів знімаю постійно, кози не пасемо, на жаль.
Про щирицю вперше таке чую, мої їдять її добре.
Якщо слабіє і погано їсть, я б перестрахувалась від кліща і вколола азідін.
На ранок не краще зовсім. Горохи здебільшого нормальні, але інколи і злипші трохи є. Ніч явно просто лежала. Сьогодні спробую купити азідін. Як його колоти? Кліщів чесно кажучі з весни не бачила, але все може бути. Пробувала масажувати рубець - він як наче не пустий, щось плотне. Але їла трохи ще вчора ввечері. Може таки щось з травленням. Так жалко. Дзвонили ветеринару. Нічим допомогти не можуть, тільки котики, собачки.
Купила амоксициллин. Вчера колола в 17. Сегодня повторять тот же или лучше сразу менять?
Уважно читайте інструкцію. Якщо це амоксицилін 15 або 20%, то він колеться раз на дві доби.