Дуже важко і страшно, особливо, якщо дітки. А ще дуже сумно, що в світі так влаштовано, що можуть безкарно вбивати один одного(
Віримо в ЗСУ!
Катя, держитесь! незламный Харьков - это просто нет слов
вроде пошла информация, что всу начали ракетами выносить пусковые установки, которые по Харьковской области и городу долбят.
Так.
Як уривок з фільму «Армагедон». Ми в першому ряду спостерігаємо:) все, що летить хоч туди, хоч назад дуже добре бачимо і чуємо.
Але ділимося враженнями тільки на кухні. Писати зайвого і базікати по телефону, то наражати своїх на небезпеку.
Зефірчик підростає. Як на мене, він цього року був самий прикольний з усіх козликів. Але чомусь саме йому поки що не знайшлись господарі. Може це і найкраще, встигне покрити Принцесу.
Добрий вечір ,який красунчик ,хай йому пощастить гарні ручки знайти
Хотілося б таки повернутися до своїх красунь. Цього року як ніколи готувалися до окозу. Авансоване годування і все таке. І гранула люцерни була і зернові і сіно добре їли. Підійшли до сезону в хорошій формі. Ну ось, думаю, нарешті покажуть, що вони дійсно можуть.
Вже третій місяць лактації, можно робити висновки перші.
Сера в формі, схудла (була товста, зараз нормальна) виліняла, біла, блежчіть. Ість все і побільше, тримає десь 3+. І для неї це дуже добре.
А ось Принцеса - насилу народила козлика 5 кг.
Схудла, але в нормальній формі. А ось молока забавила вже до 1,5л за два раза. Пасеться погано, щось копирсається, вибирає по одній травичці. Гілочки, зернові - ОК. Сіно і дивитися не хоче.
В попередні роки 3 легко давала, на пік і 4-4,5л. Але була при цьому худа як дошка.
Не розумію в чому причина, умови рівні.
Вік 4 роки у обох.
На фото кізонька в гарній формі. А по глистам що, давно ганяли?
А які горошки в неї, не слабить?
В мене козочка в цьому році почала погано їсти, збавила молоко, горохи злипші. Дійшло до того, що виходила на випас і лягала - не паслась. Вколола адизин, бо це признаки дії бабезій від кліща. Помогло зразу: вколола вечером, вона їсти почала вранці.
Колола половинну дозу і розбавляла розчином в 2 раза більше від інструкції - так вети говорять менша токсичність. Потім через деякий час колола ще половинну дозу.
Але це може бути і не кліщ - буває збой в раціоні, коли годують зерном до трави-сіна-випаса. Кози як діти - вибирають цукерку(зерно, концкорма) і йде закислення, трава гірше засвоюється.
Бувають останнім часом іноді злипші вранці, після обіду налагоджуються. Але мені здавалось завжди, що при бабезіозі симптоми наростають. Чи може бути розтягнуто в часі і без різкого погіршення стану?
Поки що скоротила їй норму зернових. Це ж не то, що вона зовсім не має апетиту. Вона просто їсть лише смачненьке.
Чесно кажучі - давно. До війни ми здавали в Харкові аналізи і не було. Тож не давали ліки. Коли виїзжали на початку війни - Інші тварини поруч, чужий сарай - давала рафензол. Цього сезона вдома не давала.
Біла - це Сера. До неї ніяких питань. Вона аж виблискує на сонці. І кондиція мені подобається і по молоку.
Але Принцеса не гірше виглядає, а ось молоком не балує.
Добрий вечір всі гарнюні
Так склалося, що мені подарували ( ну, точніше в обмін на молоко, сири і гарне ставлення:) ідеальне сіно в тюках. В більшості люцерна. Не багато, а дівчаткам даю на ніч і зранку. Ну, що тут казати!
Кози аж муркочуть, як бачать. Молока добавили незважаючи на неймовірну спеку. Навіть пасуться ввечері краще, хоч трава вже не така соковита, вигорає все.
Ще раз впевнилась - гарне сіно залог здоров’я і доброго настрою кози.
Та що будемо далі робити не зрозуміло поки що.
Хлопець, що до цього нам завозив щороку відмовився. Каже, що буде вирізати своїх коров і телят. Нема кормів. Нічого косити.
Можна спробувати придбати в інших областях. Можу надати номер телефону, чоловік професійно займається сіном з Рівненської області. По 4,5 за кг. Доставка бескоштовно, але мінімальна кількість 700 тюків. 10 тон.
Дякую, але це ну дуже багато для нас. Та й думаю, що воно буде золоте і для нього:) це дуже далеко. Да і в Харківську обл не всі хочуть іхати:)
Будемо шукати ближче. В крайньому випадку будемо перевозити від батьків чоловіка. Ми там ще у 2022 заготовили більше 200 тюків. Гадали, що прийдеться зимувати, але потім змінились обставини. Лежить на горищі, думаю «живе». Чекає на случай, якщо прийдеться знов вивозити господарство. А в нас це не можно виключати, кацапи хоч і повільно, але наступають.
Нехай вам не знадобиться нікуди виїжджати. І знайти сіно на зиму.
У нас також проблема, не стільки знайти саме сіно, скільки знайти грошей на таку кількість сіна(
Вчора в телеграмі по Богодухов чаті була об, ява про продажу сіна. Не цікавилась, бо пока косимо собі сами.
Цього року все якось раніше - і перці і баклажани і помідори вже давно їмо.
Перці переживали спеку під сіткою, стоять як ліс, хоч ховайся. Мені десь по пояс:)
Ось таке чудо у нас з’явилося:) Дівчинка 4,5 міс на ім’я Малишка 100% АН переїхала до нас з Мирнограда.
Поки адаптується.
Красунечка) Вітаю з придбанням. Нехай росте вам на радість молочною і здоровою.