«Кофе с молоком», Харьков

Я ставлю на кефір,тільки перед цим воно стоїть три дні у холодильнику ,потім кришка зверху лежить на банці не закрита ,банка у хаті на столі не на сонці ,на ранок вже густе.

На сир кисломолочний ,робила на уксусі на 1 літр столова ложка звичайного уксусу.Брала сіже молоко та одно дневне разом .

Так, прохолодно. Ставлю на вікно, сонячно. Не допомогло.
Якщо б була сироватка свіжа додала б в молоко.
Щось придумаємо мабуть. Але не розумію чому. Ніколи такого не було.

1 лайк

Молоко на скисання я не охолоджую _ як подоїла так і в тепло повище на полку.
Може банки содою миєте? Сода конкретно тормозить.

Взагалі в парному молоці є речовини які захищають козенят, вони тормозять скисання і тому наростання інших бактерій поступово прибирають їх. Тому і на твердий сир беруть витримане молоко, бо ці речовини і тут тормозять процес.

2 лайка

Банки я стерилізую, як і все інше, що має контакт з молоком.
Саме цього року мені дуже важливо отримати якісний сир. Одне діло дорослі, а я ж хочу і малому давати.
7 місяців, потрібні кисломолочні продукти для прикорму. Але поки доводиться покупати сирки дитячі.
Я своєму молоку вимоги ставлю, а що там питання. Є там молоко взагалі?

3 лайка

Цей форум, як мені здається, давно вже не тільки про козу. Тож дозвольте познайомити вас з найціннішим, що в мене є:)

28 лайков

Можна спробувати сквашуваьти заквасками в йогурниці, чи мультиварці. Взяти закваски.для малого вистачить і безпечніше

3 лайка

Серйозний такий козовод!

2 лайка

Так, йому вони дуже подобаються. Особливо маленьки.

3 лайка

Ну, а это мы! Русскоязычные украинцы:)

23 лайка

прекрасные! :+1:
очень приятно познакомиться

Катюша не хочу рекламувати але я собі купую на сайті мілксервіс закваски Дуже смачний і сир і йогурт і кефір виходить Закваску вношу у тепле молоко закрила вкутала в одіяльце на ранок вже готове а в мультиваркі ще швидше сквашується а без заквасок так як ви мучилась

1 лайк

Я, кстати, тоже там покупала последний раз. Уже и просрочено давно, а они работают до сих пор.

3 лайка

Не думала, что этот день может повториться:(
24 февраля 2022 года 2:0
Вчера проснулась от вспышек за окном и взрывов, опять грады, опять гул не стихающей ни на минуту работы артиллерии.
Только мы очень сильно изменились. Нет слез, нет паники… просто грустно.
То, что ещё месяц назад называли ИПСО…таки началось.
В принципе всё ясно стало ещё вчера в 4 утра, наступление.
Живя в Харькове сложно что-то планировать на завтра, теперь сложно даже на сегодня.

8 лайков

16 лайков

:pray::pray::pray::pray::pray:нехай Бог береже.

5 лайков

Янгола охоронця вам Зараз такий час що надія тільки на Бога та на наших хлопців які тримають оборону

4 лайка

Да, к сожалению, мои родственники которие тоже жили в Дергачах, в понедельник планируют опять виезжать на западную.
Раньше когда ми вернулись, я почему то думала, что скоро все закончится, с окупації встречусь с родителями и сестрой, теперь к сожалению нет надежди, снова вмтретится с родителями, они уже очень старие. Хотя все может бути если еще проживут много лет, даст Бог)

2 лайка

Придбала закваски, але вирішила дати останній шанс моєму молоку:) і все вийшло. Мабуть треба було більше часу після окоту. Пройшов місяць і все тепер ОК. Молоко скисло трошки більше ніж за добу. В наступне вже додала свіжу сиворотку. Сир смачний. Мабуть буду пробувати давати маленькому. А ось від молока козиного категорично відмовився. Вимагає «тісі»:slight_smile:

8 лайков

Майже місяць нічого не писала на своїй сторінці. Мабуть вже час.
Цей місяць для Харкова, мого рідного міста, був важким. Майже нескінченні тривоги. Звісно нікуди не ховаємось. Бо це просто не можливо по 20 годин на добу. Тож безпеки від цього ніякої, а ось незручностей. Ось, наприклад, не можу потрапити в банк. Бо він закривається під час тривоги, а вона майже завжди. А навіть коли виключають, поки доїдеш знов буде. І стоять люди днями в черзі на вулиці. Ну просто дуже безпечно! Долетить чи КАБ питання, а ось спека +30….і стоять ті бабусі. Так майже всі установи - ДАІ, ЦНАПи і т.п.
А потім хтось не розуміє у соцмережах - «як це так?! Була тривога, а люди в Епіцентрі вештаються.»
А що їм робити?! Якщо тривога 20-22 години на добу. Це ж не один день пересидіти. Треба якось жити, щось купувати. Звичайно, стараюсь меньше без діла їздити. Але ж все одно хоч раз на тиждень треба до супермаркету. Ті ж памперси, каші купити дитині.
Але Харків тримається. І я дуже пишаюсь своїм містом.
Кожна із сторін досить часто розказує, що ворожа армія прикривається мирним населенням, як живим щитом. Так ось це той дивний випадок, коли люди самі погоджуються ним бути. Бо ж звичайно в населеному пункті, де багато людей розосередити непомітно військових легше. Погоджуються цивільні бути тилом для своєї армії.
Але перш за все тримає власний дім, любов до свого міста, не бажання віддати його «асвабадителям».
Тож нам залишається вірити в ЗСУ і сподіватися на краще.

13 лайков