Хозяйство " Феникс", ФИЛА "СтреКоза"

Касети для висіву розсади не люблю. Бо вони усі зв’язані між собою. Насіння сходить не рівномірно, інколи тиждень. От і виходить, що поки зійде останній, перший переросте.

2 лайка

Тут є тема 20 року. Там весь мій досвід.
Може кому стане в нагоді.Выращивание паслёновых в открытом грунте

4 лайка

Я висіваю не в касети, а в спеціальні горщики маленьки на піддоні.
Ось такі

Вони з товстого пластику, знизу великий отвір для води, прикритий спеціальним кружальцем, щоб облегшити висаджування, кружальце те працює як поршень, випихає із стаканчика землю комом. Дуже зручно.

5 лайков

Якщо вони окремі, то підходять.
Я обгрунтувала свою відповідь, а хазяїн робить, як вважає потрібним

3 лайка

Хочу поділитися успіхом на баклажанну тему.
У тому році виріс дикий баклажан на позаторішньому місці :sweat_smile: (якийсь з плодів мабуть згнив). Вимахав не маленьким. Без проблем дав плоди. Жуки його не знайшли :smile:

12 лайков

Сезон посівів розпочинається.
Так руки чешуться - сіяти, садити хочеться. Вже давно такого не було. Майбуть сказується торішні посадки без задоволення. У мене взагалі, таке відчуття, що у тому році, не весни, не літа не було. Тільки зараз закінчується зима довжиною у рік. Чому це так, не розумію ?
І так, я готова - отримувати задоволення від маленької насінини в долоні. Я це задоволення покладу у грунт і заряджу енергією на добрий урожай. Нехай Земля відчує цю добру енергетику і пробачить нам, людям, погане ставлення до неї. Нехай це добро загоїть всі її рани і запанує МИР.
Господи, допоможи !
Починаю сіяти - селеру, солодку цибулю. Висаджу батат на черенки. А там,через тиждень - два, прийде пора для перців та баклажанів.
Сезон відкрито. Гарних усім врожаїв, та добрих звісток.

28 лайков

Сніжана, в мене відчуття точнісінько таке саме!
Насіннячко перебираю та тішуся як мала дитина :grinning: згадую тебе із вдячністю, бо сорти підписані Фенікс від Сніжани, Серце Ашхабада від Сніжани :kissing_heart:……

Збирала насіння з Фенікса ще у 21 році, і таки знайшла два квадратних огірки та вичинила з них насіння. Минулого року не вдалося провести експеремент бо мусили із-за бойових дій у нашому районі виїжджати, а цього року обов’язково посаджу насіння з тригранного огірка та чотиригранного та порівняю результати, бо самій дуже цікаво.

З початком посівного сезону!

11 лайков

Обов’язково поділіться результатом. Дуже цікаво. Бо я завжди збираю з огірка, якого забула на городі. Буду чекати на ваші порівняльні результати.

3 лайка

І в мене вже руки зачесалися. Вчора посіяла селеру, лук порей і трохи раннього перця.

8 лайков

Пройшов тиждень, як я писала, що збираюсь сіяти. Вже сходить перше насіннячко - цибулька Ексібішен F1 та селера Президент F1.
Цього року зробила маленький експерт - використовую два види грунта. Поки німецький виробник йде по-переду. Сходи з’явилися перші, хоча не пройшло і тижня від висіву. В на поверхні зовсім немає ніякої “бяки” у вигляді плісняви.
У горщиках, в якому я висадила в торішній грунт, з’явився білий наліт. Треба використовувати фунгіцид для знезараження, бо може бути чорна ніжка.
От і побачимо, чи є економія на протруйниках від хвороби, бо це задоволення не з дешевих.
Хочу подякувати Валі @Roksolana ,за якісне насіння. Бо селера та цибуля дуже погано сходять, а тут результати за шість днів.

14 лайков

Сьогодні, у нас над хатою, пролетіли гуси. Так незенько летіли, ледь крилами даху не торкалися. Кажуть люди, що це до тепла. Так хочеться в це вірити.
А я, дурна, зайшла до хати і так плакала. Згадала, як торік білий лебідь над річкою літав і не міг знайти спокую, так кричав, що страшно було. Бо в цей час,село з водоймом де птахи гніздуються, обстрілювали з артилерії - все палало, було темно від копоті та диму.
Але птахи таки знайшли прихисток на нашій маленькій річечці. І восени, коли невелика зграя піднялась над нашим подвір’ям і полетіла на південь, я кричала їм у слід : “Куди ви? Не кидайте нас!”. І був такий відчай, неначе останній промінь зник і підступила пітьма.
І ось знову весна…
Россияне, вас здесь много, вы нас читаете, вы просите у нас помощи в лечении животных и пользуетесь нашим опытом и знаниями в ведении хозяйства.
Я вас прошу : оставьте нас и нашу Страну в покое. Не убивайте нашу природу, не разрушайте наши города и селения, не убивайте наших детей. Это всё в ваших силах.
26 февраля будет Прощенное Воскресенье. Я прошу у всех прощения - у Господа, и у вас , россияне, прошу. Прошу прощения за то, що не могу простить и проклинаю каждый день.

35 лайков

могу только обнять и плакать вместе с вами :heart: :heart: :heart:
простите за бессилие

6 лайков

Є боротьба не тільки фізична вона є і онлайн, люди обєднуються розкривають правду затуманеним, одуреним, потрібно хоть так доносить правду про своїх панів які на вас і ваших дітях наживаються, настроїли собі володіння по всій земні кулі а люди бідують і другого життя не знають і це у 21 столітті , гноблять не тільки свій народ а і сусідні країни.

3 лайка

дохлый номер. реально.
уже только ленивый не попытался изучить этот феномен зомбации
это, видимо, если только зомбоящики отрубить на месяцок

6 лайков

Та одне показать на прикладі і неодноразово, одна велика і їй всюди нада всунуть носа і одтяпать бистріше,- на таку манюсіньку яка просто живе розвивається і ні нащо незазіхає ,просто живе і дає всім можливість розвиваться , учиться і працювать на славу своєї сім,ї і країни.

3 лайка

оне ж уверены что воюют с американцами-поляками и др… и у каждого вот знакомый только что в отпуск пришел… (на прошлой неделе с коллегой говорила. и притом что она при этом против войны абсолютно) это странно звучит. и сложно понять по рассказам.
но реально слышать это - волосы и на голове и на ж@пе дыбом
я попала в храм в питере нечаянно на проповедь и когда вживую услышала от внешне адекватного молодого попа уверенную такую ересь про исторические рубежи, с апломбом, внушительно так вещал - аж глаз задергался… с подругой переглянулись, отошли всторонку и молитву изгнания бесов прочитали :smile: :smile: :smile:
совпадение или нет - но поп этот сдриснул

10 лайков

Добрий вечір) сьогодні фотала своїх дівчат та вирішила показати і вам. Це дівчатка що залишив Боня в нашому господарстві. Дякую Вам за вашу роботу)

22 лайка

Гарнюні такі.
А, вуха, вуха - це просто щось неймовірне.
Нехай виправдають всі ваші сподівання.

12 лайков

Кожного дня у нас сніг, на вулиці неначе зима. А в душі не замітає весну.
Відчуваю, що йдуть якісь зміни : сніг змінює сонце, яке його розтоплює, птахи співають, кози рвуться на пасовище, не дивлячись на величезні пуза - скачуть на радощах.
А на підвіконні стрімко підростає перець з баклажанами. Розсада у цьому році дуже радує ( п-ху на неї). Скоро, ( числа 17) буду сіяти помідори, а на початку - квітна кавуни та дині. Така охота, якої я не пам’ятаю дуже давно. До чого б це ?

17 лайков

Класно, а в мене настрій зовсім не гарний. Погодка також додає “радості”. Сьогодня ліпить сніг, наче на різдво. Мокрий, під ногами каша з грязюкою. Фу.

3 лайка