У нас з ранку, теж йшов лапатий, густий сніг. Але потім вийшло сонечко і все розтануло. Ми з козами навіть гуляти пішли, трохі котикив на вербі доїли, які не згризли за зиму з гіллям. Отримали сонячні ванни, подихали чистим повітрям, та й пішли відпочивати.
Майбуть, тобі Інно, портить настрій грязюка на вашій глині. Бо мені це не грозить, у нас такого немає - пісок. Нам би ще дощику, бо земля тільки у низині волога, а так скрізь сухо.
А у нас ранком -2. Зараз +6 і білувато-сонячне небо. Перці радіють. Дороги сухі, на городах підсихають грудочки, хоч ходити без стежки ні-ні, болото. А пташки ранком співають - весна! Лебеді літають, тільки крила свистять. Шпаки давно вже є.
Підходить до кінця моя відпустка. Через тиждень почнуться окоти, в усіх одразу. Переживаю, як вперше.
Сьогодні-завтра висію помідори на розсаду. Капусту у парничок. Правда, похолодання передають, але капуста цього не боїться.
Так не хочеться того холоду. Все цвіте, починає зеленіти травичка, кози її з корінням гризуть. Не дивлячись на величезні пуза, з задоволенням бігають на пасовище. Правда, після двочасового бродіння, додому ледь ноги тягнуть. Кожен день думаю, що більше не підемо гуляти, але приходить те завтра і не можна втриматися від благань які переростають у “мітенги” вимоги прогулянок.
Пішла я сіяти, а то час йде. Треба все встигнути до окотів. На квітень залишається тільки розсада з прививками огірків та кавунів. І можна буде спокійно займатися городом та козенятами з молоком. Якщо це можна назвати “спокоєм”.
Вдалого всім дня.
Все, ми відстрілялися. Тепер і у нас є малятка - козинятка.
Чотири хлопчика та дві дівчинки.
Добу не спали, бо всі вирішили народити в один період, з ночі до ранку. При тому, кожна породіля очікувала, коли народить інша і після того “маякувала”, що наступна вона.
Кози-мами усі щедрі на молоко і дітей, то ж хто хоче козинят від молочних мамок - звертайтеся. Всі, будуть шукати господарів. Кому не судилося, піде на м’яско.
Фото додам пізніше, як виспимося та обсохнимо.
Відкрию трохі завісу - дівчатка виняткові красуні, пішли у діда Квазара та прабабусю Сніжку. Трохі жаба душить - може собі одну лишити, бо крові дуже хороші, а Кльопа моя не молодіє та й Джасмін “виїхала з чемоданами”. Я в роздумах, а “жаба душить”.
Вітаю з малечею , хай ростуть здорові та радують .
Вітаю з малявочками, на сир та на масло! Звісно, що залишай! Родичі в нас супер!
З ночі до ранку?
Сніжана а коли останнього разу була дойка перед запуском що вони так народжували ,це важко ніч сидіть біля них в сараї коли самій хочеться уже відпочить.
Вітаю щедрого молочка від козочок, а жаба давить кожного року але ж ми предполагаєм а Бог розполагає посила є спокусу у гарних генах і окраса чарівна що встоять не можливо.Тобі видніше але ж хай повезе тим на кого впаде вибір.
Вітаю з малюками, гарних ручок, з нетерпінням будемо чекати фото малюків…
Катя,пояснить,будь ласка,як зв*язані час останьої дойки ,та час окоту?! Я десь нещодавно прочитала,що як що треба записувати не тільки день гульок,а й час,потім додати до часу +4 години,вийде приблизний час окоту. Але перевіряти будемо наступною весною.
Та то маячня на посній олії. Фантазїї деяких козоводів, непідтверджені статистикою. Якщо так сталося раз чи двічі, то не значить, що це правило.
Інна @Varvara надала точну відповідь.
Я вже перевірила усі “інструкції” - не працюють. Але, як великий перестрахувальник всеж останній раз дою у четвер зранку. І що ж, а нічого - народжують, як кому припече.
У тому році, коли окоти співпали з активними бойовими діями, постійним бомбардуванням та світломаскуванням, мої казки змилувалися і всі гуртом народжували швидко, легко, без ускладнення, і головне - в світлу пору доби. Во!
А у цьому році, вирішили відігратися. І створили таку шаленну нічку, що я вже другу добу не можу прийти до тями . Але нічого. Все добре, що добре закінчується.
Вітаю з дітлахами, нехай ростуть здоровими! Мамам теж здоров’я в багато молочка длч синих смаколиків господині ![]()
Вітаю з новонародженими! На сир , на масло!
Я цього року також відчула всю красу одночасних окотів, коли за 1,5 доби окотились 8 кіз. Окоти це дуже заразно! ![]()
За мої десять років з + у мене тільки в цьому році народила на світанку я прийшла о 6 ранку то вже були і підсихали і послід відійшов а дою завжди тільки ранком останній день запуску.
Козинятка цього року.
Хлопчики
Дівчата
Доречі, Джасмін, кізка яку я продала взимку, теж учора народила. У неї три доначки і синочок, куди ж без нього. Вітаю господаря. Нехай ростуть на радість.
У останного малюка вуха поколіна.
Вітаю з поповненням! Нехай ростуть на радість господині.
Ми теж вітаємо Вас з козенятами, нехай знайдуть найкращих господарів.
Ваша - наша Джасмін дуже нас здивувала, ми просто в шоці від такого подарунка на 1 квітня від неї.
Бо просили в Джасмінки хоча б одну кізку, а вона зробила нам такий сюрприз.
Дякуємо Вам що довірили нам таку козу, хоч і далеко везти довелось, але воно того вартувало.
Жодного разу ми не пошкодували що купили для сім’ї годувальницю саме у Вас, тому що тепер бачимо що молока вистачить для всіх,бо Джасмін то не коза, то така собі міні - корівка. І з впевненістю тепер можемо сказати що кращих кіз ніж Джасмін у нас ще не було, бо це по всім показникам найкраща коза в нашому господарстві за весь час нашого козоводства. І дивлячись на Джасмін, хочемо сказати, що, якби вона не народила нам кізок, то ми б купили у Вас маленьку кізку навіть не думаючи, бо на прикладі Джасмін ми побачили що у Вас кози одні з кращих в Україні, і це без перебільшення.
Ще раз щиро дякуємо за годувальницю для родини.
Дякую.
Дуже рада, що наша дівчинка знайшла добрих господарів, які люблять її і цінять. Нехай радує молоком та козинятами багато років.
Очень красивые детки ![]()
Дакую.
Надіюсь, що не тільки красою пішли у своїх прабатьків, а й продуктивністю.