Хозяйство " Феникс", ФИЛА "СтреКоза"

У нас з ранку, теж йшов лапатий, густий сніг. Але потім вийшло сонечко і все розтануло. Ми з козами навіть гуляти пішли, трохі котикив на вербі доїли, які не згризли за зиму з гіллям. Отримали сонячні ванни, подихали чистим повітрям, та й пішли відпочивати.
Майбуть, тобі Інно, портить настрій грязюка на вашій глині. Бо мені це не грозить, у нас такого немає - пісок. Нам би ще дощику, бо земля тільки у низині волога, а так скрізь сухо.

8 лайков

А у нас ранком -2. Зараз +6 і білувато-сонячне небо. Перці радіють. Дороги сухі, на городах підсихають грудочки, хоч ходити без стежки ні-ні, болото. А пташки ранком співають - весна! Лебеді літають, тільки крила свистять. Шпаки давно вже є.

13 лайков

Підходить до кінця моя відпустка. Через тиждень почнуться окоти, в усіх одразу. Переживаю, як вперше.
Сьогодні-завтра висію помідори на розсаду. Капусту у парничок. Правда, похолодання передають, але капуста цього не боїться.
Так не хочеться того холоду. Все цвіте, починає зеленіти травичка, кози її з корінням гризуть. Не дивлячись на величезні пуза, з задоволенням бігають на пасовище. Правда, після двочасового бродіння, додому ледь ноги тягнуть. Кожен день думаю, що більше не підемо гуляти, але приходить те завтра і не можна втриматися від благань які переростають у “мітенги” вимоги прогулянок.
Пішла я сіяти, а то час йде. Треба все встигнути до окотів. На квітень залишається тільки розсада з прививками огірків та кавунів. І можна буде спокійно займатися городом та козенятами з молоком. Якщо це можна назвати “спокоєм”.
Вдалого всім дня.

30 лайков

Все, ми відстрілялися. Тепер і у нас є малятка - козинятка.
Чотири хлопчика та дві дівчинки.
Добу не спали, бо всі вирішили народити в один період, з ночі до ранку. При тому, кожна породіля очікувала, коли народить інша і після того “маякувала”, що наступна вона.
Кози-мами усі щедрі на молоко і дітей, то ж хто хоче козинят від молочних мамок - звертайтеся. Всі, будуть шукати господарів. Кому не судилося, піде на м’яско.
Фото додам пізніше, як виспимося та обсохнимо.
Відкрию трохі завісу - дівчатка виняткові красуні, пішли у діда Квазара та прабабусю Сніжку. Трохі жаба душить - може собі одну лишити, бо крові дуже хороші, а Кльопа моя не молодіє та й Джасмін “виїхала з чемоданами”. Я в роздумах, а “жаба душить”.

28 лайков

Вітаю з малечею , хай ростуть здорові та радують .

7 лайков

Вітаю з малявочками, на сир та на масло! Звісно, що залишай! Родичі в нас супер!

5 лайков

З ночі до ранку?
Сніжана а коли останнього разу була дойка перед запуском що вони так народжували ,це важко ніч сидіть біля них в сараї коли самій хочеться уже відпочить.
Вітаю щедрого молочка від козочок, а жаба давить кожного року але ж ми предполагаєм а Бог розполагає посила є спокусу у гарних генах і окраса чарівна що встоять не можливо.Тобі видніше але ж хай повезе тим на кого впаде вибір.

8 лайков

Вітаю з малюками, гарних ручок, з нетерпінням будемо чекати фото малюків…

6 лайков

Катя,пояснить,будь ласка,як зв*язані час останьої дойки ,та час окоту?! Я десь нещодавно прочитала,що як що треба записувати не тільки день гульок,а й час,потім додати до часу +4 години,вийде приблизний час окоту. Але перевіряти будемо наступною весною.

5 лайков

Та то маячня на посній олії. Фантазїї деяких козоводів, непідтверджені статистикою. Якщо так сталося раз чи двічі, то не значить, що це правило.

6 лайков

Інна @Varvara надала точну відповідь.
Я вже перевірила усі “інструкції” - не працюють. Але, як великий перестрахувальник всеж останній раз дою у четвер зранку. І що ж, а нічого - народжують, як кому припече.
У тому році, коли окоти співпали з активними бойовими діями, постійним бомбардуванням та світломаскуванням, мої казки змилувалися і всі гуртом народжували швидко, легко, без ускладнення, і головне - в світлу пору доби. Во!
А у цьому році, вирішили відігратися. І створили таку шаленну нічку, що я вже другу добу не можу прийти до тями . Але нічого. Все добре, що добре закінчується.

17 лайков

Вітаю з дітлахами, нехай ростуть здоровими! Мамам теж здоров’я в багато молочка длч синих смаколиків господині :smiling_face:

5 лайков

Вітаю з новонародженими! На сир , на масло!

Я цього року також відчула всю красу одночасних окотів, коли за 1,5 доби окотились 8 кіз. Окоти це дуже заразно! :see_no_evil:

8 лайков

За мої десять років з + у мене тільки в цьому році народила на світанку я прийшла о 6 ранку то вже були і підсихали і послід відійшов а дою завжди тільки ранком останній день запуску.

3 лайка

Козинятка цього року.
Хлопчики

Дівчата

Доречі, Джасмін, кізка яку я продала взимку, теж учора народила. У неї три доначки і синочок, куди ж без нього. Вітаю господаря. Нехай ростуть на радість.

32 лайка

У останного малюка вуха поколіна.
Вітаю з поповненням! Нехай ростуть на радість господині.

4 лайка

Ми теж вітаємо Вас з козенятами, нехай знайдуть найкращих господарів.
Ваша - наша Джасмін дуже нас здивувала, ми просто в шоці від такого подарунка на 1 квітня від неї.
Бо просили в Джасмінки хоча б одну кізку, а вона зробила нам такий сюрприз.
Дякуємо Вам що довірили нам таку козу, хоч і далеко везти довелось, але воно того вартувало.
Жодного разу ми не пошкодували що купили для сім’ї годувальницю саме у Вас, тому що тепер бачимо що молока вистачить для всіх,бо Джасмін то не коза, то така собі міні - корівка. І з впевненістю тепер можемо сказати що кращих кіз ніж Джасмін у нас ще не було, бо це по всім показникам найкраща коза в нашому господарстві за весь час нашого козоводства. І дивлячись на Джасмін, хочемо сказати, що, якби вона не народила нам кізок, то ми б купили у Вас маленьку кізку навіть не думаючи, бо на прикладі Джасмін ми побачили що у Вас кози одні з кращих в Україні, і це без перебільшення.
Ще раз щиро дякуємо за годувальницю для родини.

25 лайков

Дякую.
Дуже рада, що наша дівчинка знайшла добрих господарів, які люблять її і цінять. Нехай радує молоком та козинятами багато років.

15 лайков

Очень красивые детки :smiling_face_with_three_hearts:

3 лайка

Дакую.
Надіюсь, що не тільки красою пішли у своїх прабатьків, а й продуктивністю.

11 лайков