В огороді садити не варіант - не зберегти. Я саджаю у дворі вздовж стежки, де проходжу часто кожен день або біля клумби - там запах квітів не дає їх знайти.
Ну в нас такий варіант абсолютно виключений) Ні квітів, ні баклажанів не буде) Кози-корова.
В сусіда баклажани росли на високих півметрових грядках з перегноєм. Не накриті. Їх не їли. Казав, що не обробляв. В теплиці теж не їдять. До речі на тих високих грядках, ранній сорт картоплі Рів’єра, ріс з весни до осені, не хворів і дав скажений врожай з куща
Коли є доступ повітря кореням і достаток вологи все росте добре.
Дякую, за привітання.
Вітаю сонечко, всіх благ , хай по життю стрічаються тільки хороші друзі.
Сніжанко, вітаю з Днем Народження! Найголовніше побажання для нас в цьому році - перемоги та миру! Звичайно, здоров’я тобі і твоїм близьким.
Дякую @Juliana, @Varvara, @Katja.
Все, що мені сьогодні побажали обов’язково збудеться, бо по-іншому не може бути.
Сніданок, з Днем Народження! Нехай здійсняться мрії!
Усім , хто мене згадав цього дня - величезне Спасибі. Усім, хто дзвонив , писав привітання у соцмережах, надіслав SMS.
Ви всі зробили для мене цей день особливим, справді святковим та відволікли від буденності.
Дякую вам, мої друзі.
Сніжана, в мене запитання. Ти розсаду як вирощуєш, на підвіконні, чи в тебе може спеціальні бокси з підігрівом та освітленням? Якщо на підвіконні, то яка там температура?
Чуть не запізнилася на твоє свято , Сніжаночка ! Вітаю та бажаю найміцнішого здоров’я та Віри у нашу Перемогу !
Ладочко, велике СПАСИБІ.
Розсаду вирощую на підвіконні. При тому які є. Тобто одне вихід на схід, інше на захід. Вікна у мене дуже великі ( переживала, як бомбили, щоб не робили). Нічим не досвічую, але з висівам не спішу. Температура у кімнатах 18* вдень і 15-16 вночі. При такій температурі рослини не витягуються. Але треба сіяти у прозорі стакани.
Поливаю тільки добре теплою водою, коли підсохне грунт. Тобто не часто.
Да, з посівною кампанією не спішу.
Перець буду сіяти 24-26 лютого.
Сніжан, а чому тільки в прозорі стакани? Треба ж, навпаки, щоб корінцям було темно.
Я не бачу обгрунтування, що у прозорому посуді погано росте рослина, різниці немає ніякої. А от те, що сіянці менше витягуються, то це правда.
Коли я заповнюю грунтом посуд для посіву, то наповнюю його до верху, але не пресую. Потім проливаю теплою водою так, щоб грунт повністю промок та надлишок води вийшов через отвір в дінці. При цьому грунт просідає на 1/4 стакана. В такому стані я сію і знову поливаю, щоб не було пустот. Даю водичці добре вийти з посуду і ставлю до ящиків у саме тепле місце у домі. Ящики не накриваю , а ставлю один на одного.
Час від часу зазираю до своїх посівів, щоб контролювати вологу та не прогавити петельки рослин, які зійшли.
У стадії петельки, я виставляю на підвіконня, у три -чотири ряди.
І ось на цьому етапі - добре, що посуд для посіву прозорий. Рослини не витягуються, бо стінка посуду не дає тінь і рослинна спокійно, без істерії росту розвивається.
Температура на підвіконні 14- 18градусів, що теж не жене посіви до верху.
Згодом, коли рослини підростуть, я досипаю грунт до посуду, що стемулює додаткове проростання коріння.