Гретині гуси

У моїх, якщо попелястий гусак і білі гуски, діти будуть: гусочки зелені (темносірі потім) і димчасто зелені зі світлішим дзьобом ( білі з попесястими маховими, я їх називаю темнокрилими, до ювенільної диньки в 2 міс вони сіруваті, після двох темні лише крила, після линьки в рік вони чисто білі), гусачки -димчасто зелені з темнішим дзьобом ( попелясті потім) і жовті (білі потім).

Лінда несеться гарно до 50 яєць, так само і велика сіра і італійки, легарт біля 30. В лінди висока заплідненість. Можливо у Вас була саме італійка, а не легарт?
Гуси в сезон несуться через день, різниця в тому , скільки місяців несуться. Холмогор один цикл( місяць) , що знесе: 10-15 шт, те і буде. Китайці до осені несуться. Сіра до травня -червня. Восени не завжди несуть яйця, та і не потрібні вони тоді. Хіба на їжу. Ще часто в кінці сезону гуски ще несуться, а гусаки не грають, це теж враховуйте.

1 лайк

В майбутньому попелястий гусак

Темнокрила гуска

Сіра гуска

Сіра гуска, попелястий гусак, рябий з попелястими плямами гусак.

13 лайков

Зчеплений зі статтю ген коричневого освітлення vc рецесивний( у того що стоїть в майбутньому глинястий), домінантний алель дикого типу (нахилений)

Глинястий гусак

18 лайков

Гусак на последнем фото впечатляет :heart_eyes:
Да и гусыни бомба
Я правильно понимаю,
что можно у Вас купить гусят определенного пола?
А как быть с родственными связями?

У меня за пять лет каких только гусей не было, берешь яйца легардов а там такая солянка…
Брала больших серых - лупились китайские…
Один сезон повезло - были гибриды первого покаления Линда и Большая серая, оооочень быстро росли, в два месяца тушка 3,6-4 кг
Но последние гуси точно Линда

1 лайк

Вітаю з відкриттям сторінки! Принагідно, запрошую і на свою!
Минулого року у мене двотижневе гусеня вбила сорока. Навіть, не знала, що вони такі хижаки(((
Цього року у мене вилупилося 5 гусенят в інкубаторі. Підкажіть, може варто їх підкинути дорослим гусям? Зараз малявкам 3 дні.

Я бы не рисковала
Могут убить

1 лайк

Наші приймають ті, які потомки холмогорів+ комогори. Ті лінії, що легарти- мамути не дуже дітьми цікавляться. До 10 днів малечі на вулиці нема що робити зараз , щоб не підстудити. Дивіться по поведінці дорослих, краще підпускати гусака, а не гусок і не до малих, а до 2-тижневих. Якщо говорить до них, нема агресії, тоді пускати. Спочатку через перегородку. [
Изображение]
кастинг татусів. Глинястий встиг перший. А інші стоять з замріяними очима і заздрять. Тільки блакитні гусаки і одна темносіра гуска, нащадки глинястих. На фото гусенятам близько місяця. Серед них блакитні лише самці, рябе- гуска, якщо є темносірі здебільшого гуски, білі як правило самці, білі з темними крилами самки.глинясті зазвичай самки, але іноді бувають самці. Досить зручно. Хоча коли лишаю на плем’я перевіряю по клоаці. Різнобарвна птиця в домашньому господарстві подобається ще і тим ,що легше ідентифікувати, ніж однотонно білих.

6 лайков

Цей прийшов коли було 3 тижні, довго їх умовляв і ходив за ними.

2 лайка

Я їх не продаю по статі, а всіх впідряд, але можна вже добовими визначити. І в стаді зручно коли бачиш де хто. Відносно спорідненості, треба сісти порахувати скільки незалежних родин було спочатку, але з 7 десятків, я думаю ризик інбридингу не такий великий. Та й гусаків 1 на 2 дами. Ростуть швидко в міс до 3 кг живою вагою, в 2 міс 5-6, потім линька до 4 міс, повільно набирають, в 4 - 7,2 кг, тоді відгодівля, хто як годує, гусаки до 9 кг.

6 лайков

Гуски дійсно ,якщо агресивні малих можуть вбити, але то породна особливість.

2 лайка

Дякую за запрошення! Зайду.

1 лайк

Получила сьогодні індюшині яйця. Дякую що так добре запакували. Всі прийшли цілі уже квочка обігріває :chicken:

3 лайка

О , а обіцяли доставити в пятницю. Новій пошті -респект.

2 лайка

Дякую дуже! У мене легарти і сірі великі. Гусак і три гуски. А ще 2 кусаки відсадені, бо восени вет сказав що вони гуски, а потім зрозуміли, що гусаки, але зарізати не встигли.
Спробую, коли доростуть до 2-х тижнів спробувати познайомити.
Дууууже цікава інформація.

1 лайк

Зверніть увагу на фото , де глинястий з гусенятами. Заборчика цілком достатньо для розподілу території, вони (дорослі) легко можуть його перескочити, але не роблять цього , визнаючи чужу територію.

5 лайков

В мене ВПЕРШЕ вийшла косичка, несподівано. В холодильнику застоялося молоко, ще не скисло, але запах кислуватий. Нагріла до 36, додала фермент, постояло , згорнулося. Гумовий згусток. Підігріла ще, мабуть, біля 60 градусів, бо залізти можна пальцем , але не втримаєш. Зробила бублик, поскладала вісімкою енну кількість разів. Коли гірше починає тягнутися гріла в сироватці.
Запліла косичку. Потримала годину в ропі. На смак супер.

30 лайков

Поганого сиру не буває, буває новий сир, інший сир, але обов"язково смачний!

10 лайков

Є така рослина турецька або ведмежа ліщина. Красивенне дерево з пірамідильно- конічною кроною, ще й горішки родить. Сіяла минулого року стратифіковані горішки, зійшло кілька всього, а цього року та ж грядка стала видимою, зійшли рядочками. Не сапаю чекаю тих хто не встиг вилізти.

12 лайков

У меня из грядки 100 семян туи
аж целых 4 туи растут
зато опыт…
У Вас целая лесополоса наклевывается :slight_smile:

5 лайков