Ого як! Значить горішки вирішили, що вашої стратифікації їм мало, і вони, як кизил, зійшли через рік. Тепер буде розсада і на слідуючий рік можна записуватись на придбання.
Грета, я вражена Вашими дописами, черпаю знання, хоч багато чого і птахівництві і не розумію. У Вас ветеринарна освіта? Але до освіти ще і Любознательность ( російське слово, не придумала перекладу).
Освіта біологічна, але в декреті довго сиділа , тоді і штудійювала ветеринарні підручники, перед сном. Хтось комікси, хтось детективи читає, таке хоббі.
В мене цей рік зійшли і піони деревовидні. Вони теж на другий рік сходять.
Під цим кущем зійшли. З ним взагалі цікаво, ще як менший був зацвів, очам не повірила в світлому одна квітка червона. Роздивилася, а там сіянець виріс і зацвів.
А насіння щоб сходило треба свіжим сіяти чи на стратифікацію ставити. Вона в них хитра. Повинні чергувалися холодні і теплі періоди. А якщо своїм ходом то 2 роки. І ще ,коли прокльовуються не пересушувати. Треба мульчувати.
Хтось читав Чапека “Рік садівника”? Це про мене і не тільки мене. Читала реготала до сліз.
Минулий рік посадили висадок капусти агресор дав насіння. Цього року своє зійшло як щітка, а куповане 2 з 20. Побачу яка виросте. Те що гібрид не турбує, я машинним способом не прибираю, якщо трохи різнитиметься то і нехай.
З цією якістю купованого насіння просто завал. Помідори перці вже свої, кормовий буряк насіння теж, натуральне господарство одним словом.
Продають в дрібній фасовці видно те, що на складах залежалося. В фасовці від 1000 насінин, для фермерів, інша якість. Товариш, що фермерує, сіяв те і те, одного сорту, то каже як “різні види”.
Особенно, другой вид получается, если отечественная фасовка.
Є тимчасовий надлишок інкубаційного гусячого яйця. Заплідненість яєць тижневої давності скажу ввечері, до цього була 75%. Кого цікавить,
можу вислати. Яйця свіжі.
Купувала я насіння цибулі-сіянки Халцедон. Так продавчиня сама каже - візьміть оце, велика упаковка 20 грам, точно зійде. І зійшло. А цибулька -стозубка, квочка, плодушка , хто як називає 2 грами було, зійшло може з 10, а вижило 6 штук. Голландське насіння цибулі Кенді 16,50 грн. за 200 насіннин, зійшло гарно, вже висадила розсаду десь 170 штук. Тож і виходить - заплати дорожче, то вийде дешевше.
Насіння буряків у нас теж своє, і в цьому році насадила висадків.
В черговому виводку гусенят вилупилося двоє з незвичайним забарвленням. Думаю,
будуть освітлені як блакитні тільки в жовтій гаммі, від глинястих + ген освітлювач. Це хлопчики. На фото один з них.
Красота. Грета хочу у Вас запитати, тримаємо гусей всі домашні, луплю і інкуботором і під гусками років п’ять нічим не випоюю, годую комбікормом. В цьому році вилупили гуска четверо в інкубатор 0 і я трішки їй докупила і вони почали дохнуть, з 15 залишилося 7. І наступні які лупилися теж пропадали на другий третій день. Я думаю чи я інфекцію занесла чи такий комбікормом? Хоча інший купила теж саме хто в перші 5 днів не загинув тоді все норм. Що це?
Сумно… Взагалі схоже на ентерит гусей, якщо більше ніякий молодняк не хворів. Очі закисали? Ця радість бере тільки мускуса і гуся. Завезли його відносно недавно з забугор’я з мулардом. Зараз великі стада намагаються всі прищеплювати, але дії вакцини може не вистачати, по літературним даним на весь сезон яйцекладки. Найбільш сприйнятливий період від 0 до 5 днів. Тоді гине до 100%. Чим старші при зараженні, тим менше шкоди. Дорослі хворіють безсимптомно.
В гуся мало хвороб, але це одна з тих які можуть становити проблему. Тому коли добове з базара берете, то є ризик завжди. Навіть в продавця може бути все чисто, а поруч стояли підзаражені.
Ті що вижили ростуть нормально?
Дякую за інфорцію. Ні очі не закисали, і ніяка птиця на даний момент не хворіє. Я взагалі стараюся нічого не купувати з птиці, все своє, а в цьому році прикупила. Утят немає вирізала по осені всих були мускусні теж домашні.
Так, ті що вижили все нормально.
А які симптоми були?
Просто кволенькі, крильця опускають і пищать.